Panatura
- Sas_Groningen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31
Panatura
Ik las laatst een recept van een goede desembroodbakker die naast desem ook een beetje Panatura gebruikt. Op internet kom ik geen duidelijke uitleg tegen wat het is. Een Engelstalige site verkoopt het en het lijkt bedoeld voor een betere kruim? Is het een natuurlijk product? Kan iemand er meer over zeggen ?
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 686
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Panatura
Als ik het vertaal, komt het neer op gist met ook desem. Gewoon om het proces te versnellen dus. (rijstijden zijn tussen 1 en 4 uur :S )
- Houtvogel
- Deegkneder
- Berichten: 173
- Lid geworden op: di 27 jul 2021, 09:21
Re: Panatura
Het gaat om een gepatenteerde zuurdesem in deegachtige of korrelvorm met alleen natuurlijke ingrediënten. Ze voegen dus geen chemicaliën toe. Het zou zorgen voor zachtere kruim, knapperigere korst en langere houdbaarheid.
Deze info heb ik van hun eigen site.
Deze info heb ik van hun eigen site.
Alles met de hand.
Pegrim-oven.
Pegrim-oven.
- Sas_Groningen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31
Re: Panatura
Dank voor jullie reacties! Als ik het zo hoor, sla ik dit ingrediënt net zo makkelijk over :-))