Citroenrasp

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Ilona
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: di 20 dec 2011, 14:57
Locatie: Midden Limburg

Citroenrasp

Bericht door Ilona »

Ik gebruik af en toe biologische citroenen en ik zou van de schil graag citroenrasp maken.
Hoe lang is dat houdbaar als ik het in de koelkast bewaar? Ik bak niet altijd iets waar ik citroenrasp bij nodig heb als ik wel een citroen gebruik, vandaar.
Alvast bedankt voor jullie antwoord.
Groetjes,
Ilona.

Ik bak met een Panasonic BM - 2500 WXE
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Citroenrasp

Bericht door Gebaxke »

Ik gebruik drie manieren hiervoor,
Citroenrasp van 5-6 citroenen mengen met 2 eetlepels suiker in een jampot mengen.
Dit kun je maanden bewaren.

Citroenrasp mengen met wat water, in een ijsblokjes doosje doen en invriezen.
Ook maanden te bewaren.

Citroenrasp drogen boven de verwarming, de smaak is wel wat minder maar als je wat meer gebruikt ook prima.
Gebruikersavatar
Ilona
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: di 20 dec 2011, 14:57
Locatie: Midden Limburg

Re: Citroenrasp

Bericht door Ilona »

Ik heb wel eens geprobeerd met suiker en dan in de koelkast maar dat wordt helemaal bruin. Heb het weggegooid omdat ik het niet meer durfde te gebruiken.
Hoe zie ik als het niet meer te gebruiken i?
Groetjes,
Ilona.

Ik bak met een Panasonic BM - 2500 WXE
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Citroenrasp

Bericht door BakkerGerrit »

Ilona schreef: vr 19 apr 2019, 09:33 Ik heb wel eens geprobeerd met suiker en dan in de koelkast maar dat wordt helemaal bruin. Heb het weggegooid omdat ik het niet meer durfde te gebruiken.
Hoe zie ik als het niet meer te gebruiken i?
Als het er anders uitziet dan je mag verwachten :D,
Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 285
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Citroenrasp

Bericht door Bakker Henk »

Toch doet Cees Holtkamp het ook. Zie Citroenrasp & vanillesuiker door Cees Holtkamp:


Ikzelf ben veel meer liefhebber van gefermenteerde citroen, maar dat is meer voor hartige gerechten. Ook hier gebruik je min of meer alleen de schil.
Plaats reactie