Hallo

Doe eens sociaal, en stel je even voor...
Maar maak hiervoor wel even een eigen topic aan...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Proost
Gaat de goede kant op
Berichten: 54
Lid geworden op: za 19 mei 2018, 08:49
Locatie: Brabant

Hallo

Bericht door Proost »

Hallo allemaal. Ik ben Rick en heb me hier aangemeld omdat ik op zoek was naar wat tips en finetuning over het bakken van écht lekker brood. Ik ben met name van plan om rustieke origineel Franse broden te maken zoals die al eeuwen bestaan. Al sinds jaren bak ik zelf worstenbrood, focaccia, pizza bodems en gebak en vond het nu eens tijd om wat uit te breiden. Hiervoor heb ik een extra oven aangeschaft met stenen bodem die ook nog eens tot 350°C kan verwarmen om de keuze in bakwijzen wat uit te breiden.
Naast bakken brouw ik ook bier.
Laatst gewijzigd door Proost op za 19 mei 2018, 16:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Hallo

Bericht door Rik59 »

Proost schreef: za 19 mei 2018, 13:39 Hiervoor heb ik een extra oven aangeschaft met stenen bodem die ook nog eens tot €350 kan verwarmen om de keuze in bakwijzen wat uit te breiden.


Hallo Rick..

Welkom op het forum..
Hmmm… die oven van jou... doet ie €350 per keer??
Zo ja... mail me dan snel waar ik hem kan halen, want zo'n oven gaat overuren bij mij maken :DB2: :DB2:

The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Proost
Gaat de goede kant op
Berichten: 54
Lid geworden op: za 19 mei 2018, 08:49
Locatie: Brabant

Re: Hallo

Bericht door Proost »

Whoops. Verkeerd teken gebruikt. Aangepast
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Hallo

Bericht door papagena »

Welkom Rick,

Gebruik je je bierbostel ook bij het bakken van brood?
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Proost
Gaat de goede kant op
Berichten: 54
Lid geworden op: za 19 mei 2018, 08:49
Locatie: Brabant

Re: Hallo

Bericht door Proost »

Die gaat meestal naar de kippen maar ik zou het zomaar een keer kunnen proberen.
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Hallo

Bericht door papagena »

Zonde, zonde, zonde! Ik doe iets minder gist in mijn brood en gooi er dan wat bostel bij. Ik word daar heel gelukkig van :D,
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Hallo

Bericht door Anna »

Welkom Rick!

Ik heb de berichten over bierbostel even verplaatst naar het al bestaande topic daarover. Dan blijft de informatie voor iedereen vindbaar op een logische plek op dit forum ;)
Plaats reactie