Beste mede forumleden,
Beste wensen voor het nieuwe jaar!
En hoeveel zout doen jullie in de oliebollen?
Soms lees ik 1 % soms 2 %.
Groet, Petra
Spoedvraagje
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: Spoedvraagje
Heb nu 1,5 % gedaan...
- De Broodvirtuoos
- Warme bakker
- Berichten: 534
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
- Locatie: Città del Pane
Re: Spoedvraagje
Ik voeg zelfs 2,2% zout toe aan mijn oliebollenbeslag (95% vocht)
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: Spoedvraagje
Uiteindelijk toch wat meer gedaan. Prima bollen geworden..
- Ritten
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 8
- Lid geworden op: zo 22 dec 2024, 12:12
Re: Spoedvraagje
2% zout is eigenlijk ideaal
- De Broodvirtuoos
- Warme bakker
- Berichten: 534
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
- Locatie: Città del Pane
Re: Spoedvraagje
Klopt, 2% zout is ideaal. Nooit goed begrepen waarom de wettelijke norm naar 1,5% (berekend van het bloem/meelgewicht) is verlaagd. Zeker wanneer men het brood belegd met vleeswaren (zoals rookvlees) of kaas.
Het gaat echt ten koste van de smaak van het brood, maar gelukkig hoeven wij (als thuisbakkers) niet aan de geldende wettelijke norm te voldoen.
Bij mijn gevulde broodsoorten voeg ik zelfs 2,2% toe.
Het gaat echt ten koste van de smaak van het brood, maar gelukkig hoeven wij (als thuisbakkers) niet aan de geldende wettelijke norm te voldoen.
Bij mijn gevulde broodsoorten voeg ik zelfs 2,2% toe.
Gerezen brood is geprezen brood.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.