Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Voor vragen over waarom brood niet geworden is zoals je had gewild, niet gerezen of misvormd etc. Je bloopers mogen hier ook bij.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62548
Ik heb m’n eerste croissants gemaakt. Dag 1 het deeg gezet. Dag 2 de boter erin getoerd. Dag drie uitgerold en croissants gerold en gebakken.

Afbeelding

Een mooi plaatje maar......Compact en niet gaar.
Ik heb te weinig tijd genomen om de croissants te laten rijzen (het deeg kwam uit de koeling van 3°) en te kort gebakken. Verder zou ik het de volgende keer nog dunner uitrollen.
Gebruikersavatar
Door Bakben
#62550
Dalanjo schreef:Even nieuwsgierig: Waarom doe je dit hele proces over drie dagen verdeeld? Wat is de gedachte daarachter?
Dat vroeg ik me ook af, kan gerust in 1 dag.
Gebruikersavatar
Door BakkerGerrit
#62554
Bakben schreef:
ma 10 dec 2018, 12:24
Dalanjo schreef:Even nieuwsgierig: Waarom doe je dit hele proces over drie dagen verdeeld? Wat is de gedachte daarachter?
Dat vroeg ik me ook af, kan gerust in 1 dag.
Ik heb een recept uit een van mn oude kookboeken gehaald en dat gevolgd.(Internationale pattisserie van Pellaprat)
Het maken van de croissants na het toeren van de korst mocht wel dezelfde dag maar heb ik een nacht uitgesteld om ‘s ochtends verse croissants te hebben.
Gebruikersavatar
Door lekkermelig
#62556
Nou Gerrit,
Ik doe het je zeker niet na, dat wil zeggen, ik heb me nog nooit zelfstandig aan croissants gewaagd, alleen met mijn Duitse bak clubje.
Maar toen ik het plaatje zag, had ik wel meteen het idee dat er iets mee was, je ziet de laagjes niet echt goed.
En je ziet wel overal blaasjes op, van het CO2 wat uit het hele koude deeg komt zetten. Heb het vermoeden dat de temperatuur inderdaad wel erg laag was.
Maar jij gaat dit vast nog een aantal keren proberen, voor de ware perfectie. :-)

Ik kreeg er wel trek van, dus misschien ga ik het toch ook maar eens proberen. We hebben iig de goede temperaturen (in Duitsland hadden we 30 °C, maar gelukkig wel een paar koel- en vriescellen)
Brood van Miepj

2,5 uur oven opwarmen is wel erg lang. Vraag me af[…]

El cheapo ovenvloer

Slim ook om die losse steen te gebruiken voor het […]

Brood van Gerrit

Een goed begin van een lekker weekend. [emoji106][[…]

Tom's pogingen

Geen tips voor de korst van de kaiserbroodjes? […]