Herman's broodjes
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Herman's broodjes
Vanaf heden plaats ik hier de gebakken broodjes.
Hier de eerste van vandaag
Recept volgt nog
Hier de eerste van vandaag
Recept volgt nog
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Herman's broodjes
Nr 2
Ze ruiken heerlijk en nr 1 is voor de helft op.
Het recept was.
585 gr tarwe meel
150 gr frans T65
15 gr gluten
10 gr zout
11 gr droge gist
20 gr arachide olie
562 gr water.
Op het zout na alles in de mixer.
14 minuten kneden langzaam
Zout erbij 3 minuten kneden langzaam
In 2 brokken verdeeld.
Deel 1
40 min eerste rijs en 40 2e rijs
Gebakken op de steen 10 min op 250 graden 25 min op 200 graden.
Brood 2
30 min eerste rijs.
25 min 2e rijs
40 min in rijsmandje
10 min op 250 gr 25 op 200
Ze ruiken heerlijk en nr 1 is voor de helft op.
Het recept was.
585 gr tarwe meel
150 gr frans T65
15 gr gluten
10 gr zout
11 gr droge gist
20 gr arachide olie
562 gr water.
Op het zout na alles in de mixer.
14 minuten kneden langzaam
Zout erbij 3 minuten kneden langzaam
In 2 brokken verdeeld.
Deel 1
40 min eerste rijs en 40 2e rijs
Gebakken op de steen 10 min op 250 graden 25 min op 200 graden.
Brood 2
30 min eerste rijs.
25 min 2e rijs
40 min in rijsmandje
10 min op 250 gr 25 op 200
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Herman's broodjes
Desembrood gebakken.
De procedure.
Ik heb altijd 50 gr desem in de koelkast.
Gistermiddag aangevuld met 100gr water van 30 graden en 100 gr tarwemeel.
Alleen ging hij te snel dus om 22 uur weer in de koelkast gezet.
Om 7 uur 50 gr eraf gehaald voor de koelkast.
400 gr volkorenmeel.
100 gr Frans T65
330 gr water
200 gr desem
10 min kneden
10 gr zout erbij.
2.5 uur eerste rijs wat te kort was denk ik,
6 uur tweede rijs maar wel in de oven op 30 graden.
40 min gebakken in gietijzeren pan en 20 min op 240 en 20 op 220 graden.
Dit is het geworden.
De procedure.
Ik heb altijd 50 gr desem in de koelkast.
Gistermiddag aangevuld met 100gr water van 30 graden en 100 gr tarwemeel.
Alleen ging hij te snel dus om 22 uur weer in de koelkast gezet.
Om 7 uur 50 gr eraf gehaald voor de koelkast.
400 gr volkorenmeel.
100 gr Frans T65
330 gr water
200 gr desem
10 min kneden
10 gr zout erbij.
2.5 uur eerste rijs wat te kort was denk ik,
6 uur tweede rijs maar wel in de oven op 30 graden.
40 min gebakken in gietijzeren pan en 20 min op 240 en 20 op 220 graden.
Dit is het geworden.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Herman's broodjes
Vandaag 3 stuks.
100% volkoren met 70%vocht wat anders is het wat aan de droge kant.
100% volkoren met 70%vocht wat anders is het wat aan de droge kant.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Herman's broodjes
mooie broodjes. Bleven de havermout vlokken plakken? Bij vielen ze de laatste keer er snel af..
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Herman's broodjes
Eerst nat maken en dan de vlokken erop.Vitamine C schreef: ↑ma 02 dec 2019, 17:13 mooie broodjes. Bleven de havermout vlokken plakken? Bij vielen ze de laatste keer er snel af..
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Herman's broodjes
Moeders wilde 2 kleinere ipv een grote.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Herman's broodjes
Mooi stollekkes Herman... ik zie dat het bij jou ook mistig is...
Volgende week hier stollekkesweek... ook van die kiloknallers..
Volgende week hier stollekkesweek... ook van die kiloknallers..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.