Groet
Groet
Hallo allen,
Een blik op mijn 'rijzende' ster als amateurbakker:
Zoals heelwat mensen hier ben ik begonnen met een broodbakmachine.
Daarna al snel overgeschakeld naar bakken in de oven (hetelucht in mijn geval).
Eerst met de hand gekneed, daarna met een Artisan Kitchenaid.
Tot dusver probeerde ik vooral de broden dankzij kant-en-klare recepten uit de boeken van 'bekenden' als Hamelman, Leader, ... . Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.
Heel recent bracht het nieuwe boek van Forkish me wat ideeën en een vernieuwde interesse om nog meer zelf te beginnen experimenteren. Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.
Ondertussen ook een Rofco overwegend....
Oh ja, ik ben ook dol op broodjes: zowel croissants als kleine ciabatta's of sandwishes.
Groeten!
Een blik op mijn 'rijzende' ster als amateurbakker:
Zoals heelwat mensen hier ben ik begonnen met een broodbakmachine.
Daarna al snel overgeschakeld naar bakken in de oven (hetelucht in mijn geval).
Eerst met de hand gekneed, daarna met een Artisan Kitchenaid.
Tot dusver probeerde ik vooral de broden dankzij kant-en-klare recepten uit de boeken van 'bekenden' als Hamelman, Leader, ... . Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.
Heel recent bracht het nieuwe boek van Forkish me wat ideeën en een vernieuwde interesse om nog meer zelf te beginnen experimenteren. Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.
Ondertussen ook een Rofco overwegend....
Oh ja, ik ben ook dol op broodjes: zowel croissants als kleine ciabatta's of sandwishes.
Groeten!
- Melinda
- Meesterbakker
- Berichten: 2269
- Lid geworden op: za 12 jan 2013, 17:29
- Locatie: Soest
Re: Groet
Welkom op het forum.
Kneders: Bear Teddy Varimixer | Rofco N15 | KitchenAid KSM 7580 | Ovens: Rofco B40 | Miele Heteluchtoven
:-) Mijn foto's
:-) Mijn foto's
- Levensplezier
- Warme bakker
- Berichten: 867
- Lid geworden op: wo 30 jan 2013, 17:40
Re: Groet
Hallo Fermenter,
welkom op dit leuke forum.
Ik ben er een paar dagen niet geweest, en ineens staan er weer een aantal nieuwe leden bij. Als je net zo enthousiast bent als ik, zullen we nog wel een en ander van elkaar zien.
welkom op dit leuke forum.
Ik ben er een paar dagen niet geweest, en ineens staan er weer een aantal nieuwe leden bij. Als je net zo enthousiast bent als ik, zullen we nog wel een en ander van elkaar zien.
Fini
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
Ik heb een KA Artisan met een speciale kneedhaak en ik bak mijn brood in mijn 4-oven AGA.
Daarnaast heb ik (en wordt er ook regelmatig op gereden) ook een paarse Harley Sportster Screaming Eagle!
Dus:
Pluk de dag, het leven is maar kort!
- Soepkipje
- Moderator
- Berichten: 794
- Lid geworden op: zo 04 dec 2011, 11:59
Re: Groet
Welkom!Fermenter schreef: Afgewisseld met wat freewheelen, Vooral omdat de meeste broodbakboeken zich (alleen) richten op witte of gewone tarwebloem.
Ik ben namelijk erg verzot op diverse soorten meergranenmeel, maar recepten hiervoor zijn helaas eerder zeldzaam, zeker in boeken dus.
Heb mijn antwoord op volkorenbroodbakboeken HIER neergezet.
Eschenfelder graanvlokker (hout), Hawos graanmolen Easy, Panasonic SD-253 en SD-255, 1x Smeg, 1x Siemens en 2x Boschovens
- stillekracht
- Deegroller
- Berichten: 467
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 19:42
Re: Groet
Groet terug!