Teveel stoom of toch te korte vormrijs?
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Teveel stoom of toch te korte vormrijs?
Mijn schoonzoon beschikt sinds kort over een professionele keuken en dito apparatuur om zijn cateringbedrijf te runnen. Aangezien ik af en toe brood(jes) lever, mag ik nu ook van die keuken gebruikmaken. Ik maakte briochebroodjes op maat en dat ging goed. Maar mijn desembrood wilde ik met stoom bakken en daar ging het niet goed. Tenminste, ik denk dat ik daarom zo’n vreemd broodje uit de oven haalde. :Z: De korst was een beetje opgeblazen en de kruim ... enfin, dat zie je op de foto. Het was bovendien nog erg zwaar dus had in ieder geval geen goede ovenrijs gehad. Ik hanteerde 20 minuten stoom en 20 zonder. Kwam dat misbaksel nou door teveel stoom (op zo’n professionele oven kun je de intensiteit van stoom instellen; ik gebruikte 60%) of heb ik toch te weinig geduld gehad bij de tweede rijs en het brood te vroeg de oven ingeschoten?
Laatst gewijzigd door Bioloogje op zo 12 mei 2019, 10:40, 1 keer totaal gewijzigd.
Groetjes, Annelies
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: Teveel stoom of toch te korte vormrijs?
Wij bakken wel eens broodjes van 300 gram als volgt
Combi steam 190 graden 100%vocht
12 min
Dan switchen naar hete lucht 230 graden 0%vocht
10 min
Succes
Combi steam 190 graden 100%vocht
12 min
Dan switchen naar hete lucht 230 graden 0%vocht
10 min
Succes
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Teveel stoom of toch te korte vormrijs?
Oké, thnx. In dit geval ging het om desembrood van 750 gram. Dan zou ik dezelfde verdeling kunnen aanhouden?
Groetjes, Annelies
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Re: Teveel stoom of toch te korte vormrijs?
Ja probeer t eens zou ik zeggen
Alleen langer bakken
20:20 bijv
Alleen langer bakken
20:20 bijv
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25