Voor de stevige trek..

Hier kan je alles plaatsen wat niet onder de overige categorieën valt, zolang het maar enigszins met de hobby's van je mede-forumleden te maken heeft.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Voor de stevige trek..

Bericht door Rik59 »

Het broodje weegt 6 kilo...

Afbeelding
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Voor de stevige trek..

Bericht door BakkerGerrit »

Een boterham van een pond!
Vanwaar dit formaat?
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Voor de stevige trek..

Bericht door Rik59 »

BakkerGerrit schreef: zo 01 dec 2019, 12:39 Een boterham van een pond!
Vanwaar dit formaat?
Ik zou het niet weten Gerrit.. maar ik neem aan dat het een uitdaging was..

Je moet toch ook ergens je plakkie kaas op kwijt kunnen... :D
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Voor de stevige trek..

Bericht door lekkermelig »

Met name vroeger werden er natuurlijk hele grote boerenbroden gebakken. Eens per week de houtoven aan en dan een paar giga broden erin schuiven. Zulke grote broden blijven behoorlijk lang goed eetbaar.
Een paar jaar geleden heb ik in Oostenrijk ook wel eens broden van bijna 5 kilo gebakken, dat was vooral omdat we een hele grote houtoven hadden waar toch minstens 20 kilo deeg per keer in moest. Het is echt heel gaaf om een keer zoiets groots te bakken.
Of het tegenwoordig nog erg praktisch is is weer een andere vraag. Tenzij je een kindertehuis runt of zo...
AfbeeldingBoerenbrood van 4,5 kilo by Lekker Melig, on Flickr
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Re: Voor de stevige trek..

Bericht door Jette »

Wow! Dat is nog eens een ontbijtje! :D
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Voor de stevige trek..

Bericht door Bakker Henk »

Een bevriende Franse bakker bakte ook eens broodje voor een bruiloft.
Weegt ietsje meer, denk ik.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Plaats reactie