Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60827
Gerrit...

Wij lussen se chraag me slachroom….

Ik ben toch blij dat ie die plaat op dat deeg uitgeprobeerd heeft want stel je voor... zo'n patroon op je blote billekes...


Dat zit nie lekker... :D, :D,
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60835
LICHTBRUIN TARWEBROOD

Afbeelding
Afbeelding
20% Frans volkoren T150, 80% Franse bloem T55, 66% hydratatie

(In het kader van “ook een keer ‘gewoon’ brood”)
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op vr 13 jul 2018, 10:08, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60836
BIERBOSTELBROOD


Afbeelding

Afbeelding
15% Zeeuws volkoren tarwe, 25% bierbostel 67,5% Franse tarwebloem T55, 55% hydratatie.
De bierbostel is 50% tarwe en 50% gerst (pils, palei en cara50). Ik heb de bostel heel gebruikt (dus niet gemalen of gehakt)
Ben benieuwd naar de smaak....(de zoon ook, als leverancier van de bostel.......)
Het brood is lekker mals, zacht van structuur en erg smaakvol. Een geslaagd brood!
Laatst gewijzigd door BakkerGerrit op do 12 jul 2018, 22:21, 4 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Rik59
#60838
Aardig project Gerrit... zeer robuust..

Je moet de volgende keer alleen wat meer factor 50 geven...
Maar wat zeg ik ook... 2 keer hetzelfde brood van Gerrit... onmogelijk!!

Gerrit.. nog een paginatje of 6 dan gaan ze je denk ik voordragen voor meesterbakker..
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60857
ZACHTE WITTE BOLLETJES

Afbeelding
Afbeelding
Deze keer gemaakt van:
90% Duitse tarwe type 550 10% zeeuwse volkorentarwe 66% hydratatie (Melk, yoghurt, ei)
boter en basterdsuiker
Afgelakt met boter
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60864
TARWE-SPELTBOULE

Afbeelding
15% volkorenspelt 20% zeeuws volkoren 65% duits tarwe 550 65% hydratatie
Maisolie en bruine suiker
Gebruikersavatar
Door Bioloogje
#60868

[/quote]

Die oliebollen hoef ik nIet te oefenen.. :D Ik heb een kniepertjesplaat gekocht (was ik jaren naar op zoek). Dus recept en plaat moet je toch uitproberen.....[/quote]
Leuk hoor. Overigens worden ze bij ons ook tijdens de kermis verkocht. En het is altijd wel ergens kermisAfbeelding
BakkerGerrit liked this
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#60881
BRUIN TARWE SESAMBOULE

Afbeelding
Afbeelding
30% Zeeuws volkoren (molensteen gemalen), 70% Duits tarwe type 550, 64% hydratatie
Honing en sesamolie/boter
Deze keer handgekneed (de machine is stuk 😢)
Even voorstellen...

Welkom Sylvia :G

Versleten bakblik?

Rik59 Ja ik heb nog een BBM, dus daar bak ik n[…]

Vraag over Ankarsrum deegroller

Bakkergerrit, Heb je plannen om deze machine miss[…]

Desem vraag

De perfecte voedingspunt, nu ook weer volgens Diet[…]