Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Gebruikersavatar
Door Peetje
#63558
Beste forumleden,
Ik bakte 2 broden met 24 uur poolish 500 meel 500 water 0.5 gram droge gist. Toen brood gebakken met 200 gram zonnebloempitten en 100 gram lijnzaad wat geweekt en weer uitgelekt was. Verder 500 bloem, 200 water en 1 gram gist + 18 gram zout. Het deeg was wat plakkerig, maar erg compact, vandaar wat extra water.
Na de 2e rijs 20 uur in de koelkast. Bij laten komen en gebakken. Het deeg was iets gescheurd.
Het resultaat is een vrij stevig, maar mooi gerezen brood, maar het smaakt zurig Duits, wel lekker overigens. Te veel gist? Te warm?
Weet iemand dit? Groet, Petra
Gebruikersavatar
Door Rik59
#63568
Je deeg is tenminste 44 uur onderweg geweest dus dan is het zurige niet zo vreemd..
Hoi hoi

Welkom Nikky!

Voorstellen

Welkom Marjo!

Ook even voorstellen

Welkom guzzi!

Nieuwe broodenthousiast

Welkom Miepj! Je kunt ook met heel weinig gist 'n[…]