Het ging eerst goed :-(

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
martijnanne
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 26 nov 2018, 13:46

Het ging eerst goed :-(

Bericht door martijnanne »

Hallo allemaal,

Ik heb een Kenwood BM450 broodbakmachine, de eerste 10 broden gingen suoer goed, zowel met kant en klare mix dan wel met losse ingrediënten.. tot ineens ik hele platte ingezakte broden met een maanlandschap kreeg. Ik heb zelfs een nieuwe machine gekregen omdat ik dacht dat het daar aan lag want alles mislukte ineens.

Nu heb ik dus een splinternieuwe machine en nog steeds mislukt alles. Ik heb eindeloos lopen googlen maar ik weet niet wat ik fout doe. Ik werk nu met Lidl kant en klare mixen, maar ook een probeersel met losse ingrediënten mislukt.

Ik gebruik programma normaal, maar kan nergens vinden wat dan de rijs, kneed en baktijden zijn van de programma's.

Heeft iemand de gouden tip? Wat doe ik fout? :?

Afbeelding
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Het ging eerst goed :-(

Bericht door Rik59 »

Zonder dat je recept en werkwijze beschrijft wordt het moeilijk Martijn... :shy: :shy:
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Het ging eerst goed :-(

Bericht door Levinebaktbrood »

Ingezakt brood duidt vaak op overrijs, dat kan komen door teveel vocht en/of te weinig zout.

In een broodbakmachine gebruik je tussen de 57 en 63% vocht. Zoutgehalte: 1,5 - 1,8%.

Zonder recept is er niks over te zeggen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
martijnanne
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 26 nov 2018, 13:46

Re: Het ging eerst goed :-(

Bericht door martijnanne »

Uh ja, recept geen idee want ik gebruik dus een pakje van de lidl. En werkwijze; eerst water erin, dan pakje en dan op een normaal programma.
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Het ging eerst goed :-(

Bericht door papagena »

Ik vermoed dat er erg veel gist in de Lidl mix zit.
Stel je gebruikt nu 500 gram mix en je vervangt dat door 450 gram mix en 50 gram bloem. Wordt het dan beter?
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Het ging eerst goed :-(

Bericht door Rik59 »

Pakje van LIDL staan de ingrediënten toch wel op...

Al eens wat van hier geprobeerd??

https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... index.html

Ook BBM recepten...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
KeesR
Deegroller
Berichten: 293
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: Het ging eerst goed :-(

Bericht door KeesR »

Hoe is het brood van binnen?
Gebruikersavatar
monlouise
Chef stoffer en blik
Berichten: 18
Lid geworden op: za 25 mar 2017, 21:57

Re: Het ging eerst goed :-(

Bericht door monlouise »

Hier staan wat testen van de lidl bakmixen
Plaats reactie