Hallo allemaal
Vandaag het brood met zaden en pitten volgens het recept van Levine gebakken. Brood ziet er goed uit aan de buitenkant maar aan de binnenkant tref ik, met name in het midden gaten en scheuren aan. Ik had dit vorige week ook al met het bruine brood van Levine. Ik heb het idee dat ik het busbrood niet goed opmaak, maar ik heb geen idee wat ik dan verkeerd doe, ik volg de instructie uit het boek. Ik heb het hiervoor ook nooit eerder gehad met wit brood. Zou het kunnen zijn dat ik het midden van de rol niet goed strak oprol, en dat daardoor de scheuring ontstaat? En zo ja, hoe voorkom ik dat dan, het is een vrij grote vorm, dus de rol wordt ook heel breed. Alle tips zijn welkom. Ik gebruik de bakvorm van Kaiser, 31*15*10, de hoeveelheden van het recept heb ik op deze maat aangepast.
Alvast dank,
Majka
,
gaten en scheuren in brood
- Majka
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 20
- Lid geworden op: do 13 okt 2016, 16:05
gaten en scheuren in brood
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Jean
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: ma 19 dec 2011, 15:52
- Locatie: Belgisch Limburg
Re: gaten en scheuren in brood
Gebruik je veel bloem of meel bij het vormen van je brood?
- Troela
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: wo 02 nov 2016, 20:55
- Locatie: Amsterdam
Re: gaten en scheuren in brood
Even voor de zekerheid: in Bruinbrood recept uit boek 2 staan fouten
https://www.flickr.com/photos/uitdekeuk ... 0306207480
https://www.flickr.com/photos/uitdekeuk ... 0306207480
Bear Teddy en gewone oven
Te Amsterdam
Te Amsterdam
- john-b-bak
- Deegkneder
- Berichten: 103
- Lid geworden op: zo 27 mar 2016, 15:27
Re: gaten en scheuren in brood
Was het deeg schraal,m.a.w. door een droge narijsis kan het vocht uit de deeghuid getrokken zijn en voelt de deeg droog aan.
bij het opmaken plakt het dan niet goed aan elkaar. ???
Bak ze
john
bij het opmaken plakt het dan niet goed aan elkaar. ???
Bak ze
john
- Majka
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 20
- Lid geworden op: do 13 okt 2016, 16:05
Re: gaten en scheuren in brood
Hoi allen, het was het recept uit het eerste boek, en ik heb me exact aan het recept gehouden, zij het met een omrekening voor een groter brood (alles x1,5). Ik heb geen meel gebruikt bij het vormen, het deeg voelde prima aan, het plakte niet te erg aan de tafel vast bij het uitrollen dus m.i niet te droog. (Had geen schraper nodig in ieder geval)
Na de tweede rijs..ik had het plastic folie niet goed dichtgedaan was het bij een uiteinde een hoekje ietsje gedroogd, maar daar had ik juis geen last van de scheuring.
Ik ga het vandaag nog een keer proberen, en dan nu opletten dat ik het overal even strak oprol.
Update volgt.
Groet, Majka
Na de tweede rijs..ik had het plastic folie niet goed dichtgedaan was het bij een uiteinde een hoekje ietsje gedroogd, maar daar had ik juis geen last van de scheuring.
Ik ga het vandaag nog een keer proberen, en dan nu opletten dat ik het overal even strak oprol.
Update volgt.
Groet, Majka