Baksels van Bioloogje, 2017
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Een nieuw jaar dus maar eens een nieuw topic aangemaakt voor mijn baksels. Vandaag heb ik de easy baguettes van de weekendbakery gebakken met T55 bloem van De Zuidmolen. Ik moet ze helaas wat klein vormen en ik maakte een fout met het overhevelen van het deeg naar de baksteen, waardoor het toch wat plakkende deeg wat krom trok. Ik denk dat dat de scheur aan de zijkant van het linker exemplaar verklaart. Het insnijden heb ik iets te voorzichtig gedaan.
Tegelijkertijd heb ik ook een 'no knead bread' gebakken : dwars tegen alle regels in gewoon met Amerikaanse volume maten 'cups'. Juist nu fijn omdat het voor mij bij het gemak hoort dat het brood geeft. 1,5 cups water, 3,25 cups meergranenmeel van 't Roode Hert in Alkmaar. 1 thl. Zout, 1thl. Gist.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Tegelijkertijd heb ik ook een 'no knead bread' gebakken : dwars tegen alle regels in gewoon met Amerikaanse volume maten 'cups'. Juist nu fijn omdat het voor mij bij het gemak hoort dat het brood geeft. 1,5 cups water, 3,25 cups meergranenmeel van 't Roode Hert in Alkmaar. 1 thl. Zout, 1thl. Gist.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Hoe was de kruim van dat no knead? Ik heb het vaak geprobeerd maar eindigde regelmatig met een enigszins plakkerige kruim.
Niet bij brood alleen....
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Even een update. Inmiddels het restant van de no knead in de DO (eigenlijk braadpan) gebakken. Was een kleine hoeveelheid dus weer plat. Maar nu beduidend beter. Toch maak ik het niet snel weer. Smaak is ok maar niet meer dan dat. Het bakpapier maakt gekke vouwen in het deeg. Daarom ziet het er een beetje uit als een cirkelrok.
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Ik had al tijden een waldkorn mix in de kast liggen. Hoe of wat weet ik niet; ik heb het via iemand anders gekregen. Gebakken met 70% hydratatie.
Verder een poging gewaagd met worstenbroodjes. Niet slim als je zwaar verkouden bent. De hoeveelheid werk viel me dus tegen en het vormen ging slecht. Een paar zijn dan ook opengebarsten. Smaak is goed. Brood naar recept zachte witte bolletjes van Levine. Gehakt standaard aangemaakt.
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Verder een poging gewaagd met worstenbroodjes. Niet slim als je zwaar verkouden bent. De hoeveelheid werk viel me dus tegen en het vormen ging slecht. Een paar zijn dan ook opengebarsten. Smaak is goed. Brood naar recept zachte witte bolletjes van Levine. Gehakt standaard aangemaakt.
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
- Bakker Jan
- Deegkneder
- Berichten: 114
- Lid geworden op: za 13 aug 2016, 08:38
- Locatie: Maas en Waal
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Worstenbroodjes zien er prima uit en het Waldkorn ook :2th:
Bear Teddy en een gewone combi inbouwoven van Siemens
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Dank je Bakker Jan. Ik sleutel nog even aan de vulling en zal binnenkort weer een nieuwe poging wagen. [emoji16]
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Ondanks de wat ongelijke modellering zien je Worstebroodjes er goed gebakken uit Annelies :2th:
Ook het Waldkornbrood mag gerust gezien worden. :2th:
Ook het Waldkornbrood mag gerust gezien worden. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Er waren klachten. Het bruine busbrood met gist ging te hard in smaak achteruit. Hoe lekker ook wanneer net uit de oven geserveerd, de volgende dag waren de sneetjes in het lunchtrommeltje een beetje 'niksig', zo luidde het oordeel.
Tja, dat kon ik natuurlijk niet op me laten zitten. Dus vandaag een desembrood met zaadjes gebakken. Kijken of die het beter houdt in het lunchpakket. Volgens het recept had dit brood een vrij lange bulkrijs. Maar daarna zag het er veelbelovend uit. Ik rolde het uit om te vormen en dat bleek niet simpel. Het deeg stribbelde flink tegen en ik heb het dan ook enkele keren even met rust moeten.laten voordat het zich eindelijk naar mijn wil leek te schikken en zich tot een busbrood liet vormen.
In tweede instantie rees het brood nauwelijks. Ik had er dus een hard hoofd in toen ik het uiteindelijk in de oven schoof. Toen zag het er zó uit:
Maar het wondertje van de ovenrijs maakte er tot mijn opluchting toch een keurig broodje van.
Ook vers uit de oven: twee (deels spelt) desembroodjes met dadels en abrikozen, gemaakt met behulp van een vrij nat deeg.
Tja, dat kon ik natuurlijk niet op me laten zitten. Dus vandaag een desembrood met zaadjes gebakken. Kijken of die het beter houdt in het lunchpakket. Volgens het recept had dit brood een vrij lange bulkrijs. Maar daarna zag het er veelbelovend uit. Ik rolde het uit om te vormen en dat bleek niet simpel. Het deeg stribbelde flink tegen en ik heb het dan ook enkele keren even met rust moeten.laten voordat het zich eindelijk naar mijn wil leek te schikken en zich tot een busbrood liet vormen.
In tweede instantie rees het brood nauwelijks. Ik had er dus een hard hoofd in toen ik het uiteindelijk in de oven schoof. Toen zag het er zó uit:
Maar het wondertje van de ovenrijs maakte er tot mijn opluchting toch een keurig broodje van.
Ook vers uit de oven: twee (deels spelt) desembroodjes met dadels en abrikozen, gemaakt met behulp van een vrij nat deeg.
Groetjes, Annelies
- Hamit
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 53
- Lid geworden op: zo 27 nov 2016, 13:18
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Ziet er gezond uit
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Vandaag ciabatta gebakken. Naar een recept van Levine maar met desem ( had ik over)en een beetje gist (ivm tijd).
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
De beste geur is die van brood, de beste smaak is die van zout en de beste liefde is die van kinderen. (Graham Greene)
Groetjes, Annelies
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Die zien er lekker uit
Jan
Rofco KN4
AEG normale oven
Jan
Rofco KN4
AEG normale oven
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Made with love [emoji4].
Desem met Franse T80 meel, 69 % hydratatie
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Desem Bruinbrood met Vijfgranenvlokken. Half tarwebloem ; half tarwe volkoren. Hydratatie 66 procent. Heerlijke smaak. De batard versie aan zoonlief en zijn twee medestudenten gegeven. Daar was vanochtend nog maar weinig van over [emoji4]. Ik denk trouwens dat ik volgende keer het percentage vocht verhoog naar 69 of 70.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Erg mooie broden Annelies :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Troela
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
- Locatie: Amsterdam
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Dank. Het basisrecept 'wit desembrood' komt uit Levine's eerste broodboek. De Vijfgranenvlokken geven er een heerlijke touch aan.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Nog even en je bakt meer voor anderen dan voor jezelf :rofl2:
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Haha, dat is inderdaad vaak het geval. Maar meestal hou ik dan wat voor mezelf achter of ik eet gezellig mee. Ik vind het een heerlijke hobby maar kan daar in mijn eentje niet tegenop eten. Daarom vind ik het leuk om het als cadeautje te geven. Ipv een bloemetje ofzo[emoji851]
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Donderdag op de kleinkinderen passen. Meestal eten we daarna iets eenvoudigs doch voedzaams. Dit keer huisgemaakte hamburgers (made by schoonzoon) met huisgemaakte hamburgerbroodjes (made by oma).
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Dat wordt smullen donderdag :G
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Ja, dankzij jouw heerlijke recept![emoji106]
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Goed gelukt hoor Annelies! :2th:
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Dank! Ja, ik was er ook blij mee[emoji1]
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Lidl had biologische melen in de aanbieding en die kon ik natuurlijk niet weerstaan [emoji2]. Dus heb ik het recept van Levine's witbrood (met karnemelk) gebruikt als basis voor lichtbruine broodjes van dat meel. Ik verving een deel van de bloem en alle roggemeel door volkoren. Goed gelukt en lekker.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Lichtbruin desembrood; gebakken in een slof-vorm. Lijkt het gesneden een beetje op een échte boterham[emoji16]. Mijn échte broodvorm had zich verstopt.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Laatst gewijzigd door Bioloogje op za 11 feb 2017, 21:45, 1 keer totaal gewijzigd.
Groetjes, Annelies
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Mooi brood Annelies, goed idee het in een slofvorm te bakken, toen je broodbus vermist bleek. :2th:
Is de bus inmiddels weer terecht
Is de bus inmiddels weer terecht
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Nee, maar ik heb wel een vermoeden hoor. Stoute kinderen hebben ook zo hun gewoontes...[emoji4]. Hem opzoeken vergt nogal wat capriolen van mijn kant. En aangezien ik wat grieperig ben, stel ik dat nog even uit.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Briochebloem, naar een recept van de Weekendbakery: http://www.weekendbakery.com/posts/brio ... at-result/
Gekneed met de AFK BBM en -ongeduldig, ik weet het - 2e rijs in de oven op rijs programma (40 gr.) Normaal gesproken is dat niet goed voor de smaakontwikkeling en gaat het me ook iets te snel maar met dit deeg durfde ik dat wel aan. Ging dus prima!
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Heel mooi...Annelies. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Dank je wel, Cor!
Vandaag bakte ik op bestelling [emoji4] voor zoonlief's verjaardag twee desembroden met vijfgranenvlokken (naar een recept van Levine) 26% 'super' Tarwemeel (biologisch meel van molen 't Roode Hert in Alkmaar) 74% Amerikaanse patent van De Zuidmolen, hydratatie 72,9%.
Sorry voor de slechte belichting van de kruim; het feest was op dat moment al in volle gang.
Vandaag bakte ik op bestelling [emoji4] voor zoonlief's verjaardag twee desembroden met vijfgranenvlokken (naar een recept van Levine) 26% 'super' Tarwemeel (biologisch meel van molen 't Roode Hert in Alkmaar) 74% Amerikaanse patent van De Zuidmolen, hydratatie 72,9%.
Sorry voor de slechte belichting van de kruim; het feest was op dat moment al in volle gang.
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Berliner Knuppel hoewel je in mijn geval beter van Berliner knoeiboel kan spreken [emoji23].
Ik dacht de rommelige onderkant van de bolletjes naar binnen te vouwen zodat de korst niet rommelig zou worden. Daardoor maakte ik het probleem echter alleen maar erger. Korst is als beloofd door Levine in het recept op haar Blog: licht knapperig. Smaak is prima.
De onderkant van mijn broodjes is echter wat zacht. Dat gebeurt ook wel bij mijn grotere broden, ondanks het gebruik van een steen. Weet iemand een oplossing? Kan het zijn dat de steen dan niet heet genoeg is?
Groetjes, Annelies
Ik dacht de rommelige onderkant van de bolletjes naar binnen te vouwen zodat de korst niet rommelig zou worden. Daardoor maakte ik het probleem echter alleen maar erger. Korst is als beloofd door Levine in het recept op haar Blog: licht knapperig. Smaak is prima.
De onderkant van mijn broodjes is echter wat zacht. Dat gebeurt ook wel bij mijn grotere broden, ondanks het gebruik van een steen. Weet iemand een oplossing? Kan het zijn dat de steen dan niet heet genoeg is?
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Knoeiboel of niet: ze zien er best heel smakelijk uit!
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Hoe lang warm je de steen op?
Ik warm de oven met daarin de steen (3 cm dik) minstens 1 uur voor op 230/240 C.
Ik warm de oven met daarin de steen (3 cm dik) minstens 1 uur voor op 230/240 C.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Ja, ik ook. En mijn steen is hooguit 1,5 cm. Eigenlijk een pizzasteen. Ik schaf binnenkort een chamottesteen aan. Ik vermoed dat die de warmte beter kan vasthouden.
Kan je ook teveel stoom gebruiken?
Groetjes, Annelies
Kan je ook teveel stoom gebruiken?
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Ondertussen heb ik op basis van het hamburgerbroodjesrecept hotdogbroodjes gebakken. Ook een beetje rommelig nog. Maar goed. Je moet ergens beginnen. Het idee is dat de broodjes, met worstje en al, nog even onder de grill gaan.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Obelix-BBQ
- Jongste bediende
- Berichten: 28
- Lid geworden op: za 25 feb 2017, 22:29
Baksels van Bioloogje, 2017
Zolang je het goed kunt eten is het niet echt mislukt. Ik ben op dit moment ook aan het tobben met de vorm haha.
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Echt mislukt vind ik ze ook niet; de broodjes zelf zijn goed. Maar het oog wil ook wat dus ik ga er wel op oefenen [emoji16]
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Je steen van 3 cm vormt een forse massa die tot in de kern heet moet zijn.De lucht heeft natuurlijk veel minder massa en deze is dus veel sneller opgewarmd.Wanneer je ruimtetemperatuur de ingestelde waarde heeft bereikt valt de "brander" uit tot die weer het sein verwarmen krijgt.Deels wordt die warmte geabsorbeerd door de steen en deels zorgt de afkoeling van de oven zelf daarvoor.Je moet dus uitproberen hoeveel tijd je oven erover doet om de steen op een goede temperatuur te krijgen.Wanneer de vloer van het brood te licht is zul je dus zeker langer moeten verwarmen.In dit verband heb ik overigens bij het vergeten de oven op tijd in te stellen de steen uit de oven gehaald en deze op mijn wokbrander gezet zodat de opwarming versneld plaats vondt.De ovenwanten hadden bij het terugzetten overigens behoorlijk geleden.
bak ze John
bak ze John
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Aha! Mijn simpele alpha ziel had eigenlijk bedacht dat mijn dunne steen snel warm wordt maar de warmte ook niet lang kan vasthouden. Uitkomst is hetzelfde, haha.
Vandaar mijn voornemen een nieuwe chamottesteen te kopen
Groetjes, Annelies
Vandaar mijn voornemen een nieuwe chamottesteen te kopen
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Haha... die Berliner "Knoeiboel" ziet er er lekker uit hoor!
Wat betreft de worstenbroodjes, hadden die niet iets verder uit elkaar moeten liggen?
Smakelijk :2th:
Wat betreft de worstenbroodjes, hadden die niet iets verder uit elkaar moeten liggen?
Smakelijk :2th:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Kijk voor een steen op internet eens bij bouwmaterialen en Heusden .Die firma heeft goedkope chamotte steen.
Op maat zagen kan met een slijpschijf,zo gedaan door een behulpzame klusser.
bak ze John
Op maat zagen kan met een slijpschijf,zo gedaan door een behulpzame klusser.
bak ze John
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Baksels van Bioloogje, 2017
Ha Han, dat lijkt wel hè. Maar hier is over nagedacht. De broodjes bleven op deze manier wat 'rechthoekig' en rezen door ruimtegebrek wat in de hoogte. Je 'scheurt ze dan uit elkaar, snijdt de ruimte voor de worst wat verder open en legt ze dan voor serveren nog even onder de grill. De broodjes worden dan ook op het scheurvlak nog wat knapperig. Helaas heb ik daar in de hectiek geen foto van gemaakt. Maar dit resultaat was het doel (dat gaat ook nog wel een keer lukken):
Ik had ze alleen wat gladder moeten vormen dan was het helemaal àf geweest.
Dank voor de tip John, ik ga kijken!
Groetjes, Annelies
Ik had ze alleen wat gladder moeten vormen dan was het helemaal àf geweest.
Dank voor de tip John, ik ga kijken!
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Ik kom daar ook terecht. Mijn keuze zou dan deze zijn: https://www.groenebouwmaterialen.nl/a-4 ... -per-stuk/. Die zou ik dan op maat moeten laten zagen naar 36x33. Dan past hij op mijn bakrooster.
Nogmaals dank voor de tip, ik ga ermee aan de slag!
Groetjes, Annelies
Nogmaals dank voor de tip, ik ga ermee aan de slag!
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Dan nog een tip
Als je de deegstukjes aan de lange zijdes licht insmeert met olie kun je ze na het bakken veel beter scheiden.
bak ze John
Als je de deegstukjes aan de lange zijdes licht insmeert met olie kun je ze na het bakken veel beter scheiden.
bak ze John
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Opnieuw mijn dank, John. Ik zal dat een volgende keer zeker doen. De broodjes waren kwalitatief erg goed, lekker 'vlokkig'. Wat iedereen opviel: deze voeden je beter dan de broodjes uit de winkel. Zelfs de grootste liefhebber kreeg er met moeite twee weg.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Een Kamut-tarwedesembrood met havervlokken. 43% kamut volkoren meel 57% tarwebloem, 50 gram havervlokken, 66% hydratatie. Heerlijke smaak!
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- Hamit
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 53
- Lid geworden op: zo 27 nov 2016, 13:18
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Ziet er gezond uit. Kamut staat ook op mijn bucketlist...
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Baksels van Bioloogje, 2017
Erg lekkere smaak. Beetje noot achtig.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies