Beetje suf, ik had alles voor de starter afgewogen en wilde morgenochend dan het water er bij doen om 8.00u. zodat ik om 18.00 u. verder kan.
Maar heb het water er al bijgedaan. Heb de starter nu in de koelkast gezet. Dan haal ik het morgen uit de koelkast en laat het dan tot 18 uur staan op kamertemperatuur.
Zou dat goed gaan?? Of beter morgen nieuwe maken?
;B
Starter iets langer laten staan??
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Re: Starter iets langer laten staan??
Nou het wordt spannend, had geen tijd meer voor een nieuw voordeeg. Hoop dat ik eerder dan 18 uur kan starten zodat ik de schade kan beperken.
- Peetje
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: di 15 apr 2014, 20:29
Re: Starter iets langer laten staan??
Denk dat de schade wel mee valt, zeker omdat je het in de koelkast hebt gezet.
Bedoel je met starter, wat ik een poolish noem, dus meel, water en ietsjes gist?
Ik laat hem wisselende lengtes in tijd staan, hij is nooit ingezakt.
ben benieuwd!
Bedoel je met starter, wat ik een poolish noem, dus meel, water en ietsjes gist?
Ik laat hem wisselende lengtes in tijd staan, hij is nooit ingezakt.
ben benieuwd!
- Miepj
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 17
- Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03
Re: Starter iets langer laten staan??
Het is idd gewoon goedgekomen! Het zijn mooie broden geworden!