Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » vr 07 apr 2017, 22:42

Hoi,

Tsja.... gebak... kan dat hier in dit topic of moet daar een apart koek, cake, taart topic voor worden aangemaakt?
Ik bak niet meer zo vaak zoetigheden dus zal jullie er niet mee lastig vallen!

Ik heb een "rare gewoonte" namelijk dat als de jongens van "m'n" voetbalteam winnen wil ik nog wel eens op zelf gebakken taart of koekjes trakteren. Dat is begonnen in een jaar dat de mannekes (9-11jr) het wat minder goed deden.
Het volgende seizoen deden ze het stukken beter dus was er bijna elke week taart. En het leuke was dat de ouders spontaan mee deden, dan bakte de een wat, dan de ander... :G
Was een erg leuke en gezellige periode voor jeugd en ouders!

Ondertussen is het een team JO-13 (jongeren onder 13) geworden, vroeger heette dat de D-tjes.
Dit jaar doen ze het redelijk goed dus had ik ze weer eens taart beloofd.
Vandaag een oreotaart en een stroopwafeltaart gemaakt, alles zonder te bakken :G
Oreotaart.jpg
Oreotaart
Stroopwafeltaart.jpg
Stroopwafeltaart

De oreotaart is een klassieker hier in huis, die vind iedereen lekker... :2th: :kwijl:
De stroopwafeltaart is nieuw dus kan niet zeggen of die in de smaak gaat vallen.
Zelf heb ik natuurlijk geproefd door af en toe te proeven tijdens het maken.
Tsja.... dat belooft een succes te worden, al zeg ik het zelf... :kwijl:
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
Anna
Moderator
Berichten: 766
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door Anna » do 13 apr 2017, 10:44

Oh dat zie er lekker uit! Past wel goed bij mij kopje thee dat nu voor m'n neus staat :)

Al je baksels - dus ook zoet - mogen in 1 topic. Goed gegokt dus ;)

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » ma 17 apr 2017, 20:45

Op eerste Paasdag een Levientje met spijs gebakken.
Het was lekker :G
LevientjeMetSpijs-.jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3197
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door bakplaat » di 18 apr 2017, 16:10

Ik ken dit brood niet Han, maar 't ziet er mooi en lekker uit. :2th: :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » di 18 apr 2017, 22:11

bakplaat schreef:Ik ken dit brood niet Han, maar 't ziet er mooi en lekker uit. :2th: :G
Dankjewel Cor, HIER vind je het recept.
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » vr 15 mar 2019, 18:07

Jaaaa... sind lange tijd weer eens gebakken.
Gisteren een poolish gemaakt van tarwe, water, (oude) gist en een theelepeltje suiker.
Vanmorgen afgemaakt met tarwebloem, zout, citroensap en een beetje olijfolie.

Resultaat is lekker :D

Afbeelding
Net uit de oven

Afbeelding
Even proeven nadat het afgekoeld is
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
Melinda
Meesterbakker
Berichten: 2187
Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
Locatie: Soest

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door Melinda » za 16 mar 2019, 16:13

Ha Han, geweldig. Je hebt het nog steeds in de vingers. Mooi hoor. :2th: :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3197
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door bakplaat » za 16 mar 2019, 16:35

Prachtig Han :2th: ...Een verloren gewaand baktalent is herrezen. :G
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

De BAKPLAATJES van BAKPLAAT- Bakker Cor :roll:

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » za 16 mar 2019, 19:53

Prachtig :oops:

Verloren gewaand "baktalent" :oops:

Bedankt voor de complimenten. Brood bakken is nog steeds leuk om te doen :G :G
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
CJ-Petra
Meesterbakker
Berichten: 1245
Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
Locatie: Bommelerwaard

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door CJ-Petra » zo 17 mar 2019, 20:14

Han, leuk dat je weer eens gebakken hebt en ze zien er prima uit!
Grtzz Petra

Rofco B20 | Smegg SNL91MFX6 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door BakkerGerrit » zo 17 mar 2019, 20:54

Ziet er lekker “ambachtelijk” uit! Mooi!
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » wo 20 mar 2019, 20:08

Bedankt Petra en Gerrit :)
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » zo 24 mar 2019, 21:28

Jaaa... weer twee broden gebakken. Zelfde recept als vorige week omdat het makkelijk en lekker is ;)
Ben blij met het resultaat want ik had even niet goed opgelet met de rijsmandjes.
Dat zijn mandjes van geperst papier welke bevochtigt moeten worden voordat ze met bloem worden bestrooid.
Dus netjes bevochtigd maar (achteraf) te weinig bebloemd waardoor de degen vast bleven zitten toen ik ze op het bakblik wilde storten. M.a.w. de hele opmaak was voor niets... :oops:

Heb het deeg er uit moeten trekken, opnieuw gevormd en meteen op de bakplaat gelegd en ingesneden.
In eerste instantie zakte het wat uit en verwachte ik dat het platte broden zouden worden...
Gelukkig heeft de ovenrijs veel goed gemaakt :G


Net uit de oven afkoelen...
Broden_24-3(1).jpg

Nog een klein beetje warm met de lunch :)
Broden_24-3(2).jpg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
Miepj
Chef stoffer en blik
Berichten: 17
Lid geworden op: di 12 feb 2019, 21:03

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door Miepj » zo 24 mar 2019, 22:33

Ziet er lekker uit! Goed om te horen dat pech met zo’n rijsmandje vanzelf wordt opgelost in de oven :2th:

Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Warme bakker
Berichten: 656
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door BakkerGerrit » ma 25 mar 2019, 09:46

TigerManZ schreef:
zo 24 mar 2019, 21:28
............. Dat zijn mandjes van geperst papier welke bevochtigt moeten worden voordat ze met bloem worden bestrooid. Dus netjes bevochtigd maar (achteraf) te weinig bebloemd waardoor de degen vast bleven zitten toen ik ze op het bakblik wilde storten.......
Je hoeft de mandjes toch niet vochtig te maken voor elk gebruik? (Ik heb mijn rieten mandjes alleen de eerste keer bevochtigd en ruim ingebloemd. Daarna alleen (weinig) bloem (of meel). Is dit voor de geperste papieren mandjes anders?
Groet, Gerrit

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » di 26 mar 2019, 18:43

Gerrit,
Ik dacht ooit in de gebruiksaanwijzing gelezen te hebben dat bevochtigen elke keer nodig is bij dit soort rijsmandjes.
Als het anders is lees ik het graag :G
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4534
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door Levinebaktbrood » di 26 mar 2019, 18:53

Ik heb mijn rijsmandjes nog nooit vochtig gemaakt. Zeker bij de mandjes van houtvezel moet je dat niet doen. Dan blijft het deeg nog sneller plakken.

Als je je mandjes met rijstebloem bestrooid voordat het deeg erin gaat blijft het zeker niet plakken. Je kunt ook half rijstebloem/half roggebloem gebruiken.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
lekkermelig
Meesterbakker
Berichten: 3059
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door lekkermelig » wo 27 mar 2019, 11:31

Ik gebruik deze mandjes altijd en bestrooi ze vrijwel altijd met Roggebloem of Rogge 1150. Ook hier nooit problemen gehad.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
TigerManZ
Meesterbakker
Berichten: 1891
Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
Locatie: In het oosten van de Betuwe

Re: Eindelijk... hier is'tie dan... een baksel van Han

Bericht door TigerManZ » zo 31 mar 2019, 07:19

Levinebaktbrood schreef:
di 26 mar 2019, 18:53
Ik heb mijn rijsmandjes nog nooit vochtig gemaakt. Zeker bij de mandjes van houtvezel moet je dat niet doen. Dan blijft het deeg nog sneller plakken.

Als je je mandjes met rijstebloem bestrooid voordat het deeg erin gaat blijft het zeker niet plakken. Je kunt ook half rijstebloem/half roggebloem gebruiken.
Bedankt Levine :2th:
Zal ze niet meer bevochtigen.
Groet, Han. :)

Waarschijnlijk aan het motorrijden of hardlopen of buiten koken of bier brouwen of.... teveul om op te noemen

Plaats reactie