Niet knapperig?
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Niet knapperig?
Ik ben al een tijdje lekker aan het bakken met de verschillende recepten die ik vooral op de site van levine vindt.
Zo heb ik succesvol stokbroden gebakken en gisteren dit recept geprobeerd:
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... sie-2.html
Gebruikt bloem is: https://www.thuisbakkerswinkel.nl/product/americana
Helaas was zowel het stokbrood als deze franse broden niet knapperig.
Komt dit door mijn hetelucht oven?
Wat maakt precies dat een korst knapperig wordt ipv zacht?
Zo heb ik succesvol stokbroden gebakken en gisteren dit recept geprobeerd:
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... sie-2.html
Gebruikt bloem is: https://www.thuisbakkerswinkel.nl/product/americana
Helaas was zowel het stokbrood als deze franse broden niet knapperig.
Komt dit door mijn hetelucht oven?
Wat maakt precies dat een korst knapperig wordt ipv zacht?
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Niet knapperig?
210 graden (hetelucht dus)
- Hermanusb
- Jongste bediende
- Berichten: 48
- Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11
Re: Niet knapperig?
Ik bak alles op onder wn boven warmte en nooit hete lucht
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Niet knapperig?
Brood waarvan de korst knapperig moet worden bak ik op een hete steen. In de 1e 15 minuten met stoom, daarna zonder stoom.
Zo'n stokbroodvorm zoals op de foto gebruik ik nooit. Ooit wel gehad maar daar werden mijn stokbroden niet knapperig in.
Zo'n stokbroodvorm zoals op de foto gebruik ik nooit. Ooit wel gehad maar daar werden mijn stokbroden niet knapperig in.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Niet knapperig?
Ik heb gemerkt dat broden pas echt knapperig worden als je ze nog een keer oppiept (5 min op ca. 180graden) vlak voor het eten.
Ik bak zelf ook meestal met hete lucht (kan niet anders). Met een steen, (kort) stomen en heet genoeg bakken kan je ook met hete lucht een knapperig brood krijgen. Verwarm je oven op z'n allerheetst voor en draai de temperatuur terug als het brood erin zit, je verliest veel aan temperatuur als je de deur open doet.
Ik bak zelf ook meestal met hete lucht (kan niet anders). Met een steen, (kort) stomen en heet genoeg bakken kan je ook met hete lucht een knapperig brood krijgen. Verwarm je oven op z'n allerheetst voor en draai de temperatuur terug als het brood erin zit, je verliest veel aan temperatuur als je de deur open doet.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Niet knapperig?
Bedankt, ik ga het eens proberen op die manier
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Niet knapperig?
Een andere manier van oppiepen...Maak je broden eerst wat vochtig en plaats ze even onder de hete grill, maar let er wel goed op,
voordat je van je oven een crematorium maakt.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Broodjesbrabant
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: do 28 mar 2019, 16:06
Re: Niet knapperig?
Beste,
Bij stokbrood is het belangrijk dat je stoom gebruikt! Ik doe het als het in de oven gaat en na 5 minuten nog eens. Ook is de temperatuur erg belangrijk. Wat is nu zie is dat je temperatuur te laag is. (Het is erg licht kwam kleur) Probeer eens 250 graden inschieten dan de oven op 220 graden na 15 minuten terug op 250 graden. Totaal 22 minuten bakken.
Succes
Bij stokbrood is het belangrijk dat je stoom gebruikt! Ik doe het als het in de oven gaat en na 5 minuten nog eens. Ook is de temperatuur erg belangrijk. Wat is nu zie is dat je temperatuur te laag is. (Het is erg licht kwam kleur) Probeer eens 250 graden inschieten dan de oven op 220 graden na 15 minuten terug op 250 graden. Totaal 22 minuten bakken.
Succes