brood met kamutmeel

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Vissertjes
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: do 05 jan 2017, 09:30

brood met kamutmeel

Bericht door Vissertjes »

Weet iemand of , wanneer je kamutmeel gebruikt, je meer gist moet gebruiken dan bij gewoon volkorenmeel?
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: brood met kamutmeel

Bericht door Levinebaktbrood »

Nee. Door meer gist te gebruiken gaat het deeg alleen maar sneller rijzen. Door meer gist te gebruiken wordt brood niet luchtiger.

Met kamut bakken is best lastig. Ik meng het vaak met tarwe, dan gaat het beter. Brood van 100% kamut wordt meestal compacter dan tarwebrood.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie