Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
- hermessy
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: ma 20 okt 2014, 14:17
- Locatie: Midden van het land
Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Het boekwerk "Modernist Bread" van Nathan Myhrvold en Francisco Migoya is momenteel in de aanbieding bij amazon.de voor 352,99 euro. Dit is nog steeds een groot bedrag maar scheelt wel aanzienlijk t.o.v. de reguliere verkoopprijs van 525 euro die ik in Nederlandse (internet) winkels zie.
- Jorte
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: zo 02 okt 2016, 12:53
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Toch nog wel aan de prijs dacht ik zo....
Misschien toch nog maar even wachten op de "At Home" versie, die zal goedkoper zijn
Misschien toch nog maar even wachten op de "At Home" versie, die zal goedkoper zijn
- hermessy
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: ma 20 okt 2014, 14:17
- Locatie: Midden van het land
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
De prijzen blijven wisselen, bij amazon.de is het op dit moment weer boven de 400 euro terwijl BOL.com nu circa 353 euro is.
Ik heb nog geen aankondiging van de "at home" versie gezien maar die zal natuurlijk goedkoper zijn dan deze bundel boeken samen. Als je kijkt naar Modernist Cuisine: de bundel met 5 boeken is met circa 500 dollar 5x duurder dan de enkele "at home" van 100 dollar. Als dat voor de broodserie ook gedaan wordt dan geef je wel minder geld uit maar krijg je ook een stuk minder .
Ik heb nog geen aankondiging van de "at home" versie gezien maar die zal natuurlijk goedkoper zijn dan deze bundel boeken samen. Als je kijkt naar Modernist Cuisine: de bundel met 5 boeken is met circa 500 dollar 5x duurder dan de enkele "at home" van 100 dollar. Als dat voor de broodserie ook gedaan wordt dan geef je wel minder geld uit maar krijg je ook een stuk minder .
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Die van mij is besteld en onderweg :G :DB2: Verlaat verjaardagscadeautje.
Zal ik "inloop" middagen organiseren zodat jullie de boeken bij mij kunnen komen lezen :D,?
Zal ik "inloop" middagen organiseren zodat jullie de boeken bij mij kunnen komen lezen :D,?
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Als je die boeken hebt kom ik wel eens neuzen
Kan ik meteen de kleine van dit tweetal weer eens meenemen als ie tenminste bij jou lag.....
Kruskavel by Lekker Melig, on Flickr
Wil
Kan ik meteen de kleine van dit tweetal weer eens meenemen als ie tenminste bij jou lag.....
Kruskavel by Lekker Melig, on Flickr
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Gezellig Wil :G. Ik geloof niet dat die kleine met de steel bij mij ligt maar zal eens kijken ....
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
ik zie het nog niet bij de nieuwe workshop data staan :rofl2:
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
In de bakkerij algemeen gebruikte en nuttige gereedschappen. :2th:
Hier thuis doe ik het zeker zo gemakkelijk met een...
:D, :G
Laatst gewijzigd door bakplaat op wo 15 nov 2017, 05:22, 1 keer totaal gewijzigd.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Cor, ik heb ook nog een korstprikker liggen hoor, hier ook liefkozend 'het martelwerktuigje" genoemd :D,
Korstprikker by Lekker Melig, on Flickr
Maar ik moet eerlijk zeggen dat er best weinig knäckebröd gebakken wordt. Toch gaat het met zo'n kruskavel wel een heel eind makkelijker dan tweehonderd keer met een vork inprikken :-)
Wil
Korstprikker by Lekker Melig, on Flickr
Maar ik moet eerlijk zeggen dat er best weinig knäckebröd gebakken wordt. Toch gaat het met zo'n kruskavel wel een heel eind makkelijker dan tweehonderd keer met een vork inprikken :-)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Haha, nee dat gaat buiten de workshops om :D,
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Pascal
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: di 13 okt 2015, 23:46
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Ik heb hem zondag besteld bij bol.com voor 352,00 de dag erna staat het boek in prijs verlaagd bij bol.com voor 472,00
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Tjonge, er staan opzienbarende uitspraken in die dure boeken: ‘Volkorenbrood is niet beter dan witbrood’ stelt Nathan Myhrvold in ‘Modernist Bread’.
NRC checkt en concludeert dat het niet waar is: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/05/vo ... nrc-checkt
Emeritus professor Fred Brouns is het er ook niet mee eens en wil het NRC-artikel ook nog wat nuanceren:
"Kijk je naar het gehalte in eiwit en zetmeel dan is er inderdaad weinig verschil. Maar kijk je naar het gehalte in andere nutriënten dan zijn de verschillen ZEER groot. Witbrood bevat geen kiemen die vol zitten met onverzadigde vetzuren, vet oplosbare vitaminen en plantensterolen. (...)"
http://www.bakkerswereld.nl/nieuws/nieu ... d-10144590
NRC checkt en concludeert dat het niet waar is: https://www.nrc.nl/nieuws/2017/12/05/vo ... nrc-checkt
Emeritus professor Fred Brouns is het er ook niet mee eens en wil het NRC-artikel ook nog wat nuanceren:
"Kijk je naar het gehalte in eiwit en zetmeel dan is er inderdaad weinig verschil. Maar kijk je naar het gehalte in andere nutriënten dan zijn de verschillen ZEER groot. Witbrood bevat geen kiemen die vol zitten met onverzadigde vetzuren, vet oplosbare vitaminen en plantensterolen. (...)"
http://www.bakkerswereld.nl/nieuws/nieu ... d-10144590
- Bert7donk
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: do 21 dec 2017, 16:10
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
toch oppassen met uitspraken;
industriele molens die volkorenmeel afleveren hebben een maling waar alle ingrediënten gescheiden worden. Daarna worden de verschillende fracties terug bij mekaar gevoegd. 17% zemelen in de samenstelling en men spreekt terug van volkorenmeel (omdat de ruwe celstof dan overeenkomt met het integrale). Uit ervaring weet ik dat men de kiemen wel eens achterwege laat om de houdbaarheid van het meel te verhogen. (kiemen worden namelijk vrij snel ranzig).
Dus geen kiemen in witbrood en dikwijls ook niet in het volkorenmeel
industriele molens die volkorenmeel afleveren hebben een maling waar alle ingrediënten gescheiden worden. Daarna worden de verschillende fracties terug bij mekaar gevoegd. 17% zemelen in de samenstelling en men spreekt terug van volkorenmeel (omdat de ruwe celstof dan overeenkomt met het integrale). Uit ervaring weet ik dat men de kiemen wel eens achterwege laat om de houdbaarheid van het meel te verhogen. (kiemen worden namelijk vrij snel ranzig).
Dus geen kiemen in witbrood en dikwijls ook niet in het volkorenmeel
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Aanbieding Modernist Bread bij amazon.de
Die industriële molens maken wel vrijwel het hele aanbod uit van wat wij aan brood eten. Er wordt inderdaad veel gemalen met stalen walsen en dan worden de fracties weer samengesteld naar wens. In Nederland moet volkorenmeel niet perse uit de gehele korrel samengesteld zijn, maar gelijkwaardig zijn aan de samenstelling van de hele korrel. Wat ze dan wel en niet meten weet ik eerlijk gezegd niet, maar ik vermoed dat er niet naar al die voedzame stofjes gekeken wordt. In Duitsland schijnt volkorenbrood uit minstens 90 procent volkorenmeel te moeten bestaan. In de regels daar staat letterlijk dat de kiem er nog in moet zitten als het volkorenmeel is.
In nl heb je dan nog een flink aantal molens die op steen malen. Daar zou ik verwachten dat volkoren ook echt volkoren is. In Duitsland heb ik me deze zomer aardig laten foppen. Een watermolen van een paar honderd jaar oud. Leuk, maar de hele molen was volledig computergestuurd, werd door één persoon bediend,.Onze Wageningse molen is denk ik een van de molens waar veel gemalen wordt maar deze 'eeuwenoude watermolen' produceert volgens mij VEEL meer. En dan nog alleen biologisch omdat ze 'te klein waren' om gangbaar en bio te malen. Met bio alleen konden ze zich wel onderscheiden.
Dus in hoeverre we nou echt gezond volkoren eten met al die voedzame stofjes er nog in? Ik zou het niet durven zeggen hier. Ik denk dat je gewoon gevarieerd moet eten, dan voegt dat volkorenbrood niet perse heel veel toe., maar het is ook niet slechter.
Wil
In nl heb je dan nog een flink aantal molens die op steen malen. Daar zou ik verwachten dat volkoren ook echt volkoren is. In Duitsland heb ik me deze zomer aardig laten foppen. Een watermolen van een paar honderd jaar oud. Leuk, maar de hele molen was volledig computergestuurd, werd door één persoon bediend,.Onze Wageningse molen is denk ik een van de molens waar veel gemalen wordt maar deze 'eeuwenoude watermolen' produceert volgens mij VEEL meer. En dan nog alleen biologisch omdat ze 'te klein waren' om gangbaar en bio te malen. Met bio alleen konden ze zich wel onderscheiden.
Dus in hoeverre we nou echt gezond volkoren eten met al die voedzame stofjes er nog in? Ik zou het niet durven zeggen hier. Ik denk dat je gewoon gevarieerd moet eten, dan voegt dat volkorenbrood niet perse heel veel toe., maar het is ook niet slechter.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl