Overrijs?

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 303
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

Overrijs?

Bericht door jasmon »

Wie heeft een suggestie wat hier fout zou kunnen zijn gegaan?

Dit is op het moment dat ze de oven in gingen na een Laatste rijs van 60 min.


AfbeeldingAfbeelding
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
Gebruikersavatar
Hans0166
Deegkneder
Berichten: 100
Lid geworden op: vr 18 apr 2014, 14:17
Locatie: Tholen

Re: Overrijs?

Bericht door Hans0166 »

deeg te warm?
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Overrijs?

Bericht door bakplaat »

Helemaal mee eens Hans...Een te warm deeg gaat aanvankelijk als een speer, maar tijdens de laatste rijs/narijs begint het spontaan te scheuren en vaak zal het eenmaal in de oven geschoten, ook in elkaar zakken. ;B
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie