desem
Re: desem
Dank je wel melinda,
We houden vol,... Heb eigenlijk best wel zin om een desem broodje te bakken.
Gewoon kijken hoe het proeft,. Aan de andere kant is er nu tijd genoeg om me in te lezen
Dinsdag is hij 7 dagen oud ( dag 1 niet meegerekend ) ben al zo eppie ongeduld ;B
Groetjes Jolanda
We houden vol,... Heb eigenlijk best wel zin om een desem broodje te bakken.
Gewoon kijken hoe het proeft,. Aan de andere kant is er nu tijd genoeg om me in te lezen
Dinsdag is hij 7 dagen oud ( dag 1 niet meegerekend ) ben al zo eppie ongeduld ;B
Groetjes Jolanda
- miesje1959
- Meesterbakker
- Berichten: 1524
- Lid geworden op: do 20 feb 2014, 18:20
- Locatie: kop van Noord-Holland
Re: desem
Misschien interessant voor de mensen die bakken met zuurdesem.
Zelf maken lijkt me ook beter.
Zoals gewoonlijk wordt je weer genept waar je bijstaat
Lekker zelf maken dus!!
http://www.youtube.com/watch?v=2VP_iQLIzm0
Zelf maken lijkt me ook beter.
Zoals gewoonlijk wordt je weer genept waar je bijstaat
Lekker zelf maken dus!!
http://www.youtube.com/watch?v=2VP_iQLIzm0
Astrid
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Bear Teddy kneder - Manz oven 10/1 en Manz oven 30/2- Panasonic SD-2500WXE -
Re: desem
Lekker he han vandaag .
Hoe is het je biertje ? Prutteld hij nog ?
En ja desem uit een zakje, Neh bedankt... Net zoals alle andere "toegevoegde" dingen...
Groetjes Jolanda
Ps morgen dag 6 ( dag 7 als je de opstartdag mee telt ) mijn vingers kriebelen om een desempje te maken.. zou het al kunnen ;S
Hoe is het je biertje ? Prutteld hij nog ?
En ja desem uit een zakje, Neh bedankt... Net zoals alle andere "toegevoegde" dingen...
Groetjes Jolanda
Ps morgen dag 6 ( dag 7 als je de opstartdag mee telt ) mijn vingers kriebelen om een desempje te maken.. zou het al kunnen ;S
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: desem
Ha Jolanda, de biertjes (±120lt.) hier pruttelen net zo enthousiast als jij over je desem
De waterslotjes klepperen er gezellig op los :B:
Ik ben benieuwd welk desembrood je als eerste gaat bakken.
Heb je al een recept klaar liggen voor de komende dagen?
Gr. Han.
De waterslotjes klepperen er gezellig op los :B:
Ik ben benieuwd welk desembrood je als eerste gaat bakken.
Heb je al een recept klaar liggen voor de komende dagen?
Gr. Han.
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
Re: desem
euhm ik ben me voorzichtig aan het inlezen han,
dacht aan de 123 methode van levine
is toch wel lastiger als ik dacht allemaal ;B
en ja enthousiast ,.. (beetje te ??? ) mag graag nieuwe dingen proberen, en sja als t dan ook nog lekker is :G
groetjes jolanda
dacht aan de 123 methode van levine
is toch wel lastiger als ik dacht allemaal ;B
120 liter zo das een boel hahahaha :B:Ha Jolanda, de biertjes (±120lt.) hier pruttelen net zo enthousiast als jij over je desem
De waterslotjes klepperen er gezellig op los :B:
en ja enthousiast ,.. (beetje te ??? ) mag graag nieuwe dingen proberen, en sja als t dan ook nog lekker is :G
groetjes jolanda
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: desem
Jolanda,
Ben benieuwd naar het resultaat en wat je er zelf van vind. Bij mij begint het weer te kriebelen dus ik denk niet dat het erg lang duurt voordat ik weer een desempje opstart...
Zeker niet nu ik dit draadje volg
Ohja..... die 120lt. zijn niet voor mij alleen hoor haha. We waren met 5 brouwers dus dat wordt netjes gedeeld. Komt neer op ongeveer 3 kratten per persoon.
Resultaten zijn een zomers witbier (±5,5%alc.), een wat steviger bier (±7%alc.) voor als de avonden weer een stuk langer zijn en een nog wat zwaarder (±8,5%alc.) kruidig herfst/winterbier.
In die laatste hebben we voor het eerst jeneverbessen gedaan, ben benieuwd wat voor effect dat heeft op het eindresultaat 8-)
Ben benieuwd naar het resultaat en wat je er zelf van vind. Bij mij begint het weer te kriebelen dus ik denk niet dat het erg lang duurt voordat ik weer een desempje opstart...
Zeker niet nu ik dit draadje volg
Ohja..... die 120lt. zijn niet voor mij alleen hoor haha. We waren met 5 brouwers dus dat wordt netjes gedeeld. Komt neer op ongeveer 3 kratten per persoon.
Resultaten zijn een zomers witbier (±5,5%alc.), een wat steviger bier (±7%alc.) voor als de avonden weer een stuk langer zijn en een nog wat zwaarder (±8,5%alc.) kruidig herfst/winterbier.
In die laatste hebben we voor het eerst jeneverbessen gedaan, ben benieuwd wat voor effect dat heeft op het eindresultaat 8-)
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
Re: desem
Hai han,..
Deeg is inmiddels gevouwen en nu de laatste rijs, hopen dat hij rond 3 de oven in kan o-ô
Lekker hoor en 3 kratjes valt mee idd, maar lekker hoor
Maak je ook wijntjes of likeur ?
Mam maakte vroeger ook wel is een likeurtje, gingen hele sinaasappels in
Jeneverbesjes klinken ook lekker,.. helpen die ivm hun zuurgraad ook met het vergisten?
Gr Jolanda
Deeg is inmiddels gevouwen en nu de laatste rijs, hopen dat hij rond 3 de oven in kan o-ô
Lekker hoor en 3 kratjes valt mee idd, maar lekker hoor
Maak je ook wijntjes of likeur ?
Mam maakte vroeger ook wel is een likeurtje, gingen hele sinaasappels in
Jeneverbesjes klinken ook lekker,.. helpen die ivm hun zuurgraad ook met het vergisten?
Gr Jolanda
Re: desem
Mijn desemdeeg was ook erg dunnetjes, en heb toen 50 gr gehakte walnoten er bij gedaan, en nogmaals laten kneden
Opeens werd het deeg steviger, en zolang laten rijzen, tot het gat in het deeg bleef staan van je vinger.
Afwachten dus, is ook volgens Levine's 1 2 3 methode.
Weet er iemand of de desempjes na dag 6, nu ongevoerd de koelkast in kunnen, en voor hoelang
@ Han, ik ga je eens pebejen omtrent het bier :B:
Probleem is, dat ik nog veel wijnmaakspullen op zolder heb staan (5 x 50 liter) en juist tegenover de Gulpener hoppevelden woon ;B :rofl2:
Dan hoef ik dit topic niet verder te vervuilen
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: desem
Je moet de desem eerst weer voeren voordat hij in de koelkast gaat.
Maar als hij pas 6 dagen oud is zou ik hem eerst nog een aantal dagen steeds verversen en dan pas in de koelkast zetten.
Maar als hij pas 6 dagen oud is zou ik hem eerst nog een aantal dagen steeds verversen en dan pas in de koelkast zetten.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: desem
Als je deeg maakt volgens de 1-2-3 methoden krijg je inderdaad nat deeg, de hydratatie is dan immers 71,4%. Je kunt ook in plaats van 2 x zoveel vocht als desem 1.6 of 1.8 zoveel nemen, dan wordt het deeg handelbaarder. Zeker als je pas begint met bakken is dan handiger :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Re: desem
Kan je ook je meel nemen en naar gevoel water toevoegen? Als dat is zoals je denkt dat het goed is je desem toevoegen ? Klinkt dom, maar dit was zo dun dat het water me van het keukeblad afliep hahaha...Levinebaktbrood schreef:Als je deeg maakt volgens de 1-2-3 methoden krijg je inderdaad nat deeg, de hydratatie is dan immers 71,4%. Je kunt ook in plaats van 2 x zoveel vocht als desem 1.6 of 1.8 zoveel nemen, dan wordt het deeg handelbaarder. Zeker als je pas begint met bakken is dan handiger :G.
Gr Jolanda
Re: desem
adnaloj schreef:Ik weet Wat Ik fout heb gedaan o-ô. Met mijn desem deeg,.
Het vocht van de desem heb ik niet meegerekend in het vocht :rofl2: :rofl2:
Beetje dom,..
Ga nog maar eens aan de bak met desem
Gr Jolanda
Nee ben nog dommer ;S ;S ;S
Heb niet 1deel desem 2 delen water en 3 delen bloem gedaan *zucht*
Nee 3 delen water en 2 delen bloem o-ô
T volgende deeg ligt in de kom poging 2
Gr Jolanda
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: desem
:rofl2:
Heerlijk...
En ook al herkenbaar, zo heb ik wel eens meer desem toegevoegd dan voorgeschreven in het recept. Gewoon om dat ik het jammer vond wat desem weg te gooien...
Maar geen rekening gehouden met het extra vocht dat daarmee wordt toegevoegd...
Het resultaat is dan (ondanks gebruik van rijsmandjes) een uitgezakt brood.
Maargoed, daar leer je weer van en nu zal dat niet snel meer gebeuren!
Heerlijk...
En ook al herkenbaar, zo heb ik wel eens meer desem toegevoegd dan voorgeschreven in het recept. Gewoon om dat ik het jammer vond wat desem weg te gooien...
Maar geen rekening gehouden met het extra vocht dat daarmee wordt toegevoegd...
Het resultaat is dan (ondanks gebruik van rijsmandjes) een uitgezakt brood.
Maargoed, daar leer je weer van en nu zal dat niet snel meer gebeuren!
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
Re: desem
:rofl: Dat is dan de 3 - 2 - 1 methode, geweldig ^)^adnaloj schreef:adnaloj schreef:Ik weet Wat Ik fout heb gedaan o-ô. Met mijn desem deeg,.
Het vocht van de desem heb ik niet meegerekend in het vocht :rofl2: :rofl2:
Beetje dom,..
Ga nog maar eens aan de bak met desem
Gr Jolanda
Nee ben nog dommer ;S ;S ;S
Heb niet 1deel desem 2 delen water en 3 delen bloem gedaan *zucht*
Nee 3 delen water en 2 delen bloem o-ô
T volgende deeg ligt in de kom poging 2
Gr Jolanda
I.i.g. succes met je nieuwe poging
- freggel33
- Deegroller
- Berichten: 308
- Lid geworden op: zo 29 sep 2013, 19:09
- Locatie: In het midden van het land
Re: desem
En zo leer ik al lezend weer een heleboel bij! Kan helemaal geen kwaad, ook van 'missers' van anderen kan ik leren. Ben blij met het forum.
Ik hou wel van een goeie bui....
Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15
Rofco B5, Rofco B20, Rofco N 15
Re: desem
Euhm desem is klaar, naast dat het brood gescheurd is in de oven,.
Vind ik het niet lekker... De textuur en de zurige smaak. Mijn wederhelft denkt er net zo over.
Wie o wie wil nozem van me overnemen hahahahaha.
Nee geintje misschien probeer ik het nog is een keer, maar voor nu blijft ie lekker in de koeling..
Groetjes Jolanda
Vind ik het niet lekker... De textuur en de zurige smaak. Mijn wederhelft denkt er net zo over.
Wie o wie wil nozem van me overnemen hahahahaha.
Nee geintje misschien probeer ik het nog is een keer, maar voor nu blijft ie lekker in de koeling..
Groetjes Jolanda
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: desem
Nee, dat is niet dom, da's gewoon een vergissing en was makkelijk te herstellen geweest door de verhoudingen te corrigeren.adnaloj schreef:Nee ben nog dommer ;S ;S ;S
Heb niet 1deel desem 2 delen water en 3 delen bloem gedaan *zucht*
Nee 3 delen water en 2 delen bloem o-ô
T volgende deeg ligt in de kom poging 2
Gr Jolanda
Voorbeeldje:
Stel je hebt 20 gram desem gebruikt, dan heb je 40 gram water en 60 gram bloem nodig.
in plaats daarvan heb je 60 gram water en 40 gram bloem gebruikt. Lastig? Ja! Onoplosbaar? Nee!
Even terug rekenen. Je hebt 60 gram water, dat betekend dat je 30 gram desem en 90 gram bloem nodig had. Dus 10 gram (is de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid) desem en 50 gram (is 80% van de oorspronkelijk gewenste hoeveelheid) bloem toevoegen.
Snap je 't nog een beetje?
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: desem
En dat na al die moeite :-)adnaloj schreef:Euhm desem is klaar, naast dat het brood gescheurd is in de oven,.
Vind ik het niet lekker... De textuur en de zurige smaak. Mijn wederhelft denkt er net zo over.
Wie o wie wil nozem van me overnemen hahahahaha.
Nee geintje misschien probeer ik het nog is een keer, maar voor nu blijft ie lekker in de koeling..
Groetjes Jolanda
Wat betreft het zure: daar valt een hoop aan te doen. Iets eerder je desem gebruiken, iets minder desem in je eindresultaat of een andere methode gebruiken. Het maakt enorm uit. Zelf werk ik meestal met een voordeeg en als ik dan het einddeeg dezelfde dag bak vinden ze het hier niet zuur genoeg . Het is ook een wereld van verschil of je je voordeeg na 12 of na 16 uur gebruikt. Koop eens een desembrood in Frankrijk, wel veel smaak, maar weinig zuur. Het is een iets ander verhaal met veel duitse desembroden, die zijn vaak wat zuurder, maar dat is ook noodzakelijk als er redelijk wat rogge in zit.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: desem
Ik zit net het recept van millers loaf op het blog van Levine nog even na te lezen. Ik heb het zelf ook wel gemaakt, maar was de details al weer een beetje vergeten.
Ik zie hier na het vormen dat je het geheel nog een halve dag in de koelkast zet. Daar krijg je de meeste (zure )smaak van. Als je daar niet van houdt kan je beter op zoek naar een brood met iets minder rogge (of geen) en/of iets wat je niet meer in de koelkast zet. Dat kan met millers loaf ook wel trouwens, maar gaat wel ten koste van de smaak.
Zelf maak ik bv bijna wekelijks een stuk of 10 desem broden volgens dit recept: Vermont sourdough met volkoren(aangepast op Hamelman)
Receptje voor 2500 gram deeg (3 broden)
voordeeg (een dag van te voren)
209 bloem
262 water
42 gram roggedesem (of tarwe) 100% Hydratatie.
Dat laat je 12-16 uur staan bij kamertemperatuur (hoe langer hoe actiever, maar ook iets zuurder)
Dan je deeg
alle voordeeg (513 gram)
1139 bloem
152 volkoren
668 water
29 zout.
Alles kort mengen (zonder zout), half uurtje laten staan, dan zout erbij een goed kneden (10 minuutjes in een machine)
ongeveer 2,5 uur laten staan en na 50 en na 100 minuten het deeg vouwen
Dan het deeg vormen en in rijsmandjes stoppen.
Nu heb je twee mogelijkheden: Alles nog 2,5 a 3 uur laten narijzen en dan bakken OF alles afgedekt in de koelkast en de volgende dag bakken. Het laatste levert een zuurder brood op.
Ik heb ook nog een soortgelijk brood met rogge ipv volkoren, is ook lekker. Er zijn ook andere recepten, met wat vaster voordeeg, dat levert ook een iets andere smaak op. Het is gewoon wat uitproberen, maar als je het niet zuur wilt: niet na het vormen de koelkast in, en niet heel veel rogge in je brood. Broden met veel rogge moeten wel wat zuur hebben, anders lijken ze op kauwgom..
Wil
Ik zie hier na het vormen dat je het geheel nog een halve dag in de koelkast zet. Daar krijg je de meeste (zure )smaak van. Als je daar niet van houdt kan je beter op zoek naar een brood met iets minder rogge (of geen) en/of iets wat je niet meer in de koelkast zet. Dat kan met millers loaf ook wel trouwens, maar gaat wel ten koste van de smaak.
Zelf maak ik bv bijna wekelijks een stuk of 10 desem broden volgens dit recept: Vermont sourdough met volkoren(aangepast op Hamelman)
Receptje voor 2500 gram deeg (3 broden)
voordeeg (een dag van te voren)
209 bloem
262 water
42 gram roggedesem (of tarwe) 100% Hydratatie.
Dat laat je 12-16 uur staan bij kamertemperatuur (hoe langer hoe actiever, maar ook iets zuurder)
Dan je deeg
alle voordeeg (513 gram)
1139 bloem
152 volkoren
668 water
29 zout.
Alles kort mengen (zonder zout), half uurtje laten staan, dan zout erbij een goed kneden (10 minuutjes in een machine)
ongeveer 2,5 uur laten staan en na 50 en na 100 minuten het deeg vouwen
Dan het deeg vormen en in rijsmandjes stoppen.
Nu heb je twee mogelijkheden: Alles nog 2,5 a 3 uur laten narijzen en dan bakken OF alles afgedekt in de koelkast en de volgende dag bakken. Het laatste levert een zuurder brood op.
Ik heb ook nog een soortgelijk brood met rogge ipv volkoren, is ook lekker. Er zijn ook andere recepten, met wat vaster voordeeg, dat levert ook een iets andere smaak op. Het is gewoon wat uitproberen, maar als je het niet zuur wilt: niet na het vormen de koelkast in, en niet heel veel rogge in je brood. Broden met veel rogge moeten wel wat zuur hebben, anders lijken ze op kauwgom..
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: desem
Vandaag een roggedesem opgestart. Deze keer ga ik het volgens de werkwijze van de Weekendbakery doen.
Wil, nog bedankt voor het delen van deze link een tijdje geleden :2th:
Wil, nog bedankt voor het delen van deze link een tijdje geleden :2th:
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: desem
Heb inmiddels van Fini een portie gedroogde Desem ontvangen. :2th:
Binnenkort eens het 'avontuur' aangaan,de Desem opstarten en proberen om er een goed brood mee te bakken.
Binnenkort eens het 'avontuur' aangaan,de Desem opstarten en proberen om er een goed brood mee te bakken.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: desem
Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen, Cor. :grin:bakplaat schreef:Heb inmiddels van Fini een portie gedroogde Desem ontvangen. :2th:
Binnenkort eens het 'avontuur' aangaan,de Desem opstarten en proberen om er een goed brood mee te bakken.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- stillekracht
- Deegroller
- Berichten: 467
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42
Re: desem
Als je het heeeeel makkelijk wil, dan zou ik de zoekfuntie gebruiken.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: desem
Op de site van Levine staat een beschrijving:
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... desem.html
Op die van de weekendbakery (deze gebruik ik zelf, erg makkelijke methode, lukt altijd)
http://www.weekendbakery.com/posts/rye- ... asy-steps/
Of weer een andere methode hier:
http://www.wiebaktmee.nl/zelf%20starter ... arter.html
En vooral onthouden: er is niet EEN methode, er zijn meer methodes dan bakkers denk ik. Dus kies gewoon iets wat bij je past. Zelf heb ik de methode van de weekendbakery gekozen, omdat je nauwelijks desem hoeft weg te gooien, je werkt met een hele kleine voorraad die je ook niet zo vaak eten hoeft te geven.
Wil
http://uitdekeukenvanarden.blogspot.nl/ ... desem.html
Op die van de weekendbakery (deze gebruik ik zelf, erg makkelijke methode, lukt altijd)
http://www.weekendbakery.com/posts/rye- ... asy-steps/
Of weer een andere methode hier:
http://www.wiebaktmee.nl/zelf%20starter ... arter.html
En vooral onthouden: er is niet EEN methode, er zijn meer methodes dan bakkers denk ik. Dus kies gewoon iets wat bij je past. Zelf heb ik de methode van de weekendbakery gekozen, omdat je nauwelijks desem hoeft weg te gooien, je werkt met een hele kleine voorraad die je ook niet zo vaak eten hoeft te geven.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: desem
En Janet, al met je eigen desem gestart?
Ik ben aan dag 3 met mijn desem en die ga ik zo verversen. Moet zeggen dat deze goed actief is :grin:
Op dag 1 lijkt het meer op stopverf maar dat lijkt ne al veel luchtiger...
Ik ben aan dag 3 met mijn desem en die ga ik zo verversen. Moet zeggen dat deze goed actief is :grin:
Op dag 1 lijkt het meer op stopverf maar dat lijkt ne al veel luchtiger...
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
Re: desem
TigerManZ schreef:En Janet, hoe gaat'ie?
Ik kom nét voor een update. Ik heb in een ander topic verteld dat mijn roggebloem over de datum bleek, dinsdag heeft mijn man nieuw roggemeel v/d molen meegebracht, en heb besloten het oude desem weg te gooien, omdat het niets deed, na dag 4.
Gisteren dus een nieuw desem gestart.
Vanmiddag gevoerd, en toen ik net keek;
Vanmiddag stond hij dus nog aan de bovenlijn van het elastiek!
Dag 2 nog maar!!!
FAN-TAS-TISCH!
Waar een mens al niet blij mee kan zijn.
Er gaat een compleet nieuwe wereld voor me open! :rofl: :2th: