Volkoren speldbrood is ingezakt.

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
erik6
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: do 19 jan 2017, 09:43

Volkoren speldbrood is ingezakt.

Bericht door erik6 »

Ik denk dat ik te veel vocht heb toegevoegd. Het brood is goed gerezen, maar vervolgens ingezakt veronderstel ik. In het recept staat er beschreven dat ik 300gr wit speldmeel en 300gr volkoren speld moet mengen. Ik heb 100% volkoren speld gebruikt. Misschien is dat de oorzaak.
Heeft er iemand een recept voor de BBM wat min of meer getest is en een bevredigend resultaat heeft? :geek:

Afbeelding
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Volkoren speldbrood is ingezakt.

Bericht door papagena »

Schrijf het recept wat je hebt gebruikt eens precies op. Dan is het gemakkelijker praten.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
erik6
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: do 19 jan 2017, 09:43

Re: Volkoren speldbrood is ingezakt.

Bericht door erik6 »

PANASONIC SD-ZB2512
Menu '15' XL

Volkoren speldbloem 300gr
Wit Speldbloem 300gr
Theelepel suiker 2
Theelepel zout 1, ¾
eetlepels olijfolie 3
Water 380ml
theelepels droge gist 1,½

Ik ben afgeweken van het recept door 600 gr volkorenbloem te gebruiken.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Volkoren speldbrood is ingezakt.

Bericht door Levinebaktbrood »

Probeer het eens zo:

600 gram speltmeel
5 gram droge gist
11 gram zout
18 gram olijfolie
365 gram water

Alle ingrediënten afwegen op een weegschaal.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie