Goedemorgen allemaal'
Kan iemand van jullie mij vertellen wat de juiste hoeveelheden van de ingense molenkoek zijn?
Ik weet dat er suiker, Tarwebloem, havervlokken, rijsmiddel, rozijnen, zout en kaneel in zit, in totaal 500gram.
Daarnaast moet je nog 115 gram roomboter en 1 ei er aan toe voegen.
Hoor graag de juiste hoeveelheden!
Alvast bedankt.
Anita
Ingense molenkoek
- Bo of Zo
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: za 23 mei 2015, 17:06
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Ingense molenkoek
Google helpt niet echt... blijkbaar is het een geheim recept.
Staan de ingrediënten misschien op een kant en klare mix?
Dan zou je met wat proberen de koek in ieder geval kunnen benaderen.
Staan de ingrediënten misschien op een kant en klare mix?
Dan zou je met wat proberen de koek in ieder geval kunnen benaderen.
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Ingense molenkoek
Ik denk dat de molen die de bakmix voor Ingense molenkoek verkoopt dat graag geheim houdt vanwege hun verkoop:
http://www.betuwsemolens.nl/epages/6432 ... ts/2000606
En als het dezelfde is als de Woerkumse molenkoekmix die ik van iemand kreeg en pas maakte , dan moet het een compacte stevige cake-achtige 'koek' worden die je bakt in een springvorm.
Ik zou zeggen, probeer eens wat uit met de richtlijnen voor cake in gedachten, alleen dan moet het wat vaster worden. Tip, meestal zijn de ingrediënten op zo'n lijst gerangschikt op hoeveelheid.
http://www.betuwsemolens.nl/epages/6432 ... ts/2000606
En als het dezelfde is als de Woerkumse molenkoekmix die ik van iemand kreeg en pas maakte , dan moet het een compacte stevige cake-achtige 'koek' worden die je bakt in een springvorm.
Ik zou zeggen, probeer eens wat uit met de richtlijnen voor cake in gedachten, alleen dan moet het wat vaster worden. Tip, meestal zijn de ingrediënten op zo'n lijst gerangschikt op hoeveelheid.
- Bo of Zo
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: za 23 mei 2015, 17:06
Re: Ingense molenkoek
Bedankt voor de reacties.
Denk inderdaad dat het een geheim recept is.
Gisterenavond nog maar even de keuken ingedoken en wat gaan proberen met de verhoudingen.
Was iets aan de droge kant, maar kwam al dicht in de buurt van de smaak en structuur van de koek.
Bakse allemaal!
Denk inderdaad dat het een geheim recept is.
Gisterenavond nog maar even de keuken ingedoken en wat gaan proberen met de verhoudingen.
Was iets aan de droge kant, maar kwam al dicht in de buurt van de smaak en structuur van de koek.
Bakse allemaal!
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Ingense molenkoek
Succes met het kraken van "de formule". We verwachten nu natuurlijk wel het recept wanneer je het eenmaal hebt uitgevogeld
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Bo of Zo
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: za 23 mei 2015, 17:06
Re: Ingense molenkoek
Dat komt er wel Ballie, maar ik ben nu nog niet tevreden over het resultaat. Dus dat wordt eerst veel molenkoek bakken, maar dat is geen straf :G
Anita
Anita
- JeeVee
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: ma 12 feb 2018, 17:58
Re: Ingense molenkoek
Ondertussen 2 jaar later... het recept van de molenkoek van Marienwaardt heb ik aangepast omdat ie voor mij veel te zoet is. Mix er nog 200 g speltmeel door met een halve theelepel natrium bicarbonaat, nog een ei en een scheut olie en geraspte schil van ½ schoongeboende biocitroen.
Meng alles goed door elkaar tot een stevig deegje en rol het uit op een met bakpapier beklede bakplaat (ca. ½ cm dik). Bak af volgens voorschrift en breek na 30 min. de gare randen eraf en bak de rest nog 10 min. langer door tot het licht gebruind is maar wel blijvend knapperig.
Dit is niet normaal zo'n verslavend lekker koekje! In geen tijden meer zoiets heerlijks geproefd.
Nu ga ik het recept zelf na(proberen te)maken.
Meng alles goed door elkaar tot een stevig deegje en rol het uit op een met bakpapier beklede bakplaat (ca. ½ cm dik). Bak af volgens voorschrift en breek na 30 min. de gare randen eraf en bak de rest nog 10 min. langer door tot het licht gebruind is maar wel blijvend knapperig.
Dit is niet normaal zo'n verslavend lekker koekje! In geen tijden meer zoiets heerlijks geproefd.
Nu ga ik het recept zelf na(proberen te)maken.
- Carla
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: za 23 jun 2018, 21:12
Re: Ingense molenkoek
Heb je voor mij het recept met de hoeveelheden?
Of is het bij jouw ook geheim?
Of is het bij jouw ook geheim?