Rijsmandjes zijn van een speciaal materiaal gemaakt dat een beetje vocht kan opnemen of hebben gleufjes waardoor het deeg een beetje kan uitdrogen. Als je natter deeg in een schaal/kom laat rijzen dan gaat het aan de kom vastplakken omdat het een soort van gaat zweten. Rijsmandjes helpen om het deeg in vorm te houden tijdens het rijzen, het kan dus niet uitzakken.Rik59 schreef: ↑zo 04 nov 2018, 11:01Verklaar uzelf a.u.b....Levinebaktbrood schreef: ↑do 01 nov 2018, 20:48 Huh? Juist ook met natter deeg is een rijsmandje te prefereren boven een kom. In een kom (natter) deeg laten rijzen is vragen om moeilijkheden.
Zag verder in een topic dat je geen voorstander bent van Artisan Baking.. Waarom... als ik vragen mag??
Ik begrijp niet wat je bedoelt met de opmerking over Artisan baking.
PS: het kan zijn dat je lang(er) op antwoord moet wachten, ik bevind mij zo'n 12.000 km van Nederland af :grin: