Het broodje weegt 6 kilo...
Voor de stevige trek..
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Voor de stevige trek..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Voor de stevige trek..
Een boterham van een pond!
Vanwaar dit formaat?
Vanwaar dit formaat?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Voor de stevige trek..
Ik zou het niet weten Gerrit.. maar ik neem aan dat het een uitdaging was..
Je moet toch ook ergens je plakkie kaas op kwijt kunnen...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Voor de stevige trek..
Met name vroeger werden er natuurlijk hele grote boerenbroden gebakken. Eens per week de houtoven aan en dan een paar giga broden erin schuiven. Zulke grote broden blijven behoorlijk lang goed eetbaar.
Een paar jaar geleden heb ik in Oostenrijk ook wel eens broden van bijna 5 kilo gebakken, dat was vooral omdat we een hele grote houtoven hadden waar toch minstens 20 kilo deeg per keer in moest. Het is echt heel gaaf om een keer zoiets groots te bakken.
Of het tegenwoordig nog erg praktisch is is weer een andere vraag. Tenzij je een kindertehuis runt of zo...
Boerenbrood van 4,5 kilo by Lekker Melig, on Flickr
Een paar jaar geleden heb ik in Oostenrijk ook wel eens broden van bijna 5 kilo gebakken, dat was vooral omdat we een hele grote houtoven hadden waar toch minstens 20 kilo deeg per keer in moest. Het is echt heel gaaf om een keer zoiets groots te bakken.
Of het tegenwoordig nog erg praktisch is is weer een andere vraag. Tenzij je een kindertehuis runt of zo...
Boerenbrood van 4,5 kilo by Lekker Melig, on Flickr
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
-
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 58
- Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46
Re: Voor de stevige trek..
Wow! Dat is nog eens een ontbijtje!
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Voor de stevige trek..
Een bevriende Franse bakker bakte ook eens broodje voor een bruiloft.
Weegt ietsje meer, denk ik.
Weegt ietsje meer, denk ik.
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.