Bakken met Red 2020
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankje Victory welkom in het mooie Twente!.
Een brood voor kennissen de rest lekker voor ons!.
Red
Een brood voor kennissen de rest lekker voor ons!.
Red
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Poahh dat was hem weer voor t jaar.. raar jaar maar ook zo weer voorbij. Voor morgen bij het eten weer lekker op de Franse tour geweest baguettes en mini batards alles 350gr afgewogen ook t zelfde deeg. Gemaakt met een gistpoolish bij gebrek aan tijd
Passie voor de ambacht!.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Red doet gewoon door tarwe broden met 120% voordeeg
Passie voor de ambacht!.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Bakken met Red 2020
Lekker brood!
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Weer een eerste vandaag ciabatta van zuurdesem poolish!
Passie voor de ambacht!.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Ziet er lekker (luchtig) uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Op bestelling 3 vlechtbroodjes en Franse Tabatierre brood
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
en lekker een vlechtbrood voor jezelf.......
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Leuk gevormde broden. Zijn ze alleen dubbelgevouwen bij het vormen?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Bakken met Red 2020
Kan trouwens ook met een bàtard, dan heet het een bàtard languette
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Bakken met Red 2020
Das nou nog is een fatsoenlijke maat roombroodjes!!!
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Opbollen rust iets heropbollen en dan de uutroling doenhjeverts schreef:Leuk gevormde broden. Zijn ze alleen dubbelgevouwen bij het vormen?
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Echt he, mooi voor op een feest!.Rik59 schreef:Das nou nog is een fatsoenlijke maat roombroodjes!!!
Passie voor de ambacht!.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Bakken met Red 2020
Mooie broden, daar maak je iemand blij mee!
Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
Verstuurd vanaf mijn E5823 met Tapatalk
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Vaste prik zowat baguettes en krokante kleine broden
De
De
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Hallo Baksterren het is weer eventjes geleden dat ik wat geplaatst heb!. Wel gebakken maar niet erg actief geweest hiero.
Vandaag weer aan het knutselen geweest, Witbrood met krenten en cranberries appelstroop en koekkruiden 66 %hydratatie 20% desem en 0,3% droge gist mete en stretch and fold. Rechts Speltbrood met 10% gebrande zaden. ook 20% desem en 0,3 gist 2 keer doorgeslagen ipv 1 gluten had een fold meer nodig!.
Groeten Red!
Vandaag weer aan het knutselen geweest, Witbrood met krenten en cranberries appelstroop en koekkruiden 66 %hydratatie 20% desem en 0,3% droge gist mete en stretch and fold. Rechts Speltbrood met 10% gebrande zaden. ook 20% desem en 0,3 gist 2 keer doorgeslagen ipv 1 gluten had een fold meer nodig!.
Groeten Red!
Passie voor de ambacht!.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Mooie broden. Prachtige ovenrijs.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
De broden zien er weer heerlijk uit Red!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Langzaam kruipen we richting de paasdagen en dat betekent jaja paashaantjes!
En ook nog paar tarwe desembroden. Direct vanuit de koelkast de oven in!
Red
En ook nog paar tarwe desembroden. Direct vanuit de koelkast de oven in!
Red
Passie voor de ambacht!.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Leuke paashaantjes! Die zijn heel mooi.
De desembroden zijn mooi versierd. Prachtig.
De desembroden zijn mooi versierd. Prachtig.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Leuk gevormde paashaantjes! De desembroden wederom ook weer erg mooi gelukt zo te zien!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankje Hans en Bantam, Vind de paashaantjes altijd erg leuk om te maken en vooral om te geven!.
Red
Red
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Liep al een tijdje rond met het idee om krokante desem broodjes te maken in de stijl van kampioentjes. De steekbroodjes zijn heerlijk met een spekkige kruim!
100% t65 met een hydratatie van 70% 3uur bulk voorvormen 20 min rust en daarna uitsteken op 100gr tussen kleedjes rusten voor een uur en bakken maarr
100% t65 met een hydratatie van 70% 3uur bulk voorvormen 20 min rust en daarna uitsteken op 100gr tussen kleedjes rusten voor een uur en bakken maarr
Passie voor de ambacht!.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Zien er weer goed uit Red!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
De paasdrukte weer overleeft dus weer tijd voor de hobby!
Donkere Meerzaden broden !
Donkere Meerzaden broden !
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Die broden zien er weer erg mooi uit Red!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankjewel heren! Die blokjes was een slimme oplossing voor iets wat anders niet goed geweest was. Brood was niet goed genoeg opgemaakt dus dan maar zo
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Vandaag maïsbrood: maismix 20% met 80% t65. Omdat maismeel geen gluten bevat moet je erg voorzichtig zijn met water. Uiteindelijk met bijwassen op 63% een soepel deeg terwijl ik ander alleen op witte bloem 68 tot 70 doe. De topping grove gepofte maïs van het werk.
Passie voor de ambacht!.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Weer een mooi brood Red!
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankje Hans!. ben zelf helemaal verzot op deze decoratie omdat het zo lekker ruw oogt!.
Red
Passie voor de ambacht!.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Pof je de mais voordat je het er op doet? Wat voor soort mais gebruik je?
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Gepofte mais en de maismix heb ik van het werk gekocht, Niet iedereen houd hier van mixen maar vind t met een brood zoals maisbrood wel makkelijk en ook smakelijk. verschil met een maismix van de molen is dat je die 100% gebruikt terwijl je ook 80% eigen witte bloem en 20% maismeel /kruiden melange kunt gebruiken. Die pof heb ik helaas nog nooit bij baktotaal gezien.
Red
Red
Passie voor de ambacht!.
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Ok, dus niet makkelijk overal verkrijgbaar ziet er wel mooi uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Mooi brood Red! Is dit gist of desem?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankje Gerrit!. Dit is een hybride 20% desem 0,3% droge gist!.
Red
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Bakken met Red 2020
Weer erg mooie broden Red!
Het kruim van de baguettes ziet er ook erg mooi en luchtig uit
Het kruim van de baguettes ziet er ook erg mooi en luchtig uit
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Bakken met Red 2020
Yep, kruim v/d baguettes is top.
Is het een gist of desem deegje van de stokjes ?
Is het een gist of desem deegje van de stokjes ?
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Een hybride, 0,5% droge gist 25% desem met 68 procent water. 14 minuten kneden famag griletta 10 % van t vocht bijwassen. 90min bulk met een doorslag.Kneedhaak 2.0 schreef:Yep, kruim v/d baguettes is top.
Is het een gist of desem deegje van de stokjes ?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Passie voor de ambacht!.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Verzoeknummer: Ik ben allergisch voor tapatalk reclame, dus ff het tapatalk onderschrift uitzetten.
viewtopic.php?f=32&t=5248
Wil
viewtopic.php?f=32&t=5248
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Done!lekkermelig schreef: ↑ma 19 apr 2021, 19:59 Verzoeknummer: Ik ben allergisch voor tapatalk reclame, dus ff het tapatalk onderschrift uitzetten.
viewtopic.php?f=32&t=5248
Wil
Red
Passie voor de ambacht!.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Bakken met Red 2020
Thanx @RedYssel , ga er deze week tijd voor maken.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Druk druk geweest weer vandaag!.
Desem baguettes en licht tarwebrood 80/20
Harde maisbollen gedecoreerd met pof mais.
Gewoon gistdeegje.
Baguettes ipv 14 min kneden nu 11 resultaat een nog mooiere kruim. Dit is wel iets minder handelbaar dus ik moet of een extra fold gaan doen of wat meer kneedwerk doen.
Red
Desem baguettes en licht tarwebrood 80/20
Harde maisbollen gedecoreerd met pof mais.
Gewoon gistdeegje.
Baguettes ipv 14 min kneden nu 11 resultaat een nog mooiere kruim. Dit is wel iets minder handelbaar dus ik moet of een extra fold gaan doen of wat meer kneedwerk doen.
Red
Passie voor de ambacht!.