Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Heb je wat lekkers geproduceerd? Laat hier die mooie/originele/bijzondere of gewoon lekkere broden maar zien Een verdwaalde taart mag ook! Maak wel even een apart topic aan voor je eigen baksels...
Gebruikersavatar
Door Gerrit
#57503
Afbeelding
Afbeelding
Deze heb ik gisteren gebakken. Het is een viervlecht van 100% Franse bloem type 65.

Ik bak (bijna) elke dag brood en maak altijd een foto. Ik zal ze hier ook delen.
jasmon, Nova, Bakker Jan and 1 others liked this
Gebruikersavatar
Door Gerrit
#57510
Ingrid78 schreef:
di 03 okt 2017, 19:39
Wat een knapperd! Die mag er zijn. Is ie net zo smeuïg als hij eruit ziet?
Hij is inderdaad net zo mals als hij eruit ziet!
Gebruikersavatar
Door Bakker Jan
#57512
Keurig vlechtbrood, mooi van kleur ook, top gedaan :2th:
Gebruikersavatar
Door Gerrit
#57537
Afbeelding
Afbeelding

Zachte witte bolletjes 100% T65

Deze keer een extra bulkrijs toegevoegd maar dat vind ik geen succes. Kreeg de bolletjes niet goed op spanning tijdens het opbollen.
Gebruikersavatar
Door Gerrit
#57541
Afbeelding

Afbeelding

Mijn eerste speltprobeersel.
Een half om half spelt/tarwebrood. 50% volkoren speltmeel, 50% T65.
Morgen zien hoe de binnenkant is. Ben ook benieuwd naar de smaak
Laatst gewijzigd door Gerrit op zo 08 okt 2017, 12:20, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#57543
Mooie bolletjes en brood gebakken Gerrit :2th:
Gerrit schreef:
za 07 okt 2017, 19:17
Deze keer een extra bulkrijs toegevoegd maar dat vind ik geen succes. Kreeg de bolletjes niet goed op spanning tijdens het opbollen.
Dit begrijp ik niet goed Gerrit...Die extra bulkrijs is heel normaal, is niks extra's hoor. De tweede rijs is eigenlijk ook een bulkrijs, waarna je het deeg verdeelt/afweegt in gewenste grootte en gewicht , om ze vervolgens op te bollen. Maar ik kan je helaas niet verklaren waarom je je bolletjes niet goed op spanning kreeg tijdens het opbollen. Zelf ken ik dit probleem niet.

Extra...Hier is nog een leuk filmpje waarin je kunt zien hoe je met wat 'teamwork' snel en goed kunt Opbollen :G
Gebruikersavatar
Door Gerrit
#57549
bakplaat schreef:
za 07 okt 2017, 23:41
........
Dit begrijp ik niet goed Gerrit...Die extra bulkrijs is heel normaal, is niks extra's hoor. De tweede rijs is eigenlijk ook een bulkrijs, waarna je het deeg verdeelt/afweegt in gewenste grootte en gewicht , om ze vervolgens op te bollen. Maar ik kan je helaas niet verklaren waarom je je bolletjes niet goed op spanning kreeg tijdens het opbollen. Zelf ken ik dit probleem niet.
Ik heb na het verdelen en voor het opbollen ook weer 15 min rust gegeven. Wellicht was de eerste rijs te lang...wie zal het weten.

Leuk filmpje :grin:
Gebruikersavatar
Door Gerrit
#57574
Afbeelding

Afbeelding

Vandaag een licht volkoren. 40% T150 en 60% T65 Emeraude. (Heb ik per ongeluk meegenomen ipv normale T65)
Gebruikersavatar
Door Gerrit
#57599
Afbeelding

Zojuist een Sesam melkwit uit de oven gehaald. 87,5% T65 Emeraude, 12,5% T150.
Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#57605
Mooie Broden gebakken, Gerrit :2th:
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#57606
Gerrit schreef:
di 10 okt 2017, 21:54
Afbeelding

Zojuist een Sesam melkwit uit de oven gehaald. 87,5% T65 Emeraude, 12,5% T150.
Bij een sesambrood vervang ik de boter door sesamolie.

Afbeelding

En dit is de binnenkant....
papagena liked this
Gebruikersavatar
Door bakplaat
#57649
Goed bezig...Weer mooi brood gebakken, Gerrit :2th:
Ik weet het echt niet meer

Mocht het nou helemaal niet lukken: bij de Weeke[…]

Baksels van Bioloogje, 2017

Dank Wil, ik heb er zelfs een prijs mee gewonnen b[…]

Je bedoelt denk ik Linde van Meneba. Lelie is ta[…]

Wanneer klaar met rijzen

Zijn hier tips/richtlijnen voor wanneer het dee[…]