Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Gebruikersavatar
Door Bakben
#61769
Ik vraag me af hoe je kan bepalen op welke soorten deeg je een stretch & fold, machinekneding of eender welke werkwijze van kneden kan toepassen?

Zijn hier bepaalde regels in te volgen?
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#61770
Voor degen met heel hoge hydratatie is S&F eigenlijk de enige mogelijkheid, verder lijkt het mij dat je persoonlijke voorkeur en ervaring bepaalt met welke methode je het beste resultaat hebt. ;B
Gebruikersavatar
Door Bakben
#61779
BakkerGerrit schreef:Voor degen met heel hoge hydratatie is S&F eigenlijk de enige mogelijkheid, verder lijkt het mij dat je persoonlijke voorkeur en ervaring bepaalt met welke methode je het beste resultaat hebt. ;B
Voor hoge hydratatie degen snap ik dat je S&F methode doet.
Maar ik zou men ervaring willen verruimen, en ook andere "kneed" methodes toe willen passen.

Op welke punten moet je letten bij de verschillende methodes? Hoe weet je als het deeg genoeg "gekneed" is? Is hier ook het vliesje trekken van toepassing?



Even voorstellen

Hallo allemaal, Ik ben Andre en woon in Limburg w[…]

Even voorstellen

Welkom Riny!

Daphne stelt zich voor

Welkom Daphne!

mijn gebakken brood.

oke, ik weet genoeg.