Heb het brood bij de tweede rijs in de deegbak laten zitten en in de koelkast gezet voor de nacht.
En dat kan niet, tenminste niet bij mij.
Je moet er nog teveel mee doen voordat het de oven in kan ,
Uit de bak en floep daar gaat de koelkastrijs, dus in mijn té grote bakblik gestopt.
Durfde het nu niet meer als een bol los op de bakplaat te zetten.
Smaakt prima trouwens.
https://www.flickr.com/photos/142596848 ... res/Y3V2SC
meergranen met zaadjes blz 106
- pinocio
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 23
- Lid geworden op: zo 10 jun 2018, 21:17
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: meergranen met zaadjes blz 106
Als je deeg in de koelkast wilt laten overnachten doe je dat direct na het kneden (1e rijs in de koelkast) of direct na het vormen (2e rijs/vormrijs in de koelkast). Als je het deeg gevormd hebt dan doe je het of in een bakblik of in een rijsmandje en dan direct de koelkast in. Dus niet de laatste rijs in een deegbak.
Gewoon doen wat er in het recept staat, dat moet het goed komen :G.
Gewoon doen wat er in het recept staat, dat moet het goed komen :G.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken