Lach maar!
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Lach maar!
Mijn brood rijst vandaag wel erg hoog...ik zat me af te vragen wat ik anders heb gedaan....niks.
Maar door de storm is de luchtdruk wel erg laag (983), zou dat echt zo'n rol kunnen spelen?
Maar door de storm is de luchtdruk wel erg laag (983), zou dat echt zo'n rol kunnen spelen?
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Pas maar op dat ie niet weg waait... gelukkig regende het nog wat en vocht doet rijzen..
Vliegtuigen vlogen ook al anderhalf uur sneller... ze waren om 15.00 ook al klaar op Schiphol...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Lach maar!
Mijn içli pide deeg rees gisteren ook de pan uit. Luchtvochtigheid, kan best.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Lach maar!
Mijn deeg rijst in de oven op de deegrijsstand (met stoom dus).
Ik denk dan ook dat de luchtvochtigheid bij mij geen rol speelde.
Mijn vrouw maakte de opmerking over de luchtdruk omdat ik gedurende de storm hier de hele tijd naar het weerstation zat te kijken naar wat de luchtdruk deed (ik ben naast bakker ook parttime geek). Het was een grapje van haar, maar dit staat er in de handleiding van een broodbakmachine die ik online vond:
Het gistingsproces hangt eveneens af van de luchtdruk; in hoger gelegen gebieden bovenca. 900 m boven NAP gaat het gisten eveneens sneller. Ook in dit geval is het zinbol omde aangegeven hoeveelheid gist met ca. 25% te verminderen.
Op 1 km is de luchtdruk ca 891 millibar dus dat is altijd nog een hoop minder dan de 986 millibar die ik gisteren zag maar ik vond het verschil in mijn brood wel opvallend.
Ik hoop dat de volgende van deze test van deze casus tijdens een flink hogedrukgebied kan plaatsvinden terwijl ik in mijn zwembroek met een koud biertje op de resultaten wacht...
Ik denk dan ook dat de luchtvochtigheid bij mij geen rol speelde.
Mijn vrouw maakte de opmerking over de luchtdruk omdat ik gedurende de storm hier de hele tijd naar het weerstation zat te kijken naar wat de luchtdruk deed (ik ben naast bakker ook parttime geek). Het was een grapje van haar, maar dit staat er in de handleiding van een broodbakmachine die ik online vond:
Het gistingsproces hangt eveneens af van de luchtdruk; in hoger gelegen gebieden bovenca. 900 m boven NAP gaat het gisten eveneens sneller. Ook in dit geval is het zinbol omde aangegeven hoeveelheid gist met ca. 25% te verminderen.
Op 1 km is de luchtdruk ca 891 millibar dus dat is altijd nog een hoop minder dan de 986 millibar die ik gisteren zag maar ik vond het verschil in mijn brood wel opvallend.
Ik hoop dat de volgende van deze test van deze casus tijdens een flink hogedrukgebied kan plaatsvinden terwijl ik in mijn zwembroek met een koud biertje op de resultaten wacht...
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Lach maar!
Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar de oven die je hebt aangeschaft. De onze loopt namelijk ook op zijn laatste benen.
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Lach maar!
Misschien heb je wel een nieuwe rage gestart: vacuum oven.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Lekker laten lopen...Bakker Henk schreef: ↑di 11 feb 2020, 17:25 Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar de oven die je hebt aangeschaft. De onze loopt namelijk ook op zijn laatste benen.
Ben over mijn recente Bosch HBA578BB0 uitermate tevreden fijne temperatuurregeling etc. etc. er zijn andere/goedkopere versies van..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Lach maar!
Ik heb de siemens cs656gbs2 gekocht.
Ik zie dat die nu weer 100 euro goedkoper is, maarja dat hou je toch
Zit een hele goede stoomfunctie op, en dus een fijne regelbare deegrijsstand.
Ben er dik tevreden over ondanks de gewenning die even nodig was.
Als ik een ding anders zou willen dan zou ik ipv 45cm nishoogte 60cm willen maar dan hebben we een nieuwe keuken nodig, en die hadden we net vervangen
Ik zie dat die nu weer 100 euro goedkoper is, maarja dat hou je toch
Zit een hele goede stoomfunctie op, en dus een fijne regelbare deegrijsstand.
Ben er dik tevreden over ondanks de gewenning die even nodig was.
Als ik een ding anders zou willen dan zou ik ipv 45cm nishoogte 60cm willen maar dan hebben we een nieuwe keuken nodig, en die hadden we net vervangen
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Lach maar!
Dit zijn allebei mooie ovens. Rik heeft natuurlijk een grote oven, die niet hoeft te lopen. Ook ik moet het met een 45 cm hoge oven doen. Een kleine keuken. En dan hebben we momenteel nog een combimagnetron ook. De combinatie gebruiken we best wel graag.
Stoom is ook leuk. Ideaal zou zijn stoom, magnetron, hetelucht, onder- en bovenwarmte, enz. Maar eens gaan zoeken.
Alleen, Guzzi. Deeg laten rijzen en dan meteen bakken, lijkt me moeilijk.
Stoom is ook leuk. Ideaal zou zijn stoom, magnetron, hetelucht, onder- en bovenwarmte, enz. Maar eens gaan zoeken.
Alleen, Guzzi. Deeg laten rijzen en dan meteen bakken, lijkt me moeilijk.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Lach maar!
Misschien begrijp ik je vraag (?) verkeerd maar ik laat het deeg tijdens de vormrijs in de oven ca 50 minuten rijzen, haal het eruit, warm de oven op.
brood erin, stoom op volle kracht en bakken maar.
Ook wij hebben een losse magnetron...
brood erin, stoom op volle kracht en bakken maar.
Ook wij hebben een losse magnetron...
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Inderdaad ook een fraaie oven Guzzi... en... als ik de specs goed heb doorgekeken dan heb ik gezien dat de oven ook uitgerust is met onder en bovenwarmte.. dus stel ik dan.. waarom bak je niet met onder en bovenwarmte??
Programma's en functies
Geïntegreerd reinigingssysteem Ja
Stoomfunctie Ja
Extra functies
4D hetelucht, Grootvlakgrill, Voorverwarmen borden, Hetelucht Eco, Kleinvlakgrill, Onder- en bovenwarmte Eco, Langzaam garen, CoolStart, Onderwarmte, CookControl Plus, Sabbatinstelling, Automatisch on
Warmhoudfunctie Ja
Ontdooifunctie Ja
Pizza functie Ja
Aantal programma's 13
Boven-/onderwarmte Ja
Uitgestelde start Nee
Magnetron Nee
Hetelucht Ja
Grill Ja
Specificaties
Aantal lampen 1
Timer Ja
Klok Digitaal
Aantal inschuifhoogtes 3
Type deur Klepdeur
Programma's en functies
Geïntegreerd reinigingssysteem Ja
Stoomfunctie Ja
Extra functies
4D hetelucht, Grootvlakgrill, Voorverwarmen borden, Hetelucht Eco, Kleinvlakgrill, Onder- en bovenwarmte Eco, Langzaam garen, CoolStart, Onderwarmte, CookControl Plus, Sabbatinstelling, Automatisch on
Warmhoudfunctie Ja
Ontdooifunctie Ja
Pizza functie Ja
Aantal programma's 13
Boven-/onderwarmte Ja
Uitgestelde start Nee
Magnetron Nee
Hetelucht Ja
Grill Ja
Specificaties
Aantal lampen 1
Timer Ja
Klok Digitaal
Aantal inschuifhoogtes 3
Type deur Klepdeur
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Lach maar!
Ik zou denken dat het deeg dan best lang weer op kamertemperatuur is. Hoewel maakt eigenlijk niks uit. Is wel een idee.
Zelf had ik voorlopig als idee: een Siemens iQ700 CN878G4B6. Dit is een oven/magnetron met pulsesteam. Maar of dat zoveel stoom is als met een stoomcombi betwijfel ik.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Lach maar!
Hi Rik,
Ik bak uiteraard met onder en boven warmte.
Plus stoom het eerste deel van de bak.
Tijdens het opwarmen van de oven koelt de bovenkant van het deeg ongetwijfeld een paar graden af, ik heb daar nog nooit iets nadeligs van ondervonden. Zodra ze weer in de oven staan zijn ze snel zat weer warm
Ik bak uiteraard met onder en boven warmte.
Plus stoom het eerste deel van de bak.
Tijdens het opwarmen van de oven koelt de bovenkant van het deeg ongetwijfeld een paar graden af, ik heb daar nog nooit iets nadeligs van ondervonden. Zodra ze weer in de oven staan zijn ze snel zat weer warm
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Daar heb je denk ik je probleem met inzakken.. als je al onder en bovenwarmte gebruikt en je gaat daar bovenop nog met stoom van de oven bakken dan gaat dat eerste deel veel te snel en kom je op de binnenkant van het brood nog veel te kort.. zeker op busbrood wat van alle kanten ingesloten zit...guzzi schreef: ↑vr 14 feb 2020, 10:48 Hi Rik,
Ik bak uiteraard met onder en boven warmte.
Plus stoom het eerste deel van de bak.
Tijdens het opwarmen van de oven koelt de bovenkant van het deeg ongetwijfeld een paar graden af, ik heb daar nog nooit iets nadeligs van ondervonden. Zodra ze weer in de oven staan zijn ze snel zat weer warm
Ik zou alleen met boven- en onderwarmte bakken als ik jou was (ik en velen hier) doen niet anders... probeer het maar...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Lach maar!
Ga ik bij de volgende batch proberen!
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Wil natuurlijk niet zeggen dat je geen stoom kunt spuiten als je het in de oven schuift om de rijs zo lang mogelijk vast te houden
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Lach maar!
Mja, maar zo doe ik het al, eerst stoom ,dan stoom uit en zoveel mogelijk eruit, na tien minuten nog eens stoom laten ontsnappen.
Ik denk dat naast de onbetrouwbare temperatuur weergave van de oven ook een rol speelt dat hij zo laag is, de verwarmingselementen zitten bij een volledig gerezen deeg vlak boven het brood.
Maar ik heb dit inmiddels wel onder controle, de laatste 10 broden ofzo waren perfect (al zeg ik het zelf )
Wat ook lijkt te helpen (mocht een ander dit probleem eens hebben) is na het bakken het brood uit het blik halen en ze in de afkoelende oven laten afkoelen voor een minuut of 15. Daarna is er geen deukje meer te vinden in het brood.
(plaatje van 'brood in oven' omdat threads zonder plaatjes van brood saai zijn)
Ik denk dat naast de onbetrouwbare temperatuur weergave van de oven ook een rol speelt dat hij zo laag is, de verwarmingselementen zitten bij een volledig gerezen deeg vlak boven het brood.
Maar ik heb dit inmiddels wel onder controle, de laatste 10 broden ofzo waren perfect (al zeg ik het zelf )
Wat ook lijkt te helpen (mocht een ander dit probleem eens hebben) is na het bakken het brood uit het blik halen en ze in de afkoelende oven laten afkoelen voor een minuut of 15. Daarna is er geen deukje meer te vinden in het brood.
(plaatje van 'brood in oven' omdat threads zonder plaatjes van brood saai zijn)
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Ik zou em eens met onder- en bovenwarmte proberen evt met plantenspuit of waterbakje... dat lijkt me voldoende uitsluitsel te moeten geven...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Lach maar!
Rik, nou hééft Guzzi een oven mèt stoom. En nou zou je willen dat hij weer moeilijk gaat doen met spuiten en bakjes.
Ach ja. Agge mar leut et!
Ach ja. Agge mar leut et!
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Ik denk dat je em even niet snapt Henk... Guzzi bakte nl. met onder- en bovenwarmte en daarbovenop ovengestuurde stoom wat mogelijk teveel is voor zijn deeg en het inzakte... https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=78&t=6418
Om een en ander uit te sluiten heb ik hem dus aangeraden alleen op onder- en bovenwarmte proberen te bakken en daar waar stoom nodig is deze wel te gebruiken alleen niet ovengestuurd...
Om een en ander uit te sluiten heb ik hem dus aangeraden alleen op onder- en bovenwarmte proberen te bakken en daar waar stoom nodig is deze wel te gebruiken alleen niet ovengestuurd...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Lach maar!
Ah zjuust. Moeilijk, denk, denk, denk...
Maar wat bedoel je met "ovengestuurd"? Waarschijnlijk weer een overautomatisering?
Maar wat bedoel je met "ovengestuurd"? Waarschijnlijk weer een overautomatisering?
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Lach maar!
Ik kan de stoom in de oven ook regelen (weinig, meer, veel).
Of de stoom er de oorzaak van was dt het brood te snel bruin werd en ik het brood er half gaar uit moest halen weet ik niet (denk het eerlijk gezegd niet).
Zelf denk ik dat de oorzaak meer is dat de oven laag is en het verwarmingselement vlak boven het deeg zit. Zoals iemand me in een andere thread hierover al uitlegde is dat element óf aan óf uit. Als hij aan staat, staat hij dus vlak boven het deeg op volle kracht te gloeien waardoor het iets sneller kan gaan dan je wil.
Dus dát..of het ligt toch aan de hogere convectie van de stoom
Maar dit probleem heb ik na enige gewenning inmiddels onder controle, de broden komen er weer ouderwets mooi en helemaal gaar uit
Of de stoom er de oorzaak van was dt het brood te snel bruin werd en ik het brood er half gaar uit moest halen weet ik niet (denk het eerlijk gezegd niet).
Zelf denk ik dat de oorzaak meer is dat de oven laag is en het verwarmingselement vlak boven het deeg zit. Zoals iemand me in een andere thread hierover al uitlegde is dat element óf aan óf uit. Als hij aan staat, staat hij dus vlak boven het deeg op volle kracht te gloeien waardoor het iets sneller kan gaan dan je wil.
Dus dát..of het ligt toch aan de hogere convectie van de stoom
Maar dit probleem heb ik na enige gewenning inmiddels onder controle, de broden komen er weer ouderwets mooi en helemaal gaar uit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Lach maar!
Brood bruin, aluminium folie erop, probleem opgelost geen verbrand brood.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Als Vitamientje of na 15 - 20 minuutjes bij gaan regelen...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Vandaag was ik wat aan het bakken en had 2 badges van hetzelfde brood en dus een gelijke omstandigheid qua deeg.
1e badge bakte ik en kwam er normaal zoals ik zou verwachten eruit...
bij de 2e badge plaatste ik wat drumsticks en spek erbij in de oven... temperatuur en al het overige bleef hetzelfde..
De 2e badge gaf flink minder kleur op m'n brood door het vocht wat vrijkwam van de sticks en het spek..
Het vocht genereerd dus een lagere temperatuur...
1e badge bakte ik en kwam er normaal zoals ik zou verwachten eruit...
bij de 2e badge plaatste ik wat drumsticks en spek erbij in de oven... temperatuur en al het overige bleef hetzelfde..
De 2e badge gaf flink minder kleur op m'n brood door het vocht wat vrijkwam van de sticks en het spek..
Het vocht genereerd dus een lagere temperatuur...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Lach maar!
Volgens mij is een badge wat anders, een padvinders embleem of zo. Ik krijg ook altijd badges als ik weer wat stomme cursussen afgerond heb zodat ik mag laten zien hoe goed dat is. Op de kleuterschool kregen we vroeger gewoon plakplaatjes denk ik...
Hebben we geen gewone nederlandse woorden voor een lading brood
Wil
Hebben we geen gewone nederlandse woorden voor een lading brood
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Lach maar!
Klopt maar toch sta je er niet even bij stil als je aan het bakken ben... en dat is natuurlijk minder.. ik kreeg m'n brood wel goed maar moest wel even wat extra tijd geven...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Lach maar!
lekkermelig schreef: ↑do 20 feb 2020, 12:31 Volgens mij is een badge wat anders, een padvinders embleem of zo. Ik krijg ook altijd badges als ik weer wat stomme cursussen afgerond heb zodat ik mag laten zien hoe goed dat is. Op de kleuterschool kregen we vroeger gewoon plakplaatjes denk ik...
Hebben we geen gewone nederlandse woorden voor een lading brood
Wil
Tsja. Badge is inderdaad een embleem. Batch is een partij, ook lot wordt gebruikt.