Hooi,
Sinds april ofzo maken wij zelf ons brood. Wij gebruiken altijd hetzelfde meel, het all-in meel van Soezie voor wit brood en volkorenbrood waar je enkel nog water bij moet doen. Wij laten de bbm het deeg kneden en een eerste keer rijzen. Dan halen we het eruit en laten het een tweede keer rijzen om daarna in de gewone oven te bakken.
Tot voor kort hadden we geen problemen (buiten dat het volkorenbrood erg luchtig en moeilijk te snijden is). Maar nu hebben we al 2 keer gehad dat na 2 à 3 dagen het volkorenbrood een vreemde geur kreeg, een ietwat zurige (?) geur? Het proeft ook een beetje anders.
Er is niets veranderd tov voorheen, heeft iemand enig idee aan wat dit kan liggen? Want het is natuurlijk zonde als je na 2 à 3 dagen een nog bijna half brood moet weggooien.
Alvast bedankt!
Evy
Volkorenbrood plots vreemde geur?
- BlackScorpion
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: ma 17 aug 2020, 12:18
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Volkorenbrood plots vreemde geur?
Het zou door het warmere weer kunnen komen. Brood kan ook bederven.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Volkorenbrood plots vreemde geur?
Wellicht kun je de helft van je brood invriezen. Dan krijgt het niet de kans om te bederven. (Als je het brood gesneden invriest kun je het per snee eruit halen......)
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit