Volkorenbrood plots vreemde geur?

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
BlackScorpion
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: ma 17 aug 2020, 12:18

Volkorenbrood plots vreemde geur?

Bericht door BlackScorpion »

Hooi,

Sinds april ofzo maken wij zelf ons brood. Wij gebruiken altijd hetzelfde meel, het all-in meel van Soezie voor wit brood en volkorenbrood waar je enkel nog water bij moet doen. Wij laten de bbm het deeg kneden en een eerste keer rijzen. Dan halen we het eruit en laten het een tweede keer rijzen om daarna in de gewone oven te bakken.

Tot voor kort hadden we geen problemen (buiten dat het volkorenbrood erg luchtig en moeilijk te snijden is). Maar nu hebben we al 2 keer gehad dat na 2 à 3 dagen het volkorenbrood een vreemde geur kreeg, een ietwat zurige (?) geur? Het proeft ook een beetje anders.

Er is niets veranderd tov voorheen, heeft iemand enig idee aan wat dit kan liggen? Want het is natuurlijk zonde als je na 2 à 3 dagen een nog bijna half brood moet weggooien.

Alvast bedankt!
Evy
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Volkorenbrood plots vreemde geur?

Bericht door Levinebaktbrood »

Het zou door het warmere weer kunnen komen. Brood kan ook bederven.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Volkorenbrood plots vreemde geur?

Bericht door BakkerGerrit »

Wellicht kun je de helft van je brood invriezen. Dan krijgt het niet de kans om te bederven. (Als je het brood gesneden invriest kun je het per snee eruit halen......)
Plaats reactie