Bakken met Red 2020
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Nog weer paar bolletjes gemaakt zou eigenlijk meer volume willen maar 60 gram en 3u rijzen krijg ik helaas niet meer volume.
Passie voor de ambacht!.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Bakken met Red 2020
Wat let je om 70 gram te pakken??
Meer vocht en warm vocht hielp bij mij ook...
Meer vocht en warm vocht hielp bij mij ook...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Kan idd wel wat zwaarder en water warmer doen inderdaad
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Hoe zien ze er van binnen uit? Compact of mooi luchtig?
Maak eens een foto van een doorgesneden bolletje. (En plaats ‘m dan hier )
Is het een gistdeeg of desem?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Het is een gistdeeg. Zal er een foto van maken als ik ze ga eten. Ze zitten nu in de vriezer. Compacte fijne structuur zonder grove luchtbellen
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Prachtige ovenrijs een een mooi brood.
Dat ziet er heel lekker uit.
Dat ziet er heel lekker uit.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Bakken met Red 2020
Mooie kleur.
Proef je nog wat van de bieten?
Proef je nog wat van de bieten?
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankje !. Heb hem nog niet geproeft maar de geur zit er wel aan dus neem aan van wel !.
Passie voor de ambacht!.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Bakken met Red 2020
Al eens overwogen om stukjes biet er in te doen ipv rozijnen
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Bakken met Red 2020
Mooi hoor! Ben benieuwd of het brood van binnen paars-rood is...
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Het deeg was echt knalroze dus denk meer in de richting van roze!.
Red
Passie voor de ambacht!.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Bakken met Red 2020
Bijzonder om te zien lijkt me!
Was het ook lekker?
En proef je duidelijk bietensap?
Was het ook lekker?
En proef je duidelijk bietensap?
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Bietenbrood nog niet geproefd vandaag op bestelling gebakken. Blonde speltbroden en meergranen robuust met kookstuk
Passie voor de ambacht!.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Dat zijn mooie broden.
Die bietenbroden werken aanstekelijk.
Die bietenbroden werken aanstekelijk.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Oja zeker met die oven kun je net zo goed 6 tegelijk bakken als 2 dus prak maar volllBantam schreef:Dat zijn mooie broden.
Die bietenbroden werken aanstekelijk.
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Vandaag voor ons ondanks de kater van gister toch goed gelukt[emoji23] meergranen en blonde batards
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Passie voor de ambacht!.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Prachtige broden.
Met een stevig ovenrijs.
Met een stevig ovenrijs.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankje Bantam. Werk tegenwoordig met hybride broden niet meer met de koelkast gewoon 70min narijs buiten de koelkastBantam schreef:Prachtige broden.
Met een stevig ovenrijs.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Zondag bakdag!: Heerlijk meergranen baguettes met 10% gebrande zaadjes en landbrood 80 t65 10 vk en 10 roggebloem.
Gemaakt met een voordeeg Afgekneed en vandaag gebruikt
Gemaakt met een voordeeg Afgekneed en vandaag gebruikt
Passie voor de ambacht!.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Hartelijk dank Gerrit! De baguettes smaken geweldig!.BakkerGerrit schreef:Broden naar m'n hart
Passie voor de ambacht!.
- Kneedhaak 2.0
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 98
- Lid geworden op: do 23 apr 2020, 12:38
Re: Bakken met Red 2020
Ziet er weer voortreffelijk uit
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Die baguettes....... mmmmmm.... zien er heel lekker uit.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Vandaag weer op bestelling!: Tarwe batards waarvan de helft van voordeeg gemaakt is 2u van tevoren uit de koelkast en dan tot 25c afkneden met de rest van de grondstoffen.
Meergranen robuust: meergranen batard met desem poolish en een zaden kookstuk totaal wel 110 procent water!. In de laatste foto zie je het doordraaien van het kookstuk.
Red
Passie voor de ambacht!.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Prachtige broden.
Als je schrijft: "....... totaal wel 110 procent water!"" : is dat dan voor het gehele brood? 110% is wel (onhandig) veel voor mij.
Als je schrijft: "....... totaal wel 110 procent water!"" : is dat dan voor het gehele brood? 110% is wel (onhandig) veel voor mij.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankje Bantam!. Je praat dan over het gehele deeg. Een deel vocht wat dus in het deeg zit is opgeslobbert door de zaden. Die zaden zullen het vocht langzaam loslaten waardoor je brood langer mals blijft!.Bantam schreef:Prachtige broden.
Als je schrijft: "....... totaal wel 110 procent water!"" : is dat dan voor het gehele brood? 110% is wel (onhandig) veel voor mij.
Red
Passie voor de ambacht!.
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Dank voor de toelichting.
Daar ga ik op oefenen.
Daar ga ik op oefenen.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Stuur me maar een pb als je recept wilt hebben!Bantam schreef:Dank voor de toelichting.
Daar ga ik op oefenen.
Red
Passie voor de ambacht!.
- Johan v. V.
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 19 nov 2019, 19:49
Re: Bakken met Red 2020
Of even hier plaatsen?
- Elizabet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 24
- Lid geworden op: wo 29 apr 2020, 20:09
Re: Bakken met Red 2020
Mooi hoor! In je Van de Pol gebakken?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Dankje! Jazeker. Kan nog steeds weinig over t merk studd vinden weet dat ie van van der pol komt.Elizabet schreef:Mooi hoor! In je Van de Pol gebakken?
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Red
Passie voor de ambacht!.
- Anke
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 69
- Lid geworden op: wo 19 aug 2020, 09:52
Re: Bakken met Red 2020
Dat is weer een hele bestelling. Mooie broden!
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Vind ik ook!. Wel super zo ik verdien er kwa tijd geen hol aan maar mijn hobby kan ik nu inprinciepe gratis uitvoeren aangezien ik mijn ingrediënten gewoon terug verdien!.
Red
Passie voor de ambacht!.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Ja Red,
Je moet zeker niet gaan bakken om rijk te worden. Het is zelfs de vraag of je er überhaupt serieus wat mee kan verdienen. Maar dat wis je natuurlijk allang al :-) Wel leuk dat je zo je hobby kan bekostigen.
Heb ik zelf ook wel eens aan zitten denken, de oven heeft capaciteit genoeg, en er zijn genoeg mensen in de buurt die dat brood wel graag zouden eten. Maar ik bak liever gewoon als ik er zelf zin in heb... dat is trouwens best vaak
Groetjes,
Wil
Je moet zeker niet gaan bakken om rijk te worden. Het is zelfs de vraag of je er überhaupt serieus wat mee kan verdienen. Maar dat wis je natuurlijk allang al :-) Wel leuk dat je zo je hobby kan bekostigen.
Heb ik zelf ook wel eens aan zitten denken, de oven heeft capaciteit genoeg, en er zijn genoeg mensen in de buurt die dat brood wel graag zouden eten. Maar ik bak liever gewoon als ik er zelf zin in heb... dat is trouwens best vaak
Groetjes,
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Echt he!. Bakkerij als bedrijf is gewoon centen werk als je maar genoeg verkoopt verdien je wat.lekkermelig schreef: ↑zo 20 dec 2020, 12:29 Ja Red,
Je moet zeker niet gaan bakken om rijk te worden. Het is zelfs de vraag of je er überhaupt serieus wat mee kan verdienen. Maar dat wis je natuurlijk allang al :-) Wel leuk dat je zo je hobby kan bekostigen.
Heb ik zelf ook wel eens aan zitten denken, de oven heeft capaciteit genoeg, en er zijn genoeg mensen in de buurt die dat brood wel graag zouden eten. Maar ik bak liever gewoon als ik er zelf zin in heb... dat is trouwens best vaak
Groetjes,
Wil
Ik bak voor vrienden en de buren en ze weten dat als ik geen bericht doe dat ik niet wat bak!.
Dat geeft mij de volledige vrijheid en ook feedback op mijn producten.
Red
Passie voor de ambacht!.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Bakken met Red 2020
Je kunt als hobby Bakker denk ik best wel iets verdienen, geen uurloon natuurlijk . Gewoon supermarkt prijzen e.d. aanhouden. Dat is meer dan redelijk! Dan verdien je wellicht al je eigen ingrediënten terug en je hebt een dag lollekkermelig schreef: ↑zo 20 dec 2020, 12:29 Je moet zeker niet gaan bakken om rijk te worden. Het is zelfs de vraag of je er überhaupt serieus wat mee kan verdienen.
Niemand wil belachelijk veel voor een brood betalen natuurlijk ..RedYssel schreef: ↑zo 20 dec 2020, 12:38 Echt he!. Bakkerij als bedrijf is gewoon centen werk als je maar genoeg verkoopt verdien je wat.
Ik bak voor vrienden en de buren en ze weten dat als ik geen bericht doe dat ik niet wat bak!.
Dat geeft mij de volledige vrijheid en ook feedback op mijn producten.
Volledig logisch toch bakken wanneer jij zin erin hebt. Hobby is hobby. Als ik ga bakken vraag ik nog wel eens een enkeling of ze wat willen, maar ook alleen als ik daar zin in heb. Ik mis alleen een groter formaat oven. Gisteren 8 broden voor bij de kerstkaart gebakken. IPV in 4x had ik het liever in 2x gedaan. Het is wel gelukt en goed ook . Dan is jouw oven toch een stuk leuker.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Klopt ben echt heel blij met de oven gewoon super werkt t. 3 broden tegelijkertijd inschieten per plank kan er 6 per etage bakken en dan nog een stoombak er in. Gebruik nooit meer dan 2 ovens omdat er per Afgekneed deeg nooit minder dan 20 zit wat mij de speling geeft om een derde deeg dus in de eerste oven te bakken. Was natuurlijk mooi gevonden en ik heb er de ruimte voor voor ieder ander die het echt mooi vind is de rofco de ultieme oplossing!.
Red
Red
Passie voor de ambacht!.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Bakken met Red 2020
Ook daar moet je ruimte voor hebben
Als ik hier naar de stad ga kom ik langs een huis met een schuur (huis wordt al tijden verbouwd) en dan droom ik weg dat die vrijstaande vervallen schuur omgebouwd zou mogen worden tot mijn eigen Mini bakkerij .... Droom droom droom.... Met een dikke rofco oid en een extra grote kneder en een echte rijskast voor desem en een voor gist, mooie werkbank.. ach ja dromen is niet verboden .....
Een dikke aanbouw voor dit huis zou ook mogen gaat alleen nooit gebeuren natuurlijk... Tot die tijd staan mijn keuken, bijkeuken en voorraadkast stampvol en draait de gasfornuis oven (die ook best groter en beter mag ) overuren
Groet Victory
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Die oven moet nog wel lukken en een leuk kbedertje misschien ook wel. Misschien moet ik ook verhuizen naar de schuur met de micro bakkerij. Dan volledig isoleren en goede werkbank etc.
Red
Red
Laatst gewijzigd door Anna op di 22 dec 2020, 21:28, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: quoten van een voorgaand bericht is overbodig
Reden: quoten van een voorgaand bericht is overbodig
Passie voor de ambacht!.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Bakken met Red 2020
Scheelt dat je er de ruimte voor hebt
Je zou het je Mencave kunnen noemen
Al ben ik meer voor bakhok anders voel ik mij zo buitengesloten
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Bakken met Red 2020
Blonde spelt met tarwezemelen. En tarwe bollen gesorteerd en blanco
Passie voor de ambacht!.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 270
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Bakken met Red 2020
Die zien er heerlijk uit.
Om honger van te krijgen door naar de foto's te kijken.
Om honger van te krijgen door naar de foto's te kijken.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Bakken met Red 2020
Lekker bezig Red!
Alles voor je gezin of ook om "uit te delen"?
Ik zit nu ook in Twente bij familie... Bij gebrek aan broodbakspullen maar het bos in gegaan de keuken is toch lekkerder
Alles voor je gezin of ook om "uit te delen"?
Ik zit nu ook in Twente bij familie... Bij gebrek aan broodbakspullen maar het bos in gegaan de keuken is toch lekkerder
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.