Pagina 1 van 1

Basic brood

Geplaatst: vr 30 dec 2011, 01:32
door Levinebaktbrood
Basic brood is geschreven door Frank Deldaele, docent aan een Belgische bakkersschool. De mooie foto's zijn van de hand van fotograaf Lennert Deprettere. Ieder recept, of een variatie op een basisrecept, wordt kort en bondig beschreven zowel voor het met de hand als met een machine kneden van deeg. Bij ieder recept staat een foto van het eindresultaat en vaak ook kleinere foto's van de tussenstappen. Vooral de foto's bij het basisrecept voor Koeken van gerezen bladerdeeg zijn erg duidelijk. Door het hele boek heen staan allerlei handige tips.

Leuk boek voor zowel beginners als gevorderden.

Het boek is onderverdeel in verschillende hoofdstukken:

Algemene uitleg

Vaktermen
Basisgrondstoffen
Basisrecepten (recepten voor verschillende vullingen en afwerkingen)
Deegbereiding

Recepten

Zachte luxekoeken en -broden
Koeken van gerezen bladerdeeg
Diverse soorten brood
Zachte tafelbroodjes: witte broodjes
Bruine tafelbroodjes
Open en gesloten fruittaarten

De hoofdstukken met de recepten beginnen allemaal met 1 basisrecept en vervolgens worden er verschillende variaties gegeven. Met het basisrecept voor zachte luxekoeken kan je bijvoorbeeld Vlaamse en Franse brioches, rozijnenbollen, chocoladebolletjes, suikerbolletjes, roommastellen (platte broodjes gevuld met banketbakkersroom), sandwiches, Berlijnse bollen, paashaasjes, engelkoeken, vollaards (duivekaters), rozijnenbrood en suikerbrood maken.

Prijs: 19,95 euro
ISBN 978 90 209 8529 0
Uitgeverij Lannoo nv

Voorbeelden van recepten uit het boek: Open appeltaart en Kaasbroodjes

Re: Basic brood

Geplaatst: vr 30 dec 2011, 22:59
door Soepkipje
En hier wat voorbeelden wat ik gebakken heb uit dit boek: http://www.ipernity.com/doc/soepkipje/album/178858 :G