Soubry 6 granen brood mix

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
MarcVS
Chef stoffer en blik
Berichten: 16
Lid geworden op: zo 10 feb 2019, 15:48

Soubry 6 granen brood mix

Bericht door MarcVS » ma 11 mar 2019, 18:53

Heeft er iemand ervaring met Soubry 6 granen brood mix?
Het recept geeft 60% hydratatie, maar dat geeft bij mij een erg kleverige brij (na 10 min kneden met de superdeeghaak in een KitchenAid Artisan). Ik heb er dan 20 gr bloem bijgestaan (58%), en nog 5 min. gekneed. Het was beter maar toch nog altijd erg kleverig. Ik kon wel een mooi vliesje trekken.
Dan eerste keer opgebold en 45 min laten rijzen. Het deeg zakte vrij plat uit.
In twee stukken gedaan en opnieuw opgebold. Na 1 uur rijzen was het resultaat redelijk, maar toch niet gerezen zoals ik met andere bloem heb.
Het resultaat blijft wat te plat.
Hoe kan ik dit verbeteren?

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 4534
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Soubry 6 granen brood mix

Bericht door Levinebaktbrood » di 12 mar 2019, 10:51

In het begin van mijn broodbak carrière weleens gebruikt. Raar deeg en niet lekker. Te veel onnodige toevoegingen, dan kan ik net zo goed brood bij de supermarkt halen. Vanaf die tijd meng ik zelf :G.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1560
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Soubry 6 granen brood mix

Bericht door papagena » di 12 mar 2019, 18:55

Tja, ik heb hier heel lang geleden mee gebakken. Het was relatief duur en het resultaat niet geweldig. Ik meen dat ik ipv 500 gram Soubry, 450 gram Soubry + 50 gram andere bloem heb gebruikt. Ik heb dus wat ander meel toegevoegd. Je gooit tenslotte ook niet gauw een zak meel weg. Je moet het wat uitproberen. De toevoegingen zijn de schuldige.
Niet bij brood alleen....

Plaats reactie