Mini zandtaartjes met fruitvulling
- moedertje2
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 50
- Lid geworden op: wo 12 jun 2013, 10:50
- Locatie: almere
Mini zandtaartjes met fruitvulling
Voorbereiding
Voor 9 zandtaartjes:
105 gram roomboter, op kamertemperatuur
145 gram bloem
65 gram kristalsuiker
65 gram lichtbruine basterdsuiker
4 gram bakpoeder
1 gram zout
1 gram maagzout of baking soda (apotheek of toko)
1 zakje vanille suiker
10 gram eidooier
Voor de frangipane:
65 gram amandelspijs
13 gram roomboter
17 gram ei
Voor de vulling:
160 ml slagroom
15 gram poedersuiker
175 gram banketbakkersroom (bereid gewicht)
Topping 1:
1 grote elstar appel
handje walnoten
1 eetlepel citroensap
Topping 2:
Vers fruit naar keuze
Bereiding:
Voor de zandtaartjes: Meng de boter met de bloem, de suiker, de bruine suiker, bakpoeder, zout, maagzout en de vanille suiker. Voeg de eidooier toe en meng tot een mooi, samenhangend deeg. Maak er een blokje van en wikkel in plasticfolie. Laat minstens een half uur rusten in de koelkast. Rol het daarna uit tot 7 mm dikte. Steek met bak/inox-ringen van 7 cm doorsnede rondjes uit het deeg. Plaats ze samen met de ringen op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet ze minstens 7 cm van elkaar. Als je geen 9 ringen hebt, kan je ze in 2 of 3 keer bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de frangipane: meng amandelspijs, en roomboter. Voeg het ei toe, roer glad. Vul een spuitzak met de frangipane en spuit in het midden van het deeg een kleine hoeveelheid. Zorg ervoor dat er tegen de ring een rand van 1 cm vrij blijft. De frangipane zorgt ervoor dat de randen naar boven komen en het midden van het deeg beneden blijft. Zo kan je er straks een vulling inspuiten.
Bak de ringetjes op 160 graden ongeveer 16 minuten in de oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Verwijder na het bakken de ringen; voorzichtig, want het deeg is nog zacht. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Voor de vulling: klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Klop de banketbakkersroom los en meng er voorzichtig de slagroom door. Spuit met een spuitzak 35 gram crème in bolvorm in elk gebakje.
Topping 1 :Schil de appels, verwijder het klokhuis. Rasp het met een grove rast, en sprenkel citroensap over. Meng de appel met de gehakte walnoten. en verdeel over de taartjes. Evt per gebakje een hele walnoot erop leggen.
Topping 2 :
Vers fruit zoals ananas, aardbei, pitloze druiven en kiwi.
Echt heerlijk knapperige bodem met amandel smaak, die ook nog eens goed in te vriezen zijn. Dan hoef je als er bezoek is alleen de vulling en topping voor te maken.
Banketbakkersroom:
*250 ml melk
*2 eidooiers
*1 volle eetlepel maïzena
*2 eetlepels suiker
*1 zakje vanille suiker
1)Papje maken van de eidooiers, suiker, vanille suiker en een scheutje van het melk.
2)Rest van de melk aan de kook brengen, dan je pan van het vuur en je papje erdoor roeren met een garde.
3)Terug op het vuur, en 3 minuten stevig roeren.
4)Op een bord uitsmeren en een stukje plastic erop leggen.
5)Afgekoeld is het klaar voor gebruik.
Bron: ‘Het bakboek, de klassiekers’ door Eric van den Hende, maar iets aangepast van de website http://judithscakes.nl :2th:
Voor 9 zandtaartjes:
105 gram roomboter, op kamertemperatuur
145 gram bloem
65 gram kristalsuiker
65 gram lichtbruine basterdsuiker
4 gram bakpoeder
1 gram zout
1 gram maagzout of baking soda (apotheek of toko)
1 zakje vanille suiker
10 gram eidooier
Voor de frangipane:
65 gram amandelspijs
13 gram roomboter
17 gram ei
Voor de vulling:
160 ml slagroom
15 gram poedersuiker
175 gram banketbakkersroom (bereid gewicht)
Topping 1:
1 grote elstar appel
handje walnoten
1 eetlepel citroensap
Topping 2:
Vers fruit naar keuze
Bereiding:
Voor de zandtaartjes: Meng de boter met de bloem, de suiker, de bruine suiker, bakpoeder, zout, maagzout en de vanille suiker. Voeg de eidooier toe en meng tot een mooi, samenhangend deeg. Maak er een blokje van en wikkel in plasticfolie. Laat minstens een half uur rusten in de koelkast. Rol het daarna uit tot 7 mm dikte. Steek met bak/inox-ringen van 7 cm doorsnede rondjes uit het deeg. Plaats ze samen met de ringen op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet ze minstens 7 cm van elkaar. Als je geen 9 ringen hebt, kan je ze in 2 of 3 keer bakken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Voor de frangipane: meng amandelspijs, en roomboter. Voeg het ei toe, roer glad. Vul een spuitzak met de frangipane en spuit in het midden van het deeg een kleine hoeveelheid. Zorg ervoor dat er tegen de ring een rand van 1 cm vrij blijft. De frangipane zorgt ervoor dat de randen naar boven komen en het midden van het deeg beneden blijft. Zo kan je er straks een vulling inspuiten.
Bak de ringetjes op 160 graden ongeveer 16 minuten in de oven tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Verwijder na het bakken de ringen; voorzichtig, want het deeg is nog zacht. Laat ze afkoelen op de bakplaat.
Voor de vulling: klop de slagroom met de poedersuiker lobbig. Klop de banketbakkersroom los en meng er voorzichtig de slagroom door. Spuit met een spuitzak 35 gram crème in bolvorm in elk gebakje.
Topping 1 :Schil de appels, verwijder het klokhuis. Rasp het met een grove rast, en sprenkel citroensap over. Meng de appel met de gehakte walnoten. en verdeel over de taartjes. Evt per gebakje een hele walnoot erop leggen.
Topping 2 :
Vers fruit zoals ananas, aardbei, pitloze druiven en kiwi.
Echt heerlijk knapperige bodem met amandel smaak, die ook nog eens goed in te vriezen zijn. Dan hoef je als er bezoek is alleen de vulling en topping voor te maken.
Banketbakkersroom:
*250 ml melk
*2 eidooiers
*1 volle eetlepel maïzena
*2 eetlepels suiker
*1 zakje vanille suiker
1)Papje maken van de eidooiers, suiker, vanille suiker en een scheutje van het melk.
2)Rest van de melk aan de kook brengen, dan je pan van het vuur en je papje erdoor roeren met een garde.
3)Terug op het vuur, en 3 minuten stevig roeren.
4)Op een bord uitsmeren en een stukje plastic erop leggen.
5)Afgekoeld is het klaar voor gebruik.
Bron: ‘Het bakboek, de klassiekers’ door Eric van den Hende, maar iets aangepast van de website http://judithscakes.nl :2th:
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Waar kun je zulke bakringen goed krijgen? Ik zie ze nooit ergens.
Niet bij brood alleen....
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Bij deze Groothandel BEKO
Ze zijn net iets kleiner (0,5 cm) dan de 7 cm. uit het recept.
BEKO verkoopt ook aan particulieren.
Ze zijn net iets kleiner (0,5 cm) dan de 7 cm. uit het recept.
BEKO verkoopt ook aan particulieren.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
En bij bakker Niels...
Www.bakkenmetniels.nl
Www.bakkenmetniels.nl
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
HIER heb je uitsteekringen van 7 cm. Zelf vind ik ze er wat gammel uitzien en niet erg netjes afgewerkt, hoewel dat in werkelijkheid misschien kan meevallen.
Als alternatief kun je de zandtaartjes natuurlijk ook ook gewoon wat groter maken. Heb je nòg meer om van te genieten :kwijl:
Als alternatief kun je de zandtaartjes natuurlijk ook ook gewoon wat groter maken. Heb je nòg meer om van te genieten :kwijl:
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Het gammele aanzicht/afwerking voor lief genomen,dan zijn deze ringen toch nog flink aan de prijs: €.7.99/p.stuk.
Het zijn ook uitsteekringen,dus minder geschikt als bakringen.
Terwijl de ringen van BEKO, slechts: € 1,48 doen. Ze zijn weliswaar Ø/0,5 cm kleiner.
Maar wie daar op let is een kniesoor ...Het zal nauwelijks opvallen. ;K
Het zijn ook uitsteekringen,dus minder geschikt als bakringen.
Terwijl de ringen van BEKO, slechts: € 1,48 doen. Ze zijn weliswaar Ø/0,5 cm kleiner.
Maar wie daar op let is een kniesoor ...Het zal nauwelijks opvallen. ;K
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- TigerManZ
- Meesterbakker
- Berichten: 1986
- Lid geworden op: do 27 dec 2012, 08:59
- Locatie: In het oosten van de Betuwe
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Bij bakker Niels zijn ze 8cm in doorsnee en kosten ze €1,60 p.st.
Groet, Han.
...levensgenieter...
...levensgenieter...
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 539
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Huishoud-oven, Broodbakmachine Panasonic SD-R 2530 KXE
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Goed opgelet allema :2th: Sorry...heb er zelf waarschijnlijk even overheen gekeken maar goed het scheelt máár een 0,5 cm. ;K
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Hema heeft ze ook, scheelt weer verzendkosten In de betere kookwinkels heb ik ze ook vaker gezien.
http://www.hema.nl/winkel/huis-en-tuin/ ... (80852060)
Die van Beko zijn gesiliconiseerd, weet iemand waarom je die zou nemen boven ringen RVS? Behalve dat ze goedkoper zijn..
http://www.hema.nl/winkel/huis-en-tuin/ ... (80852060)
Die van Beko zijn gesiliconiseerd, weet iemand waarom je die zou nemen boven ringen RVS? Behalve dat ze goedkoper zijn..
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Anna...Anna schreef:Hema heeft ze ook, scheelt weer verzendkosten In de betere kookwinkels heb ik ze ook vaker gezien.
http://www.hema.nl/winkel/huis-en-tuin/ ... (80852060)
Die van Beko zijn gesiliconiseerd, weet iemand waarom je die zou nemen boven ringen RVS? Behalve dat ze goedkoper zijn..
Gesiliconiseerde ringen,maar ook andere bakvormen,zoals cakeblikken en taartpannen zijn al sinds mensenheugenis gebruikelijk in de
(banket)bakkerij,maar zullen het ook bij hobbybakkers zeker zo goed doen. :2th:
De link naar de HEMA opent zich niet... als ik er op klik,krijg ik dit: ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Dank bakplaat! Gaan ze langer mee dan RVS? Of is het een kwestie van goedkoop en dus ook niet erg als ze om de zoveel tijd vervangen moeten worden?
Deze link zou het wel moeten doen.
Deze link zou het wel moeten doen.
- moedertje2
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 50
- Lid geworden op: wo 12 jun 2013, 10:50
- Locatie: almere
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Ik heb bij action, van die ringen gehaald voor 1.- per stuk, was eigenlijk bedoeld om hamburgers mee te maken. Maar werkt goed. :G
Je kan ook gewoon 1 ring nemen, en voor 1.50 euro, 15 aluminium bakjes zelf vormen (zie foto). Je hebt ook meteen de juiste uitsteker ;S .
Had dit ook gedaan met mijn rijsmandje ;S voor brood, gewoon van de wegwerp aluminium salade borden gekocht (1.- voor 3st.) en in mijn rijs mand geduwd en glad gemaakt met een lepel. Werkt super goed. Ik kon gewoon niet wachten, had 1 rijsmandje en was op vrijdag begonnen met mijn eerste desem brood. Dacht als ik die mandjes bestel zijn ze er pas na het weekend. Toen dit uitgeprobeerd en werkt nog goed ook.
Je kan ook gewoon 1 ring nemen, en voor 1.50 euro, 15 aluminium bakjes zelf vormen (zie foto). Je hebt ook meteen de juiste uitsteker ;S .
Had dit ook gedaan met mijn rijsmandje ;S voor brood, gewoon van de wegwerp aluminium salade borden gekocht (1.- voor 3st.) en in mijn rijs mand geduwd en glad gemaakt met een lepel. Werkt super goed. Ik kon gewoon niet wachten, had 1 rijsmandje en was op vrijdag begonnen met mijn eerste desem brood. Dacht als ik die mandjes bestel zijn ze er pas na het weekend. Toen dit uitgeprobeerd en werkt nog goed ook.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Zo gaat dat ook heel goed Moedertje :2th: Dit zijn dezelfde alu-bakjes waar we in de bakkerij ook de Appelbollen op bakken en zo heb je idd. maar een (uitsteek)ring nodig.Zelf heb ik een set gladde en gekartelde 'stekers' van diverse diameters van Ø 5-12 cm.
Maar omdat het aanvankelijk volgens je recept om 9 stuks ringen ging,had ik die ringen van BEKO naar voren gehaald.Die zijn ook precies goed van maat voor het bakken van Rondo's met amandelspijs...wat in ovale vorm Kano's zijn.
Een andere optie voor het uitsteken van de deegplakjes,heeft iedereen wel in huis: een wijn of bierglas van Ø 7 cm, of een leeg blikje van deze maat.Om er maar een te noemen (en heb het zelf nagemeten) de blikjes vlaaifruit van Hak zijn ook precies Ø 7 cm.
Zo zie je dat je er met wat behelpen ook gemakkelijk iets van kunt maken. :grin:
Maar omdat het aanvankelijk volgens je recept om 9 stuks ringen ging,had ik die ringen van BEKO naar voren gehaald.Die zijn ook precies goed van maat voor het bakken van Rondo's met amandelspijs...wat in ovale vorm Kano's zijn.
Een andere optie voor het uitsteken van de deegplakjes,heeft iedereen wel in huis: een wijn of bierglas van Ø 7 cm, of een leeg blikje van deze maat.Om er maar een te noemen (en heb het zelf nagemeten) de blikjes vlaaifruit van Hak zijn ook precies Ø 7 cm.
Zo zie je dat je er met wat behelpen ook gemakkelijk iets van kunt maken. :grin:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Dutchie
- Deegroller
- Berichten: 258
- Lid geworden op: za 23 nov 2013, 20:42
Re: Mini zandtaartjes met fruitvulling
Staat op de " nog te bakken " lijst....klasse...dank voor alle duidelijke uitleg.
Kon me bijna niet meer voor de geest halen waar het over ging.. ;B
Kon me bijna niet meer voor de geest halen waar het over ging.. ;B
Doe alles nog met de hand zoals ik het heb moeten leren....maar hoop spoedig een mixer aan te schaffen.
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen
Wens: Gezond te blijven....en de home made bread moet daaraan gaan bijdragen