Vandaag heb ik een busbrood gebakken met zaden en pitten. Toen het brood in de oven ging ( met stoom) begon het al vrij snel over de hele lengte te scheuren. Wat heb ik verkeerd gedaan? Niet stevig genoeg opgerold?
Fransje
Scheuren in het brood
- Snarf
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: vr 25 mei 2018, 13:06
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Scheuren in het brood
Aan de zijkant? Dan hebt je niks fout gedaan hoor. Wellicht volgende keer iets langer laten rijzen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Snarf
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: vr 25 mei 2018, 13:06
Re: Scheuren in het brood
Dank je wel voor de reactie. De scheur zat inderdaad aan de zijkant.