Hoe krijg ik een robuuste opstaande korst?
Geplaatst: di 13 mar 2018, 16:53
Vandaag voor het eerst gebakken met de Rofco B40, 100% spelt desem brood. 75% volkorenspelt/25% speltbloem, 79% water.
Het brood ziet er mooi uit, alleen had ik in de Rofco een mooie opstaande korst verwacht. Nu is de korst nog vrij zacht, eigenlijk hetzelfde als ik in de gewone oven krijg. Ik heb de Rofco voorverwarmd op 230 graden (alleen bovenste steen, gedurende 1,5 uur). Ongeveer 50 ml water in de stoombak gedaan en na 8 min. teruggedraaid naar 50 graden. Totaal 40-45 min. gebakken.
Nu gebruik ik vrij veel vocht, omdat ik dat lekker vind, dus dat zou de reden kunnen zijn van de zachte korst zonder opstaande rand. Daarnaast begon ik te laat te bakken en het deeg was wat te lang gerezen.
Wat zouden jullie adviseren? Minder vocht toevoegen bij het deeg? Geen water toevoegen in de stoombak of gewoon heel simpel korter laten rijzen..
Het brood ziet er mooi uit, alleen had ik in de Rofco een mooie opstaande korst verwacht. Nu is de korst nog vrij zacht, eigenlijk hetzelfde als ik in de gewone oven krijg. Ik heb de Rofco voorverwarmd op 230 graden (alleen bovenste steen, gedurende 1,5 uur). Ongeveer 50 ml water in de stoombak gedaan en na 8 min. teruggedraaid naar 50 graden. Totaal 40-45 min. gebakken.
Nu gebruik ik vrij veel vocht, omdat ik dat lekker vind, dus dat zou de reden kunnen zijn van de zachte korst zonder opstaande rand. Daarnaast begon ik te laat te bakken en het deeg was wat te lang gerezen.
Wat zouden jullie adviseren? Minder vocht toevoegen bij het deeg? Geen water toevoegen in de stoombak of gewoon heel simpel korter laten rijzen..