Bus-breekbrood van 3 rollen in 1 broodvorm ( bovenmaat: 30 x 11 x 8,5 cm), met koude ovenstart.
Voordelen:
- Hogere rijs dan 1 grootbrood
- makkelijk in 3 porties te verdelen, om deels in te vriezen
- presentatie per portie oogt smaakvoller
Recept
450 g volkoren GLX Holland meel 75%
150 g Amerikaanse patent molen de Hoop 25%
370 g water 61,7%.
10,8 gram zout 1,8%
6 gram instant gist 1%
Autolyse Meel en 350 g water 45 minuten
Kneden en gist mengen en daarna resterende 20 gram water met opgelost zout toevoegen
10-15 minuten kneden tot vliesje
36 uur in koelkast op 4 graden Celsius
1 uur uit koelkast acclimatiseren
Verdelen in 3 delen
Vormen in 3 rollen voor busbrood en naast elkaar in broodvorm verdelen met wat ruimte ertussen
4 uur rusten/rijzen in plastic zak op warm plekje ( 25-30 graden)
Koude ovenstart op 200 graden Celsius (onder/boven warmte) met kokend water in desh-stoombakje
55 minuten bakken.
NB oventemperatuur was na 14 minuten 200 graden.