Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Gebruikersavatar
Door Twokids
#60592
Tot mijn grote spijt mislukken mijn broden.

Ik gebruik deze ingrediënten:
- havermout: 50 gram
- volkoren speltmeel: 200 gram
- witte speltbloem: 250 gram
- lauw water: 315 gram (ook 312 gram geprobeerd)
- droge gist: 5g (ook 4g geprobeerd)
- roomboter: 25g (ook 20g geprobeerd)
- zout: 7g en 8 g geprobeerd

Broodbakmachine: Panasonic SD-2501
Geprobeerd met 2 programma's:
Programma 1: duurtijd 4u = 60m rust - 30min kneden - 2u20 rijzen - 50min bakken
Programma 5 duurtijd 5u = 1u40 rust - 25min kneden - 2u50 rijzen - 50 min bakken

Ik heb een foto van het resultaat.

Iemand tips om het hoger en luchtiger te maken?
Alvast bedankt!

https://imageshack.com/a/img921/9631/F1LRIv.jpg
Gebruikersavatar
Door Twokids
#60598
@ lekker melig
bedankt voor uw reactie en het doorverwijzen naar de forumregels.
Bedoelt u hiermee dat ik iets verkeerd heb geplaatst, want dat is me niet helemaal duidelijk?

Ik had op de website van Levine gelezen bij de contactmogelijkheden dat als je een vraag hebt over broodbakken, je deze via het Broodbakforum eenvoudig kan stellen aan andere hobbybakkers, door gewoon je aan te melden.
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/p/contact.html
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#60599
Beste Twokids: Voordat je berichten plaats willen we graag dat je je even voorstelt in de daarvoor bestemde rubriek.

Met spelt bakken is lastiger dan met tarwe bakken. Als deeg zo is ingezakt in een broodbakmachine dan heb je te veel vocht en/of te veel gist gebruikt. Gebruik bij spelt een kort programma.
Brood laten rijzen in de koeling

Hoi, plötzblog is zeker een goede bron. Nu v[…]

oranje snippers

Hoi, nog een ding omdat ik in Belgie echt last ha[…]

Zo'n bakblik zit een beetje lossig. Vraag mij niet[…]

Wat een geweldig filmpje! Bedankt hiervoor. Ik heb[…]