Ik heb m’n eerste croissants gemaakt. Dag 1 het deeg gezet. Dag 2 de boter erin getoerd. Dag drie uitgerold en croissants gerold en gebakken.
Een mooi plaatje maar......Compact en niet gaar.
Ik heb te weinig tijd genomen om de croissants te laten rijzen (het deeg kwam uit de koeling van 3°) en te kort gebakken. Verder zou ik het de volgende keer nog dunner uitrollen.
M’n eerste croissants
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
M’n eerste croissants
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Re: M’n eerste croissants
Even nieuwsgierig: Waarom doe je dit hele proces over drie dagen verdeeld? Wat is de gedachte daarachter?
- Bakben
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 72
- Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30
Re: M’n eerste croissants
Dat vroeg ik me ook af, kan gerust in 1 dag.Dalanjo schreef:Even nieuwsgierig: Waarom doe je dit hele proces over drie dagen verdeeld? Wat is de gedachte daarachter?
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: M’n eerste croissants
Ik heb een recept uit een van mn oude kookboeken gehaald en dat gevolgd.(Internationale pattisserie van Pellaprat)
Het maken van de croissants na het toeren van de korst mocht wel dezelfde dag maar heb ik een nacht uitgesteld om ‘s ochtends verse croissants te hebben.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: M’n eerste croissants
Nou Gerrit,
Ik doe het je zeker niet na, dat wil zeggen, ik heb me nog nooit zelfstandig aan croissants gewaagd, alleen met mijn Duitse bak clubje.
Maar toen ik het plaatje zag, had ik wel meteen het idee dat er iets mee was, je ziet de laagjes niet echt goed.
En je ziet wel overal blaasjes op, van het CO2 wat uit het hele koude deeg komt zetten. Heb het vermoeden dat de temperatuur inderdaad wel erg laag was.
Maar jij gaat dit vast nog een aantal keren proberen, voor de ware perfectie. :-)
Ik kreeg er wel trek van, dus misschien ga ik het toch ook maar eens proberen. We hebben iig de goede temperaturen (in Duitsland hadden we 30 °C, maar gelukkig wel een paar koel- en vriescellen)
Ik doe het je zeker niet na, dat wil zeggen, ik heb me nog nooit zelfstandig aan croissants gewaagd, alleen met mijn Duitse bak clubje.
Maar toen ik het plaatje zag, had ik wel meteen het idee dat er iets mee was, je ziet de laagjes niet echt goed.
En je ziet wel overal blaasjes op, van het CO2 wat uit het hele koude deeg komt zetten. Heb het vermoeden dat de temperatuur inderdaad wel erg laag was.
Maar jij gaat dit vast nog een aantal keren proberen, voor de ware perfectie. :-)
Ik kreeg er wel trek van, dus misschien ga ik het toch ook maar eens proberen. We hebben iig de goede temperaturen (in Duitsland hadden we 30 °C, maar gelukkig wel een paar koel- en vriescellen)
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: M’n eerste croissants
Voor als je nog es wil oefenen...
https://www.ploetzblog.de/?s=Croissant
Je moet wel van Duitse croissants houden..
https://www.ploetzblog.de/?s=Croissant
Je moet wel van Duitse croissants houden..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.