Rijzen in de koelkast
- A.M. Spee-Lebbing
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: za 14 jan 2017, 18:46
Rijzen in de koelkast
Mijn brooddeeg is ondanks dat het in de koelkast stond in 2 uur verdubbeld in volume tijdens de 2e rijs. Moet de hoeveelheid gist verminderd worden? Wat kan er mis zijn gegaan
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: Rijzen in de koelkast
Er zijn verschillende mogelijkheden. Afhankelijk van wanneer je wil afbakken. Gist verminderen is wel een belangrijke.
Wanneer ik in de avond kneed en vorm en in de ochtend wil afbakken verminder ik gist vaak met 50 - 75 ℅ afhankelijk van gebruikt recept. Meelsoort naakt ook veel uit voor hoeveelheid gebruikt gist
Ook de temperatuur van de koelkast is belangrijk die moet echt beneden 7 graden zijn dan vertraagd pas de rijs
Jan
Rofco KN4
AEG normale oven
Wanneer ik in de avond kneed en vorm en in de ochtend wil afbakken verminder ik gist vaak met 50 - 75 ℅ afhankelijk van gebruikt recept. Meelsoort naakt ook veel uit voor hoeveelheid gebruikt gist
Ook de temperatuur van de koelkast is belangrijk die moet echt beneden 7 graden zijn dan vertraagd pas de rijs
Jan
Rofco KN4
AEG normale oven
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Rijzen in de koelkast
Beste A.M. Spee-Lebbing welkom op het forum. Het is gebruikelijk dat nieuwe leden zich eerst even voorstellen in de daarvoor bestemde rubriek voor dat ze vragen gaan stellen. Wil je dat alsnog doen?
Als deeg snel rijst in de koelkast dan komt dat waarschijnlijk door een te hoge deegtemperatuur en een te hoge temperatuur van de koelkast. Het mag gerust hoor, in 2 uur rijzen tot dubbel volume als het daarna maar stopt met rijzen.
Als deeg snel rijst in de koelkast dan komt dat waarschijnlijk door een te hoge deegtemperatuur en een te hoge temperatuur van de koelkast. Het mag gerust hoor, in 2 uur rijzen tot dubbel volume als het daarna maar stopt met rijzen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken