Je kunt toch ook zelf iets proberen? Pak gewoon je eigen meel en begin.Zal zeker niet gelijk zijn wat je in gedachten had maar dan doe je het nog een keer, maar dan een beetje anders........
mijn gebakken brood.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: mijn gebakken brood.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: mijn gebakken brood.
Nou Rik, ik heb echt niet de wijsheid in pacht hoor. Met het juiste meel, goede actieve desem (met veel gisten erin) en de juiste techniek kan je vast een prima en behoorlijk luchtig desembrood bakken. Maar dan moet je wel de processen redelijk goed snappen voor een behoorlijk resultaat. Makkelijk is anders.Rik59 schreef: ↑vr 19 okt 2018, 19:23lekkermelig schreef: ↑vr 19 okt 2018, 17:11 En als je op zoek bent naar net zo'n plofbrood als je gistbrood, ben bang dat dat niet gaat lukken, tenzij je daar ook allerlei broodverbetertroep in gaat gooien.
Maar ik heb nooit de moeite genomen, want ik ben niet zo'n fan van 100% volkoren. Meneer Calvel riep al dat dat varkensvoer was :-)
Tikje overdreven natuurlijk, maar brood met een deel volkeren, een deel bloem en/of andere toevoegingen (rogge/gebroken granen of vlokken en/of pitten) is eigenlijk veel lekkerder en je krijgt minstens net zo veel vezels binnen als je dat belangrijk vindt.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: mijn gebakken brood.
En als je het Sue's volkorenbrood waarnaar al een paar keer is verwezen niet wil maken: je kunt van ieder volkorenrecept met gist een recept met desem maken. Een kwestie van even rekenen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: mijn gebakken brood.
oke,
ik weet genoeg.
ik weet genoeg.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
- oudbakken
- Deegroller
- Berichten: 292
- Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16
Re: mijn gebakken brood.
nou weer eens wat bakken.
volkoren met (te veel) sesamzaadjes. :kwijl:
volkoren spelt met sesamzaadjes. :kwijl:
ik heb voor beide het zelfde recept gebruikt
30 cm bus.
900gram meel
634gram water
9gram gluten poeder
27gram broodverbeteraar
10,8gram droge gist
16,2gram bakkerszout
volkoren met (te veel) sesamzaadjes. :kwijl:
volkoren spelt met sesamzaadjes. :kwijl:
ik heb voor beide het zelfde recept gebruikt
30 cm bus.
900gram meel
634gram water
9gram gluten poeder
27gram broodverbeteraar
10,8gram droge gist
16,2gram bakkerszout
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen