De baksels van Patrick
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
De baksels van Patrick
Zoals meerdere heb ik ook maar m'n eigen baksel post aangemaakt, ook omdat ik denk dat ik dan wat vaker een foto erop zet!
Ik heb enkele weken geleden een 2 daagse broodbak cursus gevolgd bij Edwin Klaasen, erg leuk en leerzaam!
We kregen het boek van hem erbij "ik bak geweldig jij trouwens ook"
Gelijk een brood geprobeerd!
De "paulusbol" in een batard
Vandaag heb ik een recept van forumlid CJ-Petra geprobeerd, heb het iets aangepast naar m'n eigen wensen.
Het roggedesem Speltbrood
Goed gelukt al zeg ik zelf!
Ik heb de batard ingesneden en de boule heb ik niet ingesneden.
Ik maak wekelijks een broodje dus zal proberen elke week een broodje te plaatsen!
Ik heb enkele weken geleden een 2 daagse broodbak cursus gevolgd bij Edwin Klaasen, erg leuk en leerzaam!
We kregen het boek van hem erbij "ik bak geweldig jij trouwens ook"
Gelijk een brood geprobeerd!
De "paulusbol" in een batard
Vandaag heb ik een recept van forumlid CJ-Petra geprobeerd, heb het iets aangepast naar m'n eigen wensen.
Het roggedesem Speltbrood
Goed gelukt al zeg ik zelf!
Ik heb de batard ingesneden en de boule heb ik niet ingesneden.
Ik maak wekelijks een broodje dus zal proberen elke week een broodje te plaatsen!
Laatst gewijzigd door Ballie op wo 14 okt 2015, 21:57, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Foto's aangepast...
Reden: Foto's aangepast...
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Nog een fotootje
Laatst gewijzigd door Ballie op wo 14 okt 2015, 21:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Formaat foto gewijzigd...
Reden: Formaat foto gewijzigd...
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De baksels van Patrick
Patrick, je broden zien er mooi en lekker uit! :2th:
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Patrick
Top Patrick :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Bedankt Petra & Levine!
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: De baksels van Patrick
Ja mooie broden Patrick! Ook mooi om te zien dat je ook echt goede bakresultaten hebt nav broodbakcursus bij Edwin Klaasen :2th:
(Maar kun je misschien (in vervolg) foto's ook in wat kleiner formaat hier plaatsen? Zou voor mij in ieder geval dan wat beter zichtbaar zijn
(Maar kun je misschien (in vervolg) foto's ook in wat kleiner formaat hier plaatsen? Zou voor mij in ieder geval dan wat beter zichtbaar zijn
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Thanks soepkipje!
Ja t is een zeer informatieve cursus! Aanrader!
Oee ik zal eens even kijken, ik merk het zelf niet omdat ik via tapatalk (via de smartphone) mijn foto's post, ik ga erop letten!
Ja t is een zeer informatieve cursus! Aanrader!
Oee ik zal eens even kijken, ik merk het zelf niet omdat ik via tapatalk (via de smartphone) mijn foto's post, ik ga erop letten!
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: De baksels van Patrick
Zie net via mijn smartphone de foto's en die zien er dan ook prima uit! :2th: , (maar via mijn laptop toch even aandachtspuntje wmb)
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Patrick
Mooie resultaten, Patrick. Leuk hè, die cursus. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Patrick
Prachtige broden Patrick...Je hebt vast geen cursus meer nodig. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Kennis kan je nooit genoeg van hebben ben pas 10 maanden aan t bakken.. Dus nog veel te leren [emoji2]
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Na een 1 maand niet gebakken te hebben, weer eens gebakken.
Voor t eerst in de nieuwe oven.
Bierbostelbrood volgens t recept van Levine.
Goed gelukt al zeg ik t zelf, en wat een geweldige smaak!
Voor t eerst in de nieuwe oven.
Bierbostelbrood volgens t recept van Levine.
Goed gelukt al zeg ik t zelf, en wat een geweldige smaak!
- Rob van Rotterdam
- Deegkneder
- Berichten: 120
- Lid geworden op: wo 25 apr 2012, 14:40
Re: De baksels van Patrick
Ja, Edwin Klaasen, daar ben ik jaren geleden ook eens voor een cursus geweest. Niet alleen toonde hij veel kennis, maar ook veel enthousiasme, kan ik me herinneren.
Leuk hoor.
rob
Leuk hoor.
rob
graanmolen, mechanisch weegschaaltje, kneden met de hand, gewoon oventje.
Re: De baksels van Patrick
Wat prachtig, die broden! Ik heb net het boek van Edwin Klaassen aangeschaft. Ik vroeg me even af hoe het zit met het timen en verversen van het desem. Klopt het dat je de desem na het voeden weer in de koelkast moet zetten, en daarna de portie desem die je nodig hebt 1 dag voor het bakken uit de koelkast moet halen zonder opnieuw te voeden? Ik ben gewend om de desem uit de koelkast te halen, op kamertemperatuur te voeden, en dan na een paar uur direct te gebruiken. De methoden van Edwin lijkt anders te zijn...
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Wat Edwin in zijn boek heeft geschreven kan inderdaad ook.Marstomp schreef:Wat prachtig, die broden! Ik heb net het boek van Edwin Klaassen aangeschaft. Ik vroeg me even af hoe het zit met het timen en verversen van het desem. Klopt het dat je de desem na het voeden weer in de koelkast moet zetten, en daarna de portie desem die je nodig hebt 1 dag voor het bakken uit de koelkast moet halen zonder opnieuw te voeden? Ik ben gewend om de desem uit de koelkast te halen, op kamertemperatuur te voeden, en dan na een paar uur direct te gebruiken. De methoden van Edwin lijkt anders te zijn...
Ik doe het op de zelfde manier als jij het doet, alleen ververs ik hem in de avond en gebruik het in de ochtend.
Soms haal ik het in de Avond direct uit de koelkast en maak er een levain mee.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Patrick
Je maakt me nieuwsgierig.PatrickD schreef:Bierbostelbrood volgens t recept van Levine.
Goed gelukt al zeg ik t zelf, en wat een geweldige smaak!
Ze zien er in elk geval erg mooi uit. :G
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Patrick
Wauw prachtige broden!! Je hebt het in elk geval niet verleerd na een maand niet bakken :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De baksels van Patrick
Mooie broden. :2th:
Tja, bierbostel, ik heb er al eens naar gekeken hoe ik dat kan bemachtigen, maar ja, in grote ladingen te koop als veevoer.
Zelf bierbrouwen doen wij niet, dus dat gaat niet lukken.
Jammer, had er graag eens mee willen bakken.
Tja, bierbostel, ik heb er al eens naar gekeken hoe ik dat kan bemachtigen, maar ja, in grote ladingen te koop als veevoer.
Zelf bierbrouwen doen wij niet, dus dat gaat niet lukken.
Jammer, had er graag eens mee willen bakken.
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Ik heb het van een microbrouwer uit t dorp, zit er vast ook 1 bij jou in de buurt. Gewoon eens Googlen!
Heerlijk qua smaak is het brood
Heerlijk qua smaak is het brood
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Patrick
Dat is nou precies mijn idee. ;Bmiesje1959 schreef:Mooie broden. :2th:
Tja, bierbostel, ik heb er al eens naar gekeken hoe ik dat kan bemachtigen, maar ja, in grote ladingen te koop als veevoer.
Zelf bierbrouwen doen wij niet, dus dat gaat niet lukken.
Jammer, had er graag eens mee willen bakken.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Jullie mogen wat komen ophalen bij mij evt, of ik kan het opsturen als jullie de verzendkosten betalen.
Ikzelf hoef er natuurlijk niks voor.
Ik woon in eerbeek in gld
Ikzelf hoef er natuurlijk niks voor.
Ik woon in eerbeek in gld
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
De baksels van Patrick
Dit keer een Speltbrood gebakken zonder desem met gist.
50% speltmeel
50% speltbloem
65% water
1.8% zout
0.8% gist
Probeerde hem eens meerdere malen in te snijden, ik vermoed iets te groen geschoten
50% speltmeel
50% speltbloem
65% water
1.8% zout
0.8% gist
Probeerde hem eens meerdere malen in te snijden, ik vermoed iets te groen geschoten
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De baksels van Patrick
Heel mooi brood Patrick, een plaatje :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Patrick
Daar is maar 1 woord voor WAUW :2th: :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Patrick
Sluit mij aan bij de complimenten. Mooi gebakken hoor. :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Dank u allen!
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: De baksels van Patrick
Mooi broodje
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: De baksels van Patrick
Mooi Patrick :2th:
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: De baksels van Patrick
Mooi brood Partrick, goed recept, netjes ingesneden en dat 'groen geschoten' valt op de foto nauwelijks op. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Vandaag nog een nutella sterbrood gemaakt. Leuk en makkelijk brood!
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Patrick
Nog een keer WAUW!!!
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De baksels van Patrick
Het speltbrood en het nutella-brood zijn beide prachtig! :2th:
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Patrick
Ik ben zelf niet zo'n fan van hele zoete broden, maar hetzelfde truukje kan je natuurlijk ook doen met pesto, gemalen gedroogde tomaten of elk ander te pureren beleg met een kleurtje. Vorig jaar op een buurtfeest heb ik zo'n ding gemaakt, ze durfden hem bijna niet aan te snijden omdat het er zo mooi uit zag.
Maar makkelijk of niet, deze ziet er echt fantastisch uit!
Wil
Maar makkelijk of niet, deze ziet er echt fantastisch uit!
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Re: De baksels van Patrick
Zo zou ik er ook graag bakken !
wil u graag het recept delen? Van je laatste 2broden.
Groetjes Alexander
wil u graag het recept delen? Van je laatste 2broden.
Groetjes Alexander
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Bij het Speltbrood staat het recept erbij.
En het nutella brood heb ik Volgens dit filmpje gedaan
http://youtu.be/HwvYmBo_bN4
En het nutella brood heb ik Volgens dit filmpje gedaan
http://youtu.be/HwvYmBo_bN4
Laatst gewijzigd door Ballie op ma 14 mar 2016, 21:52, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig om het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig om het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Re: De baksels van Patrick
Vindt het niet, ik bedoel het recept van CJ-Petra roggedesem speltbrood
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Die staat hier op het forum. Eventjes zoeken!
Laatst gewijzigd door Ballie op ma 14 mar 2016, 21:53, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig om het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig om het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Eerste broodje met mijn nieuwe kitchenaid artisan met spiraalhaak en 1.3pk! Super blij mee!
Hybride broodje van de WKB
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: De baksels van Patrick
Prachtig! :2th:
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- CJ-Petra
- Meesterbakker
- Berichten: 1250
- Lid geworden op: za 17 dec 2011, 11:22
- Locatie: Bommelerwaard
Re: De baksels van Patrick
Heel mooi! :2th:
Grtzz Petra
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
Rofco B20 | Panasonic SD-255 | Kenwood KMC560
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: De baksels van Patrick
Heel mooi brood, Patrick :2th:
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: De baksels van Patrick
Prachtig brood :2th:
- brood daar zit wat in
- Meesterbakker
- Berichten: 1855
- Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
- Locatie: Regio Utrecht
Re: De baksels van Patrick
Wauw, dat is genieten hè als er zo'n prachtig brood uit de oven komt :2th:
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Lang niks gepost en ook niet gebakken..
druk met het switchen van werk en verhuizen!
Sinds 2 weken weer aan de bak en relatief normale en mooie broden gebakken.
Ik wou graag eens 2 fase brood bakken en heb mij daar al eens eerder in verdiept maar nooit het resultaat gekregen zoals ik wou.
De ovenrijs valt mij altijd tegen
Dit keer weer..
Ik had wat daslook geplukt in t bos en erdoor heen gedaan en boven op ook.
Daslook smaakt naar knoflook/bieslook
Iemand ervaring met de tweede rijs in de koelkast en die dit probleem niet heeft?
Wat ik heb gedaan:
20% volkoren tarwe
80% tarwebloem
20% tarwedesem
2% zout
65% water
3 blaadjes daslook en 2 erboven op
30min autolyse
Kneden
45 min rijzen
Stretch and fold
45 min rijzen
Stretch and fold
30 min rijzen
Preshape
15 min rust
Opmaken
10-16 uur in de koelkast op 6 graden
Altijd is dit het resultaat zo ongeveer
Ik heb ook geprobeerd om 0,2% gistkorrels toe toevoegen en kreeg nagenoeg t zelfde probleem
Ook wel eens 0,3 gistkorrels en toen was die te ver gerezen
Hopelijk kan iemand mij vertellen wat ik fout doe
druk met het switchen van werk en verhuizen!
Sinds 2 weken weer aan de bak en relatief normale en mooie broden gebakken.
Ik wou graag eens 2 fase brood bakken en heb mij daar al eens eerder in verdiept maar nooit het resultaat gekregen zoals ik wou.
De ovenrijs valt mij altijd tegen
Dit keer weer..
Ik had wat daslook geplukt in t bos en erdoor heen gedaan en boven op ook.
Daslook smaakt naar knoflook/bieslook
Iemand ervaring met de tweede rijs in de koelkast en die dit probleem niet heeft?
Wat ik heb gedaan:
20% volkoren tarwe
80% tarwebloem
20% tarwedesem
2% zout
65% water
3 blaadjes daslook en 2 erboven op
30min autolyse
Kneden
45 min rijzen
Stretch and fold
45 min rijzen
Stretch and fold
30 min rijzen
Preshape
15 min rust
Opmaken
10-16 uur in de koelkast op 6 graden
Altijd is dit het resultaat zo ongeveer
Ik heb ook geprobeerd om 0,2% gistkorrels toe toevoegen en kreeg nagenoeg t zelfde probleem
Ook wel eens 0,3 gistkorrels en toen was die te ver gerezen
Hopelijk kan iemand mij vertellen wat ik fout doe
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Patrick
Ik ben ook niet zo happig op rijzen in de koelkast, vooral niet van reeds gevormd desembrood. Het is wel handig als je het druk hebt, maar de resultaten zijn vaak wat minder. Maar schuif je ze direct uit de koelkast de oven in?
Ik haal ze meestal uit de koelkast, laat dan het geheel nog 1 a 2 uur staan. Dan wordt je gist/desem nog wat wakker en krijg je nog wat rijs. Maar zeker met houtpulp mandjes zie je de activiteit vooral onderin je brood, oftewel bovenin je rijsmandje. Die mandjes isoleren waarschijnlijk zo goed dat het heel lang duurt voor je deeg weer enigszins op temperatuur is.
Ik schuif ook wel eens poolish of gewoon deeg de koelkast in, maar dan vorm ik vaak na de bulkrijs pas op dag 2. Werkt trouwens veel beter voor broodjes, die zijn kleiner, zitten niet in mandjes en warmen sneller op.
Wil
Ik haal ze meestal uit de koelkast, laat dan het geheel nog 1 a 2 uur staan. Dan wordt je gist/desem nog wat wakker en krijg je nog wat rijs. Maar zeker met houtpulp mandjes zie je de activiteit vooral onderin je brood, oftewel bovenin je rijsmandje. Die mandjes isoleren waarschijnlijk zo goed dat het heel lang duurt voor je deeg weer enigszins op temperatuur is.
Ik schuif ook wel eens poolish of gewoon deeg de koelkast in, maar dan vorm ik vaak na de bulkrijs pas op dag 2. Werkt trouwens veel beter voor broodjes, die zijn kleiner, zitten niet in mandjes en warmen sneller op.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Ja ik schuif ze direct in een hete gietijzeren pan.
Maar t gekke vind ik. Veel bakkers doen dit, waarom lukt t thuis niet?
Ik heb wel eens wat vitamine c in gegooid 0,04%
En dan rijst t brood t rijsmandje uit!
Maar nagenoeg alle desem bakkers vertellen dat ik er niks in t bloem enof meel zit.
Doen ze t dan stiekem toch?
Maar t gekke vind ik. Veel bakkers doen dit, waarom lukt t thuis niet?
Ik heb wel eens wat vitamine c in gegooid 0,04%
En dan rijst t brood t rijsmandje uit!
Maar nagenoeg alle desem bakkers vertellen dat ik er niks in t bloem enof meel zit.
Doen ze t dan stiekem toch?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: De baksels van Patrick
Ik weet niet wat er stiekem is aan een paar toevoegingen aan brood. Als het maar op de beschrijving staat. Als je bijvoorbeeld bij de Zuidmolen kijkt zie je heel veel meelsoorten waar vitamine C, moutmeel en/of enzymen aan toegevoegd worden.
Moet je vooral eens bij de groot verpakkingen kijken. Ongeveer alles van Meneba, Krijger Molenaars en Dossche mills heeft dit soort toevoegingen. Ik weet niet waar de bakkers waar jij het over hebt hun meel vandaan halen, maar als het niet biologisch is vermoed ik dat het er al in zit als ze hun meelzakken leegschudden.
Wist je trouwens dat daslook een beschermde plant is? Niet dat je het bos leeg plukt, maar officieel mag het dus niet....
Wil
Moet je vooral eens bij de groot verpakkingen kijken. Ongeveer alles van Meneba, Krijger Molenaars en Dossche mills heeft dit soort toevoegingen. Ik weet niet waar de bakkers waar jij het over hebt hun meel vandaan halen, maar als het niet biologisch is vermoed ik dat het er al in zit als ze hun meelzakken leegschudden.
Wist je trouwens dat daslook een beschermde plant is? Niet dat je het bos leeg plukt, maar officieel mag het dus niet....
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Aha dat zou kunnen dus.lekkermelig schreef:Ik weet niet wat er stiekem is aan een paar toevoegingen aan brood. Als het maar op de beschrijving staat. Als je bijvoorbeeld bij de Zuidmolen kijkt zie je heel veel meelsoorten waar vitamine C, moutmeel en/of enzymen aan toegevoegd worden.
Moet je vooral eens bij de groot verpakkingen kijken. Ongeveer alles van Meneba, Krijger Molenaars en Dossche mills heeft dit soort toevoegingen. Ik weet niet waar de bakkers waar jij het over hebt hun meel vandaan halen, maar als het niet biologisch is vermoed ik dat het er al in zit als ze hun meelzakken leegschudden.
Wist je trouwens dat daslook een beschermde plant is? Niet dat je het bos leeg plukt, maar officieel mag het dus niet....
Wil
Nee wist ik niet! Thanks voor de tip.
Dat zou wel mee vallen met 8 blaadjes haha
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: De baksels van Patrick
Broodje met Mn nieuwe spiraalmixer
60% volkoren tarwe
40% tarwebloem
30% zaden 30% water
2% zout
20% desem
0,04% vitamine c
54% water
Wel aardig gelukt vind ik zelf!
60% volkoren tarwe
40% tarwebloem
30% zaden 30% water
2% zout
20% desem
0,04% vitamine c
54% water
Wel aardig gelukt vind ik zelf!