wat doet...

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

wat doet...

Bericht door Riet »

Ik was op de site van de Zuidmolen aan het kijken en zag daar b.v. kleinbrood of hardbrood poeder staan maar wat doet dat nou eigenlijk weet iemand dat?
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
Merlijn
Warme bakker
Berichten: 522
Lid geworden op: di 09 okt 2012, 10:11

Re: wat doet...

Bericht door Merlijn »

De naam zegt het al, broodverbeteraar voor 'klein brood' (zacht) en broodverbeteraar die voor een extra krokante korst zorgt.
Laatst gewijzigd door Ballie op wo 13 mar 2013, 22:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd! Het is niet nodig om de direct voorgaande berichten te quoten.
Vrijheid is het brood en de morgen en de opgaande zon.
Benet
Gebruikersavatar
Riet
Deegroller
Berichten: 403
Lid geworden op: za 07 apr 2012, 08:37

Re: wat doet...

Bericht door Riet »

Ja maar is dat het enigste wat het doet het maakt of houd het brood zacht of juist hard en gaat het dan alleen om de korst, of laat het het brood ook meer rijzen.
Groetjes,
Riet
Gebruikersavatar
Merlijn
Warme bakker
Berichten: 522
Lid geworden op: di 09 okt 2012, 10:11

Re: wat doet...

Bericht door Merlijn »

Broodverbeteraar zorgt voor betere structuur, betere houdbaarheid en afhankelijk van de soort een harde of zachtere korst. Wat het doet hangt erg af van wat er in gestopt zit. Vaak vitamine C, gluten poeder, suikers en vetten.
Laatst gewijzigd door Ballie op wo 13 mar 2013, 22:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd! Het is niet nodig om de direct voorgaande berichten te quoten.
Vrijheid is het brood en de morgen en de opgaande zon.
Benet
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: wat doet...

Bericht door bakplaat »

Hallo Riet,
Kleinbroodpoeder in een (Luxe)broodjesdeeg,zorgt voor een aangenaam smakelijke malse kruim,een mooie korstkleur,het draagt ook enigszins bij aan het rijsproces voor een beter volume van de broodjes.

Hardbroodpoeder behoeft wat minder uitleg,dit zorgt hoofdzakelijk voor een wat hardere/krokante korst.

Je vindt dit antwoord ook op je zelfde vraag,die stelde per PB. :roll:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie