Hoi,
Pistoletjes gemaakt met een deeg van 25% volkoren tarwe en 75% t65 bloem, met 65% hydratatie, 48 uur gerijpt in de koelkast.
Arjean bakt Pistoletjes
- Arjean
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 91
- Lid geworden op: zo 11 aug 2024, 09:20
Arjean bakt Pistoletjes
Autodidacte thuisbakker
Naast lekker brood zit de lol voor mij in het experiment.
Benraad oven met onder- en bovenwarmte
Kitchenaid classic planeetmenger
UniEgg Warmtemat 28x42cm + thermometer en plastic bak
Koelkast
Naast lekker brood zit de lol voor mij in het experiment.
Benraad oven met onder- en bovenwarmte
Kitchenaid classic planeetmenger
UniEgg Warmtemat 28x42cm + thermometer en plastic bak
Koelkast
- Arjean
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 91
- Lid geworden op: zo 11 aug 2024, 09:20
Re: Arjean bakt Pistoletjes
55% Volkoren Natuur tarwemeel (De Zuidmolen,
45% Amerikaanse patentbloem ( Molen De Hoop)
65% water
1,8% zout
0,5% instant gist
24 uur gerijpt in koelkast op 4 graden Celsius
45% Amerikaanse patentbloem ( Molen De Hoop)
65% water
1,8% zout
0,5% instant gist
24 uur gerijpt in koelkast op 4 graden Celsius
Autodidacte thuisbakker
Naast lekker brood zit de lol voor mij in het experiment.
Benraad oven met onder- en bovenwarmte
Kitchenaid classic planeetmenger
UniEgg Warmtemat 28x42cm + thermometer en plastic bak
Koelkast
Naast lekker brood zit de lol voor mij in het experiment.
Benraad oven met onder- en bovenwarmte
Kitchenaid classic planeetmenger
UniEgg Warmtemat 28x42cm + thermometer en plastic bak
Koelkast
- Arjean
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 91
- Lid geworden op: zo 11 aug 2024, 09:20
Re: Arjean bakt Pistoletjes
Zondag, pistoletjesdag
Deeg van 30% Volkoren Natuur en 70% t65 franse bloem, met 67% hydratatie, 0,4% instant gist en 1,8% zout, voor 16 pistoletjes.
48 uur koude rijs. In 25 minuten op 225 graden met stoom, per 8 gebakken.
Er zullen nog wel wat zondagen volgen voordat alles vlekkeloos verloopt, maar de smaak is geweldig.
Eigenlijk zijn ze na 20 minuten al klaar, maar ik laat ze 5 minuten extra doorbakken, mmm.
Groet,
Arjean
Deeg van 30% Volkoren Natuur en 70% t65 franse bloem, met 67% hydratatie, 0,4% instant gist en 1,8% zout, voor 16 pistoletjes.
48 uur koude rijs. In 25 minuten op 225 graden met stoom, per 8 gebakken.
Er zullen nog wel wat zondagen volgen voordat alles vlekkeloos verloopt, maar de smaak is geweldig.
Eigenlijk zijn ze na 20 minuten al klaar, maar ik laat ze 5 minuten extra doorbakken, mmm.
Groet,
Arjean
Autodidacte thuisbakker
Naast lekker brood zit de lol voor mij in het experiment.
Benraad oven met onder- en bovenwarmte
Kitchenaid classic planeetmenger
UniEgg Warmtemat 28x42cm + thermometer en plastic bak
Koelkast
Naast lekker brood zit de lol voor mij in het experiment.
Benraad oven met onder- en bovenwarmte
Kitchenaid classic planeetmenger
UniEgg Warmtemat 28x42cm + thermometer en plastic bak
Koelkast
- Henkiebak
- Jongste bediende
- Berichten: 45
- Lid geworden op: di 18 okt 2016, 10:36
Re: Arjean bakt Pistoletjes
Mooie broodjes Arjean.
BW Home Edition2.2KW en een Famag Grilletta kneder.Zelfbouw Rijskast. Kitchenaid Artisan bowl lift. Emile Henry broodbakbol.
- Arjean
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 91
- Lid geworden op: zo 11 aug 2024, 09:20
Re: Arjean bakt Pistoletjes
Dankjewel Henkiebak!
Autodidacte thuisbakker
Naast lekker brood zit de lol voor mij in het experiment.
Benraad oven met onder- en bovenwarmte
Kitchenaid classic planeetmenger
UniEgg Warmtemat 28x42cm + thermometer en plastic bak
Koelkast
Naast lekker brood zit de lol voor mij in het experiment.
Benraad oven met onder- en bovenwarmte
Kitchenaid classic planeetmenger
UniEgg Warmtemat 28x42cm + thermometer en plastic bak
Koelkast