Brood van Gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD
25% volkorengerst, 25% volkorentarwe steengemalen, 50% franse tarwebloen T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken en lijnzaad door het deeg, bruine suiker
25% volkorengerst, 25% volkorentarwe steengemalen, 50% franse tarwebloen T55, 68% hydratatie
7,5% geroosterde gerstevlokken en lijnzaad door het deeg, bruine suiker
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Bruine suiker.. waarom??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Kun je toch ook factor 50 gebruiken.. :B: :B:
Leg je em FF onder de zonnebank..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZONNEBLOEMPITTENBROOD
20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 80% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie (melk)
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg. Zonnebloempitten ter decoratie
20% Volkorentarwemeel vd molensteen, 80% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie (melk)
7,5% geroosterde zonnebloempitten door het deeg. Zonnebloempitten ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE MET LIJNZAAD
5% volkoren roggemeel, 15% volkorenspeltmeel, 20% volkorentarwe vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie. 7,5% lijnzaad door het deeg. Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie
5% volkoren roggemeel, 15% volkorenspeltmeel, 20% volkorentarwe vd molensteen, 60% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie. 7,5% lijnzaad door het deeg. Honing en olijfolie. Roggebloem ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 01 feb 2019, 10:53, 2 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Mooi brood Gerrit :2th: …het lacht je toe. ^)^
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
100% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie (vw 10% volle yoghurt) 10% ei.
Basterdsuiker en boter.
(Vrij naar Levine)
100% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie (vw 10% volle yoghurt) 10% ei.
Basterdsuiker en boter.
(Vrij naar Levine)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
LICHTBRUINE WINSTON
25% Volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie
Afgeglansd met boter
25% Volkorentarwe vd molensteen, 75% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie
Afgeglansd met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERZADENBROOD
25% volkorentarwe vd zuidmolen, 75% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad en lijnzaad. Sesamolie, basterdsuiker.
Ter decoratie mengsel van wit en zwart sesamzaad en maanzaad.
25% volkorentarwe vd zuidmolen, 75% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
8% wit en zwart sesamzaad en lijnzaad. Sesamolie, basterdsuiker.
Ter decoratie mengsel van wit en zwart sesamzaad en maanzaad.
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op wo 06 feb 2019, 21:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Bij Gerrit gaat het steeds meer op Lego lijken... :2th: :2th:
Bij was het meer sjoelen vandaag... :D, :D,
Bij was het meer sjoelen vandaag... :D, :D,
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: Brood van Gerrit
Wat een beauty's!! :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE
15% Volkoren gerstemeel, 15% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwe vd molensteen, 50% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
Honing en zonnebloemolie.
(Ze zijn niet altijd even mooi )
15% Volkoren gerstemeel, 15% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwe vd molensteen, 50% Frans tarwebloem T55, 70% hydratatie
Honing en zonnebloemolie.
(Ze zijn niet altijd even mooi )
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Zal wel meel van de Zuidmolen geweest zijn ;B ;K ;B ;K
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBATARD
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op ma 11 feb 2019, 10:51, 1 keer totaal gewijzigd.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Wat ben je weer mooi en lekker bezig geweest Gerrit. :2th: Een bijzonder compliment waardig, is je mooie Winston uit een van je vorige post's :2th:
Die maak ik zelf van een witbrooddeeg:
Die maak ik zelf van een witbrooddeeg:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MAISBROODJE
10% maismeel, 15% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maismeel als decoratie
10% maismeel, 15% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maismeel als decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBATARD
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie
(Omdat dit m’n favoriet is)(op dit moment)
20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 15% volkoren speltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie, honing, olijfolie
Roggebloem ter decoratie
(Omdat dit m’n favoriet is)(op dit moment)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBROOD MET LIJNZAAD EN YOGHURT
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie wv 10% volle yoghurt
7,5% lijnzaad. Afgeglansd met Aqua.
25% volkorentarwe vd molensteen, 75% Frans tarwebloem T55, 69% hydratatie wv 10% volle yoghurt
7,5% lijnzaad. Afgeglansd met Aqua.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBOULE & BATARD MET MAANZAAD
20% volkorentarwemeel, 15% volkorengerstemeel, 5% sojameel, 60% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie
20% volkorentarwemeel, 15% volkorengerstemeel, 5% sojameel, 60% tarwebloem T55, 67% hydratatie
Maanzaad ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Brood van Gerrit
Ga je de schutting schuren Gerrit??
Daarna kun je ze ook nog als weekendbollen gebruiken.. zaadjes zitten dan toch op de schutting.. afsmeren met boter en het weekend kan niet stuk...
Kost denk ik wel een vol pak plakjes Friese nagelkaas om hem vol te krijgen..
Maarreh laatie smake hè :2th: :2th:
Daarna kun je ze ook nog als weekendbollen gebruiken.. zaadjes zitten dan toch op de schutting.. afsmeren met boter en het weekend kan niet stuk...
Kost denk ik wel een vol pak plakjes Friese nagelkaas om hem vol te krijgen..
Maarreh laatie smake hè :2th: :2th:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Heel mooi Gerrit :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN MET SESAM
100% Franse tarwebloem T55, 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
Sesamzaad ter decoratie
100% Franse tarwebloem T55, 65% hydratatie wv 10% volle yoghurt en 10% ei
Sesamzaad ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
BIERBOSTELBROOD
70% Frans tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 35% bierbostel, 65% hydratatie (wv 10% uit de bostel)
Honing en zonnebloemolie. Volkoren roggemeel ter decoratie.
De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout
(Toen ik het water bij de bloem had gedaan bedacht ik me dat ik ‘m met bier wilde maken.....seniorenmomentje......)
70% Frans tarwebloem T55, 15% volkorentarwe vd molensteen, 35% bierbostel, 65% hydratatie (wv 10% uit de bostel)
Honing en zonnebloemolie. Volkoren roggemeel ter decoratie.
De gebruikte bostel is van een Russian Imperial Stout
(Toen ik het water bij de bloem had gedaan bedacht ik me dat ik ‘m met bier wilde maken.....seniorenmomentje......)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Eef
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22
Re: Brood van Gerrit
Een heel mooi brood Gerrit, even voor de duidelijkheid, je hebt dus 15% van de bostel bij het meel geteld. Had je de bostel ook eerst uit laten lekken?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Inderdaad Eef. En de bostel is goed uitgelekt.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN MEERZADENBROOD
10% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
3% geroosterde Pompoenpitten, 3% geroosterde Zonnebloempitten en 3% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten en Pompoenpitten ter decoratie.
10% volkoren speltmeel, 20% volkoren tarwemeel vd molensteen, 70% Franse tarwebloem T55, 70% hydratatie
3% geroosterde Pompoenpitten, 3% geroosterde Zonnebloempitten en 3% lijnzaad door het deeg.
Zonnebloempitten en Pompoenpitten ter decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-GERSTBROOD MET LIJNZAAD
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwe, 60% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
3,75% geroosterde gerstevlokken en 3,75% lijnzaad, 1% honing door het deeg.
Gerstemeel ter decoratie
20% volkorengerstemeel, 20% volkorentarwe, 60% Franse tarwebloem T55, 68% hydratatie
3,75% geroosterde gerstevlokken en 3,75% lijnzaad, 1% honing door het deeg.
Gerstemeel ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
BRUIN BUSBROOD
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Afgeglansd met aqua naturalis
30% volkorentarwe, 70% Tarwebloem T55, 68% hydratatie.
Afgeglansd met aqua naturalis
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Nou Gerrit, dat ziet er weer picobello uit zoals bijna altijd :2th:
Ik vroeg me trouwens af waarom je met T55 bakt als je toch vrijwel altijd volkoren bijmengt?
Wil
Ik vroeg me trouwens af waarom je met T55 bakt als je toch vrijwel altijd volkoren bijmengt?
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik vind T55 een fijn bloem om mee te bakken. En om niet teveel soorten in huis te halen maak ik altijd een mengeling van volkoren en de T55.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
HALFVOLKOREN TARWE-SPELTBOULE (Met kookstuk)
25% Volkoren speltmeel, 25% volkorentarwe, 50% Franse tarwebloem T55 75% hydratatie
Olijfolie en bruine suiker
Ik heb een kookstuk gemaakt van 8% van het meel, 1 op 5.
25% Volkoren speltmeel, 25% volkorentarwe, 50% Franse tarwebloem T55 75% hydratatie
Olijfolie en bruine suiker
Ik heb een kookstuk gemaakt van 8% van het meel, 1 op 5.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD
20% volkorentarwemeel, 15% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing en olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg.
20% volkorentarwemeel, 15% volkorenspeltmeel, 5% volkoren roggemeel, 60% frans tarwebloem T55, 68% hydratatie
Honing en olijfolie, 7,5% lijnzaad door het deeg.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WITTE BOLLEN
10% volkorentarwe, 90% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% ei.
Afgeglansd met boter
10% volkorentarwe, 90% Franse tarwebloem T55, 67% hydratatie wv 10% ei.
Afgeglansd met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWE-MAISBOULE & BATARD
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Maismeel ter decoratie
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70% frans tarwebloem T55, 67% hydratatie.
Maismeel ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBROODJE
25% volkorentarwe, 75% Frans tarwebloem, 68% hydratatie.
Deze omdat me gevraagd werd of ik ook wel eens “gewoon” brood bakte....
25% volkorentarwe, 75% Frans tarwebloem, 68% hydratatie.
Deze omdat me gevraagd werd of ik ook wel eens “gewoon” brood bakte....
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
TARWEBROOD MET SESAM
35% volkorentarwe, 65% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie, sesamolie.
Sesamzaad ter decoratie
35% volkorentarwe, 65% Frans tarwebloem T55, 68% hydratatie, sesamolie.
Sesamzaad ter decoratie
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Matthijs1988
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 18
- Lid geworden op: zo 10 mar 2019, 12:48
Re: Brood van Gerrit
Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Ik gebruik gist, droge gist, 1,5%Matthijs1988 schreef: ↑wo 13 mar 2019, 19:29 Die zien er fijn uit Gerrit, krijg er direct trek in. Gebruik je gist of zuurdesem voor de busbroden? Ik vind het altijd nog een uitdaging om een busbrood een goede ovenrijs te laten hebben.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANEN-MEERZADENBROOD
20% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 70% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
9% geroosterde zonnebloempitten, geroosterde pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Een mengsel van pompoen- en zonnebloempitten, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
20% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 70% Franse tarwebloem T55, 69% hydratatie
9% geroosterde zonnebloempitten, geroosterde pompoenpitten en lijnzaad door het deeg.
Een mengsel van pompoen- en zonnebloempitten, sesamzaad en maanzaad ter decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Zoals gewoonlijk... weer mooi gebakken Gerrit. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MAISBROOD
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70 tarwebloemT55, 70% hydratatie
8% polenta door het deeg, polenta ter decoratie.
15% maismeel, 15% volkorentarwe, 70 tarwebloemT55, 70% hydratatie
8% polenta door het deeg, polenta ter decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Eef
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22
Re: Brood van Gerrit
Dat ziet er (alweer) prachtig uit Gerrit, bak je voor heel je omgeving? Ik heb wel een vraagje, voeg je (bijna) nooit wat zoets en wat vet toe? En dan toch een lekker zacht brood? Het is dus niet persee nodig?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Jawel hoor Eef, in dit brood zit 2% basterdsuiker en 2% maisolie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
MEERGRANENBATARD MET LIJNZAAD
30% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% volkorenroggemeel, 45% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie, bruine basterd en zonneblomolie.
7,5% lijnzaad door het deeg, roggemeel ter decoratie.
30% volkorentarwe, 10% volkorenspeltmeel, 10% volkoren gerstemeel, 5% volkorenroggemeel, 45% Franse tarwebloem T55, 72% hydratatie, bruine basterd en zonneblomolie.
7,5% lijnzaad door het deeg, roggemeel ter decoratie.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Eef
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22
Re: Brood van Gerrit
Dank je voor de toelichting Gerrit, ik ga ook eens wat van jou recepten uit proberen want die broden zien er allemaal wel heel goed uit .
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
ZACHTE WEEKENDBOLLEN
100% franse tarweblom T55, 71% hydratatie
Afgelakt met boter
100% franse tarweblom T55, 71% hydratatie
Afgelakt met boter
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Brood van Gerrit
71% hydr is best wel hoog, Gerrit. Maar hiervan is ook melk en ei? Nog boter toegevoegd?
Ze zien er mooi uit.
Ze zien er mooi uit.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Brood van Gerrit
Vandaag geen ei. 71% water en 4% boter.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit