Wie wil met mij meedenken?
Mijn brioche blijft aan de droge kant. Niet heel erg. Maar toch. Het is niet zoals ik het wil.
Ik heb tov mijn eerste twee pogingen de melk met 2% opgehoogd. Zolang ik de basis aanvul met kaneel of chocola of wat dan ook, raakt dat wat gemaskeert. Maar als naturel brioche lukt dat niet, en dat is toch wel echt jammer.. Dit is mijn recept.
Heeft iemand een tip?
100% T 45
25% Desem
3% Honing
6% Gist
2% Zout
6,5% Volle melk
27% Suiker
35% Roomboter
40% Eieren
Brioche toch nog droog
- Sas_Groningen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Brioche toch nog droog
Hoe heet is je brood als hij uit de oven komt? Te heet brood kan ook droog worden
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Brioche toch nog droog
Je kunt ook alleen eidooiers gebruiken ipv heel ei. Eiwit droogt uit.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Sas_Groningen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31
- Sas_Groningen
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 13
- Lid geworden op: ma 20 dec 2021, 18:31
Re: Brioche toch nog droog
Dat is een goeie, ga ik doen, dank!Levinebaktbrood schreef: ↑di 21 dec 2021, 00:25 Je kunt ook alleen eidooiers gebruiken ipv heel ei. Eiwit droogt uit.