Werkwijze gekiemde zaden

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bakben
Gaat de goede kant op
Berichten: 72
Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30

Werkwijze gekiemde zaden

Bericht door Bakben »

Wie gebruikt er wel eens gekiemde zaden in zijn/haar brood?
Ik wil wel eens zo een brood maken, maar ik heb geen methode om de zaden te laten ontkiemen.

Althans, ik vind er verschillende op internet, maar ik wil uit nieuwsgierigheid wel eens weten wie met gekiemde zaden werkt, en wat jou methode is voor het ontkiemen.

Thanks
Gebruikersavatar
Bioloogje
Warme bakker
Berichten: 659
Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25

Re: Werkwijze gekiemde zaden

Bericht door Bioloogje »

Ik week de korrels 24 uur in ruim water en haal het dan door een zeef. Daarna om de 12 uur in een zeef afspoelen en bewaren in een afgesloten pot tot de kiempjes ongeveer even lang zijn als de graankorrel. Dat duurt ongeveer 3 dagen. Dan is het klaar voor verder gebruik. Geeft een lekker zachte kruim!
Groetjes, Annelies
Gebruikersavatar
Bakben
Gaat de goede kant op
Berichten: 72
Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30

Re: Werkwijze gekiemde zaden

Bericht door Bakben »

Ontkiemen zaden ook als je ze in de koelkast bewaard??
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Werkwijze gekiemde zaden

Bericht door Anna »

Dat ligt eraan wat voor zaden je bedoelt, maar de meeste zaden hebben toch liever een hogere temperatuur waarop ze willen kiemen.
Plaats reactie