Niet knapperig?

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Niet knapperig?

Bericht door guzzi »

Ik ben al een tijdje lekker aan het bakken met de verschillende recepten die ik vooral op de site van levine vindt.
Zo heb ik succesvol stokbroden gebakken en gisteren dit recept geprobeerd:
https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... sie-2.html

Gebruikt bloem is: https://www.thuisbakkerswinkel.nl/product/americana

Helaas was zowel het stokbrood als deze franse broden niet knapperig.
Komt dit door mijn hetelucht oven?
Wat maakt precies dat een korst knapperig wordt ipv zacht?

Afbeelding
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Niet knapperig?

Bericht door papagena »

Op welke temperatuur heb je gebakken?
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Niet knapperig?

Bericht door guzzi »

210 graden (hetelucht dus)
Gebruikersavatar
Hermanusb
Jongste bediende
Berichten: 48
Lid geworden op: do 25 apr 2019, 19:11

Re: Niet knapperig?

Bericht door Hermanusb »

Ik bak alles op onder wn boven warmte en nooit hete lucht
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Niet knapperig?

Bericht door Levinebaktbrood »

Brood waarvan de korst knapperig moet worden bak ik op een hete steen. In de 1e 15 minuten met stoom, daarna zonder stoom.

Zo'n stokbroodvorm zoals op de foto gebruik ik nooit. Ooit wel gehad maar daar werden mijn stokbroden niet knapperig in.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 955
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Niet knapperig?

Bericht door Anna »

Ik heb gemerkt dat broden pas echt knapperig worden als je ze nog een keer oppiept (5 min op ca. 180graden) vlak voor het eten.
Ik bak zelf ook meestal met hete lucht (kan niet anders). Met een steen, (kort) stomen en heet genoeg bakken kan je ook met hete lucht een knapperig brood krijgen. Verwarm je oven op z'n allerheetst voor en draai de temperatuur terug als het brood erin zit, je verliest veel aan temperatuur als je de deur open doet.
Gebruikersavatar
guzzi
Gaat de goede kant op
Berichten: 99
Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35

Re: Niet knapperig?

Bericht door guzzi »

Bedankt, ik ga het eens proberen op die manier :thumbup:
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Niet knapperig?

Bericht door bakplaat »

Anna schreef: do 13 jun 2019, 08:31 Ik heb gemerkt dat broden pas echt knapperig worden als je ze nog een keer oppiept .(vijf minuten op ca. 180 graden.)
Een andere manier van oppiepen...Maak je broden eerst wat vochtig en plaats ze even onder de hete grill, maar let er wel goed op,
voordat je van je oven een crematorium maakt. :cry:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
Broodjesbrabant
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: do 28 mar 2019, 16:06

Re: Niet knapperig?

Bericht door Broodjesbrabant »

Beste,

Bij stokbrood is het belangrijk dat je stoom gebruikt! Ik doe het als het in de oven gaat en na 5 minuten nog eens. Ook is de temperatuur erg belangrijk. Wat is nu zie is dat je temperatuur te laag is. (Het is erg licht kwam kleur) :evil: Probeer eens 250 graden inschieten dan de oven op 220 graden na 15 minuten terug op 250 graden. Totaal 22 minuten bakken.

Succes
Plaats reactie